Anamaria Vasile

5 beneficii ale consumului de apă cu lămâie dimineaţa

Este un obicei simplu de urmat înainte de micul dejun şi are efecte bune asupra întregului corp. De ce este bine să introduci acest ritual la prima oră a zilei?

Apa călduţă cu zeamă de lămâie consumată pe stomacul gol, dimineaţa, la trezire este un ritual cu numeroase beneficii pentru sănătate. Nu numai că hidratează corpul după o noapte lungă, ci stimulează şi metabolismul, astfel că vei arde mai multe grăsimi pe parcursul zilei. Dar, beneficiile consumului de apă călduţă cu lămâie la prima oră a dimineţii nu se opresc aici. Descoperă cum îţi ajuţi corpul consumând zilnic această băutură!

1. Îmbunătăţeşte digestia

Potrivit specialiştilor, zeama de lămâie are o structură similară cu sucurile gastroce şi ajută la o eliminare eficientă a toxinelor care se adună în tractul digestiv. Astfel că dacă vei consuma constant un pahar cu apă călduţă şi zeamă de lămâie poţi să scapi de indigestie, arsuri stomacale şi stări de balonare. Pe lângă aceste efecte, apa cu lămâie te ajută să mergi la baie dimineaţa, hidratează colonul, stimulează producţia bilei şi previne constipaţia. Numai beneficii pentru digestia ta, aşa că este momentul să introduci acest ritual în fiecare dimineaţă.

2. Stimulează sistemul imunitar

Deoarece are un conţinut ridicat de vitamina C, zeama de lămâie are un efect puternic asupra sistemului imunitar, protejând corpul de răceli, infecţii şi astenie. Pentru un sistem imunitar puternic, corpul are nevoie şi de fier, iar consumând zilnic apă cu lămâie vei favoriza o absorbţie eficientă a acestui mineral esenţial din alimentele pe care le consumi pe parcursul zilei.

3. Menţine elasticitatea pielii

Lămâile sunt o sursă bună de antioxidanţi care au rolul de a împiedica îmbătrânirea prematură a pielii. Datorită conţinutului bogat în vitamina C şi antioxidanţi, lămâile previn formarea ridurilor şi conferă un aspect luminos tenului.

4. Ajută la slăbit

Deoarece are un rol esenţial în stimularea metabolismului, apa cu lămâie nu trebuie să-ţi lipsească din meniu. Ea mai are proprietatea de a te ajuta să rezişti mai uşor în faţa tentaţiilor culinare hipercalorice.

5. Curăţă corpul

Lămâile stimulează ficatul să producă mai multe enzime, îmbunătăţindu-i toate funcţiile şi favorizează eliminarea toxinelor din corp. Rinichii beneficiază şi ei de pe urma consumului de apă cu lămâie, deoarece are un efect diuretic şi previne apariţia infecţiilor urinare.

Pereţii colonului sunt stimulaţi în urma consumul de apă cu lămâie şi se realizează o eliminare eficientă a resturilor alimentare.

De asemenea, lămâile reduc formarea mucusului, mai pronunţat în cazul persoanelor care consumă multe lactate.

sursa: www.eva.ro

Comentează