6 semne care te avertizează de pericolul cancerului

Există mai mult de 200 de tipuri de boli canceroase. Cele mai frecvente tipuri de cancer includ cancerul pulmonar, de vezică urinară, de sân, prostată, rinichi, ovarian, pancreatic, de endometru, şi cancerul colorectal, precum şi melanomul şi leucemia.

Cele mai multe dintre aceste tipuri de cancer sunt diagnosticate în stadii avansate, și, prin urmare, acestea au o rată de supraviețuire scăzută. Pentru ca această boală necruţătoare să fie tratată cu succes, ar trebui să fie detectată în stadii incipiente, motiv pentru care ar trebui să se acorde atenție sporită încă de când se observa aceste semne şi simptome ale bolii:

1.Tuse constantă și dureri toracice

Anumite tipuri de cancer, cum ar fi tumorile pulmonare şi leucemia, pot avea simptome care se aseamănă cu cele ale unei tuse sau bronșite. Tusea poate apărea în mod repetat, sau poate continua pentru o perioadă prelungită de timp.

Un alt semn al acestor tipuri de cancer este o durere în piept, care se extinde în umăr și se întinde spre braț. În plus, o răceală care persistă sau o tuse cronică, precum și răgușeală vocii, pot fi un indiciu al unei tiroide sau cancer esofagian.

2. Umflaturile neobișnuite sau nodulii apăruţi pe abdomen, sâni, zona inghinală, testicule, axile, gât sau alte părți ale corpului trebuie să fie examinaţi de un medic, mai ales dacă persistă timp de mai mult de trei săptămâni. Apariția unui nodul mai mare în zona axilei este una dintre cele mai frecvente semne de cancer de sân. Acest tip de cancer poate fi de asemenea responsabil pentru roşeaţă, durere, și umflarea sânului.

3. Sângerarea anormală. Tusea sau vărsăturile cu sânge pot fi un semn de cancer de plămâni, de stomac, sau cancer esofagian. Vânătăile inexplicabile și sângerările pot indica leucemie. Cancerul colorectal este caracterizat prin sângerarea din tractul gastro-intestinal. Aspectul de sânge în scaun este un semn de cancer intestinal în timp ce sângele în urină este un simptom de infecție ale tractului urinar, care poate rezulta din cancerul de vezica urinară sau cancerul la rinichi. Mai mult decât atât, sângerare în mijlocul menopauzei sau după menopauza poate fi un indiciu al cancerului endometrial şi uterin.

4. Modificări ale unghiilor

Diferite tipuri de cancer, cum ar fi de plămâni, ficat sau cancer de piele, pot fi responsabile de producerea unor schimbări neobișnuite pe unghii. Curbarea unghiilor (unghii care au formă concavă, asemănătoare unei linguri) este un semn de cancer pulmonar, în timp ce petele negre sub unghii sunt un simptom al cancerului de piele. Paloarea unghiilor poate rezulta dintr-o proastă funcţionare a ficatului (cancer la ficat).

5. Pierderea brusca în greutate

O pierdere bruscă și inexplicabilă a greutății este un simptom comun a cancerului la sân şi a cancerului pulmonar. Pierderea în greutate. Anumite cancere digestive, cum ar fi cancerul de colon, pot duce la pierderea în greutate.

6. Excrescenţe pe piele

Apariția oricăror modificări ale pielii este periculoasă, dar nedureroasă. Cu toate acestea, dacă observați anumite modificări ale pielii, cum ar fi excrescenţe, pete sau răni care nu se vindeca, sau în cazul în care există o schimbare de dimensiune sau culoare a unei aluniţe deja existente, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră. Cancerul de piele este cel mai des întâlnit tip de cancer dintre cancerele umane.

Comentează