9 alimente care te păcălesc atunci când eşti la dietă – la ultimul nu te-ai fi aşteptat!

1. Topping-urile sărate:

Sunt deosebit de gustoase şi aspectuoase, iar salata ta simplă capătă, că prin farmec, o cu totul altă savoare. Pentru a evita să mănânci atâta sodiu, spune „nu” tuturor mâncărurilor procesate, ce vin din conserve. Pe lângă asta, dacă ai de ales între fasole sau ton la conservă, alege doar una din cele două preparate, nu ambele!

2. Colesaw:

Îţi vine să cred că dacă mănânci un cârnăcior în timpul dietei, asta nu te va afecta atât de mult pe cât ar face-o salata Colesaw? Este un dezastru atunci când eşti la dietă. Conţine 260 de calorii şi 21 de grame de grăsime, adică o treime din grăsimile permise într-o zi în alimentaţia unui om. Maioneza este de ocolit!

3. Chips-urile din banane:

Bananele prăjite poate că nu par grase şi nu ţi se scurge uleiul pe degete, dar doar o îmbucătură şi hop! – Ai acumulat 145 de calorii, 9 grame de grăsime şi 8 grame de grăsimi săturate.

4. Salată Caesar:

Iată cum câteva mâncăruri pe care le credeai a fi ok pot să îţi dea peste cap dietă! Sunt mâncăruri „mascate” şi pericolul te pândeşte la orice pas dacă alegi să consumi asta în timp ce vrei să pierzi kilogramele în plus. Ai crede că dacă denumirea începe cu „salata”, este bine, dar un mic bol conţine între 300 şi 400 de calorii şi 30 de grame de grăsimi, din cauza sosului în belşug.

5. Sucurile proaspete, din fructe:

80 de grame de zahăr, 350 de calorii sau chiar mai mult de atât, proteine şi… lipsa fructelor proaspete. Pulpa conservată a fructelor este folosită, deseori, în locul fructelor bune de consumat.

6. Batoanele energizante:

Multe dintre ele sunt doar bucăţi de dulciuri înţesate de calorii (până la 500), dar cu un preţ pe măsură caloriilor. Plus că nu te sătura, cu toate că ţi se promite că sunt săţioase.

7. Burrito-ul de pui:

Cu boabele de fasole şi cu promisiunea că lipseşte carnea roşie… ţi s-ar părea că este diet friendly. 1000 de calorii şi o mulţime de grăsimi săturate, asta primeşti, în clipa în care comanzi burrito de pui. Conţine brânză, smântână, iar lipia aceea din faina şi ulei este iarăşi un inamic al dietei.

8. Hotdog-ul din carne de curcan:

Conţinutul nutriţional diferă de la o firmă producătoare la alta. Poate că eticheta te anunţa, vesel, că lipsesc grăsimile, dar dacă nu te grăbeşti şi verifici cu atenţie, observi că a rămas o mulţime de grăsime în fiecare hotdog în parte.

9. Lapte 2% grăsime:

Sună mai bine decât lapte simplu, nu? Ai impresia că 2% grăsime este un procentaj super bun, doar că TE ÎNŞELI! Iată câte grăsimi conţine laptele normal, apoi compara cifrele cu acestea din compoziţia laptelui „fără grăsimi”. Şocant, este?

Lapte normal: 150 calorii, 8 gr grăsime, 5 gr grăsime saturată;

Lapte 2% grăsime: 130 calorii, 5 gr grăsime, 3 gr grăsime saturată;

Lapte degresat: 80 calorii, 0 grăsimi, 0 grăsimi săturat.

Comentează