A cumpărat un dulap vechi de la anticariat și a descoperit un raft secret. „Nu mi-a venit să cred”

Un bărbat din Marea Britanie a cumpărat un dulap vechi dintr-un magazin de antichități și a descoperit un lucru incredibil în interior.

Într-un colț secret al dulapului, sub un raft rabatabil, se afla încrustat un semn care dovedea că piesa de mobilier aparținuse Reginei Victoria.

Semnul încrustrat în lemn era ‘VR BP No.79 1866’ – ceea ce înseamnă: Victoria Regina, Buckingham Palace, camera 79, anul 1866, potrivit Metro.co.uk

Sigiliul indica nu doar vechimea mobilierului, ci și faptul că scrinul a fost folosit de Regina Victoria, Regele George al V-lea și regeke Edward al VII-lea. „Nu mi-a venit să cred că am la mine în casă un obiect cu atâta încărcătură istorică”, a declarat proprietarul.

Se presupune că dulapul a fost scos din Palatul Buckingham în 1930 în timpul unei renovări capitale.

Secretul reginei Victoria: documentul care ataca “decenta de necontestata” a unei ere

Regina Victoria a urcat pe tron in 1837, la varsta de 18 ani, unde a ramas vreme de 64 de ani, domnia sa reprezentand apogeul puterii mondiale a Marii Britanii. Ea afisa imaginea unei vaduve neconsolabile dupa moartea, in 1861, a sotului sau mult iubit, printul Albert, de la care a avut noua copii.

In realitate se pare ca lucrurile au stat un pic diferit. Dupa moartea printului Albert, John Brown, un servitor al casei regale, si-a asumat rolul principal in consolarea Victoriei.

Desi a trecut in istorie ca fiind ultima “femeie de o decenta de incontestat”, Victoria s-ar fi casatorit pe ascuns cu unul dintre servitorii sai, caruia i-ar fi darut si copii.

Un articol senzational, publicat luna aceasta in revista “The Oldie”, relateaza povestea dintre regina si Brown.

Un istoric in varsta de 82 de ani este citat ca sursa a materialului. John Julius povesteste cum bunul sau prieten, si el istoric, Steven Runciman, i-ar fi marturisit ca in timpul unor documentari ar fi gasit in arhivele de la castelul Windsor un certificat de casatorie al reginei cu Brown.

Istoricul ar fi aratat certificatul reginei Elisabeta a II-a, care l-ar fi ars pentru ca documentul sa nu reprezinte o problema pentru imaginea casei regale.

Neconventionala relatie a suveranei cu unul dintre servitorii sai cei mai apropiati ar fi fost cunoscuta de catre mai toti membrii familiei regale si apropiatii acesteia, care barfeau neincetat pe aceasta tema.

Fiicele Reginei se refereau la John Brown ca la “amantul mamei”.

Rezultatul acestei relatii ar fi fost doi copii. Un baiat care ar fi trait si murit la varsta de 90 de ani la Paris, dar si o fata, Louise, care ar fi fost trimisa si crescuta in America.

Regina Victoria este de departe simbolul Angliei imperialiste.

“Jubileul de diamant” din anul 1897 ramane marcat in istorie prin manifestatii de entuziasm popular.

Comentează