Anamaria Vasile

A intrat în autobuz dar când a văzut ce iese de sub haina șoferului s-a îngrozit, s-a uitat mai bine și i-a venit să vomite: „Erau cu miile și el nici nu simțea, ieșeau de peste tot!” A filmat totul, oameni din întreaga lume nu știu ce să creadă

Păduchii sunt cei mai răi paraziți pentru care omul poate deveni gazdă, iar acest lucru poate fi dăunător și imaginii personale, dar și respectului de sine. Priviți-l doar pe acest șofer de autobuz care a devenit batjocura internetului după ce un pasager i-a făcut câteva poze, ba chiar a și înregistrat, și a pus totul pe rețelele sociale.

Cel care a făcut asta se numește Primo Onipa, iar șoferul era din Philipine. Imaginile sunt cu adevărat captivante, păduchii sunt mulți, grași și par să se simtă la ei acasă pe corpul omului respectiv. Unul dintre pasagerii șoferului a fost atât de afectat și dezgustat, încât a decis să îl facă de rușine pe Facebook pe acest om pentru igiena sa personală deficitară.

Primo a povestit cât de dezgustător a fost pentru el să fie martorul unei asemenea imagini, ba chiar și-a dat cu părerea că șoferul nu mai făcuse baie și nu-și mai schimbase îmbrăcămintea de peste un an! În plus, a mai zis și că șoferului îi mirosea gura într-un mod oribil. Internauții care au văzut imaginile s-au cam pus de acord: sărmanul șofer și lipsa lui de igienă sunt dezgustători, mai ales că șoferul părea obișnuit cu micii paraziți care îi colcăiau peste tot pe trup.

Specialiștii spun, însă, că până și cel mai curat om de pe pământ poate avea păduchi. Aceștia se transmit de la om la om și au nevoie să fie mereu aproape de piele pentru a supraviețui.

Iată mai multe imagini, plus clipul:

Pediculoză (infestarea cu păduchi). Păduchii sunt insecte mici care trăiesc pe oameni și se hrănesc cu sânge. Atunci când un număr mare de păduchi trăiesc și se multiplică pe o persoană, aceasta se numește o infestare sau pediculoză capilară. Aceasta afectează cel mai adesea copiii și de obicei rezultă din transferul direct al păduchilor de pe păr de la o persoana la părul alteia.

Păduchii se răspândesc cu ușurință de la o persoană la alta prin contact direct sau prin intermediul hainelor sau obiectelor personale (cum ar fi pălării sau perii). Un păduche nu poate sări sau zbura. Păduchele se dezvoltă în trei etape: lindină-oul de păduche, nimfă și adult. Cel mai frecvent simptom al păduchilor este mâncărimea. Există diferite simptome, în funcție de tipul de păduchi pe care îl ai.

Cu toate acestea, o infestare cu păduchi cap nu este un semn de igienă personală precară sau un mediu de viață murdar. Păduchii nu transportă boli infecțioase bacteriene sau virale.

Păduchii au metamorfoze simple sau graduale. Cei imaturi și adulții arată similar, cu excepția dimensiunii. Ouăle de păduchi sunt numite lindine. Ele sunt cilindrice, albe și ovale. Ouăle de păduchi de cap sunt, de obicei, lipite de firele de păr ale capului aproape de nivelul scalpului.

În condiții normale, ouăle se vor cloci în șapte până la 11 zile. Păduchele tânăr care iese din ou trebuie să se hrănească în 24 de ore sau va muri. Păduchii clociți vor lua periodic mese de sânge. În mod normal, un păduche tânăr se va maturiza în 10 până la 12 zile într-un adult. Culoarea păduchiilor adulți poate varia de la alb la maro la gri închis.

Femelele păduchi fac șase până la șapte ouă pe zi și poate stabili un total de 50 până la 100 de ouă în timpul vieții lor, care poate dura până la 40 de zile. Adulții pot supraviețui doar una până la două zile, fără o masă de sânge, în cazul dacă sunt dați jos din cap.

Este foarte important să se spele hainele și lenjerie de pat în apă fierbinte pentru a scăpa de păduchi.

Unii oameni continuă să aibă mâncărimi timp de 7 până la 10 zile după ce păduchi și ouă au fost uciși. Cremele sau loțiunile cu calamina sau steroizi vă poate scuti de mâncărime. Dacă aveți mâncărime severă, puteți încerca pastile antihistaminice. Atenție, însă, nu dați antihistaminice copilului dumneavoastră cu excepția cazului în care este recomandat de un medic.

Există trei tipuri diferite de păduchi care trăiesc pe oameni:

păduchi de cap sunt de obicei găsiți în păr, de cele mai multe ori pe partea din spate a gâtului și în spatele urechilor. Păduchii sunt frecvenți la preșcolari și copii de vârstă școlară. Adulții îi pot lua și ei, de asemenea, mai ales adultii care locuiesc cu copii. Aceste insecte au lungimea corpului de 4,2 mm si o culoare gri-albicioasă-maronie. Au corpul mic si alungit cat un bob de nisip, forma simetrică, capul ingust, iar picioarele puternice și scurte înzestrate cu clești cu care se prinde de părul gazdei. Păduchii de cap nu transmit nici o boală și nu reprezintă o problem mare de sănătate.
păduchi lați, de asemenea, cunoscuți și sub numele de crabi, sunt, de obicei, găsiți în zona pubiană. Aceștia pot fi, de asemenea, găsiți pe părul facial, pe gene, pe sprâncene, în axile, pe părul de pe piept, în mustață și, mai rar, pe scalp. Este cel mai mic păduche, are lungimea de 1-1,5 mm, iar daca este privit la microscop are aspectul unui mic crab. Poate fi observat si cu ochiul liber, părând fir mic de praf fixat la baza firului de par.
păduchi de corp trăiesc și depune ouă (niți), în cusături de îmbrăcăminte și lenjerii de pat. Păduchii sunt pe corp numai atunci când se hrănesc. Are dimensiunea puțin mai mare decât păduchele de cap.

Comentează