Anamaria Vasile

A nascut un bebeluș mort dupa ce medicii din Negresti-Oas au lasat-o sa zaca o noapte intreaga in dureri cumplite! Motivul pentru care au refuzat sa ii faca cezariana este strigător la cer:

O gravida in 9 luni a adus pe lume un copil mort dupa ce medicii din Negresti-Oas au lasat-o sa zaca o noapte intreaga, in dureri cumplite, in loc sa-i faca cezariana. Motivul este halucinant : anestezistul nu are program si pe timpul noptii.

Ca urmare, tanara de 24 de ani a fost trimisa cu o ambulanta la Satu Mare, dar pentru prunc a fost prea tarziu.

Iancu Vasiu, tatal bebelusului decedat: Fetita a fost in regula, nici bolnava nici nimic. Numai din cauza doctorului.

Antonela Vasiuc, bunica bebelusului decedat:Toti se mira de ce un copil la 3,6 kg, la 52 de centimetri, fara niciun defect exterior, cineva il lasa sa moara. Era un copil mare, frumos, normal. Daca luau masurile de rigoare, il aveam acum.

Roxana, o tanara de 24 de ani trebuia sa aduca pe lume o fetita frumoasa si sanatoasa pe nume Sofia. Miercurea trecuta, in apropiere de termen, femeia a inceput sa aiba dureri ingrozitoare in zona pantecelor si a crezut ca intra in travaliu. S-a dus la maternitatea din Negresti Oas, la medicul ginecolog care a monitorizat-o pe toata durata sarcinii si care a asigurat-o ca totul e in regula. Dupa doua nopti in care i s-a facut doar o injectie, durerile s-au intensificat, iar mama Roxanei a luat atitudine.

– De doua ori l am intrebat: sigur nu e nicio problema? Facem cezariana daca e necesar. Nu e necesar, travaliul nu a inceput. Noi vrem sa nasca natural, dar daca nu poate, ii faceti cezariana? Sigur, nicio problema, maine dimineata ii facem eco si vedem cum e

Doar ca Roxana si fetita ei nenascuta n-au mai rezistat pana a doua zi. In miez de noapte, rudele au aflat ca starea tinerei s-a agravat si ca va fi trimisa cu ambulanta la spitalul din Satu mare.

– Medicul mi-a spus: mama, ia-ti copilul daca nu vrei sa moara, sau vrei sa se nasca un copil mort? Asta mi a spus medicul nervos, cand l-am intrebat de ce nu ii face cezariana aici.Si la un moment dat zice ” NU AVEM ANESTEZIST”

Pe drum spre spitalul din Satu Mare, insa, copilul a murit in pantecele mamei.

Ioan Demian-purtator cuvant spital judetean Satu Mare: In momentul prezentarii la unitatea noastra, nu se percepeau bataile cordului fetal, se presupune ca fatul era deja decedat.

La spitalul din Negresti-Oas nimeni n-a vrut sa ne ofere un punct de vedere. Contactat telefonic, medicul pe care familia il considera vinovat pentru moartea bebelusului a recunoscut ca anestezistii lucreaza in garzi, doar pe timpul zilei.

Medic ginecolog: Spitalul din Negresti nu are medic anestezist dupa masa si noaptea. Nu sunt garzi de medic anestezist si nu se poate opera. Dansul nu poate veni daca e nevoie? Nu, medicii anestezisti stau in Satu Mare, amandoi. Pai si daca pacientul are nevoie urgenta ? Se cheama ambulanta si se duce la Spitalul de Urgenta din Satu Mare.

Rudele acuza, in plus, ca atitudinea medicului a fost una aroganta si sfidatoare – comportament de care a dat dovada si in discutia cu reporterul Kanal D.

Medic ginecolog: -Puteti sa veniti la spitalul din Negresti? Noi suntem aici, in fata. -Nu, azi am terminat programul. Maine vin. Si acum de ce nu se poate, de ce nu ne puteti da cateva informatii? Pentru ca sunt in timpul meu liber , de-aia nu se poate.

Rudele indurerate si-au angajat un avocat si astazi au depus plangere atat la politie, cat si la colegiul medicilor.

Comentează