Anamaria Vasile

Absolvenții de liceu primesc 1.500 de lei. Care sunt condițiile

Tinerii care au terminat liceul anul acesta au dreptul să primească 1.500 de lei pentru următoarele șase luni. Mulți dintre ei însă nu știu acest lucru.

Potrivit Libertatea.ro, toți cei care au absolvit liceul, indiferent că au promovat sau nu Bacalaureatul, se pot înscrie pentru a beneficia de indemnizaţie de şomaj până cel târziu pe 25 iulie, informează comunicat transmis de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Ilfov.

Indemnizaţia de şomaj se acordă absolvenţilor, la cerere, pe o perioadă de şase luni, calculată de la data expirării celor 60 de zile de la absolvire şi constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă, de 250 de lei. Acest termen de 60 de zile începe de la data de 25 mai, când, conform Ministerului Educaţiei, se încheie anul şcolar pentru clasele terminale.

CITESTE URMATORUL ARTICOL IN CONTINUARE

Se da LEGE: Tinerii care fac NUNTA primesc BANI GREI de la stat! Uite ce trebuie sa faci ca sa primesti 15.000 lei

Un proiect de lege depus in Senat, prevede ca tinerii de pana in 35 de ani care se casatoresc sa primeasca un „dar de nunta” de 15.000 lei. De aceasta suma vor benefia si parintii care nasc al treilea copil.

Aceasta initiativa are drept scop cresterea demografica. Tinerii insuratei trebuie sa aiba nu mai mult de 35 de ani pentru a primi aceasta suma. Banii reprezinta „prima pentru recunoasterea contributiei aduse natiunii prin casatorie”

In plus, dupa momentul casatoriei, cei doi vo fi scutiti de impozitul pe salariu. In cazul in care divorteaza in primii cinci ani, acestia trebuie sa returneze banii statului, fiecare in proportie de 50%, in termen de 90 de zile de la pronuntarea divortului.

Tot 15.000 de lei vor primi si cei care devin parinti pentru a treia oara. Banii reprezinta „prima pentru recunoasterea contributiei aduse natiunii”.

Fondurile necesare pentru acordarea acestor sume de bani vor fi asigurate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, potrivit proiectului.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

Cum sa „citesti” un barbat in doar 10 minute

Ai intalnit un barbat care te atrage si ai vrea sa-l cuceresti. Nu stii insa prea multe despre el si, sa fim sincere, oricum nu ai plonja in necunoscut fara sa-ti faci temele si sa ai toate informatiile. Din fericire, micile detalii fac diferenta. In cazul lui, ele pot compune o „harta“ care sa te ajute sa-l descifrezi mai bine.

Card sau cash

Observa atent cum achita nota de plata atunci cand te invita in oras. Acest lucru iti poate spune cate ceva despre firea lui.

– Plateste cu cardul: Un barbat ambitios si increzator in fortele proprii plateste de obicei cu cardul. Acesta e un barbat care si-a atins telul din punct de vedere financiar, are o cariera stabila si un anumit statut, cu care se mandreste.

– Plateste cash: Pe de alta parte, barbatii care platesc cash sunt, de regula, autonomi si tind sa se incadreze in genul independent, fara restrictii si fara lucruri serioase care sa-i lege de ceva sau de cineva.

– Evita sa plateasca: Nu in ultimul rand, barbatii care par sa aiba mereu portofelul gol si se echiveaza de la a achita nota (sau iti propun sa platiti „nemteste“, fiecare ce a consumat) sunt in cautarea unei partenere care sa-i intretina.

Ce vicii are

E foarte important sa fii atenta la obiceiurile pe care le are: iti pot dezvalui multe despre personalitatea lui. Plus ca e bine sa stii de la inceput daca are manii agasante sau obiceiuri indezirabile, cu care nu poti fi de acord si la care nu e dispus sa le schimbe.

– Fumatul: Spre exemplu, fumatorii sunt, in mare, caracterizati de o stare perpetua de anxietate, care nu se domoleste decat daca aprind o tigara. Ei nu vor renunta la acest viciu nesanatos (ba chiar tin cu dintii de el) si s-ar putea sa aiba probleme legate de lipsa vointei in general.

– Alcoolul: Barbatii care exagereaza cu alcoolul ascund adesea un complex de inferioritate, o nesiguranta sau chiar un secret din trecutul lor pe care incearca sa-l uite. Ei sunt posesivi si au o nevoie constanta de asigurari, pentru ca stima de sine scazuta ii face sa fie mereu banuitori.

– Jocurile de noroc: Un risc poate mai mare il reprezinta barbatii care iubesc jocurile de noroc. Pariorii sunt avizi de adrenalina si traiesc mereu cu impresia ca vor reusi sa castige sume fabuloase. Intre timp, risipesc banii pe care ii au si e posibil sa ii atraga mai mult contul tau din banca decat altceva.

Cum sunt prietenii lui

Prietenii lui iti pot oferi indicii pretioase legate de caracterul pe care il are. Nu, nu trebuie sa ii tragi de limba ca sa smulgi de la ei detalii ascunse. E vorba doar sa il analizezi cand interactioneaza cu ei.

– Prieteni de-o viata: Daca barbatul pe care ai pus ochii are doar o mana de prieteni, dar toti cu „state“ vechi, din copilarie, e un semn ca pretuieste loialitatea si ca poate fi usor sentimental. Chiar daca e posibil sa nu fie prea deschis la schimbare, odata ce i-ai castigat inima si increderea, sunt ale tale pentru totdeauna.

– Grup larg si divers: Barbatii care graviteaza intr-un cerc foarte larg de amici si cunoscuti – fosti colegi de facultate, colegi de serviciu, amici de la sala, prieteni de pescuit – sunt deschisi, sociabili si se adapteaza usor la nou. Acest tip de barbat iubeste excursiile de grup, distractia cu gasca si iesirile aer liber, fiind dinamic si reusind sa faca fata cu brio in orice situatie sociala.

Ce tip de sport ii place

Nu e un secret ca barbatii iubesc sporturile, iar sportul lui preferat iti poate spune multe despre ce tip de persoana este.

– Sporturi de echipa: Barbatii care practica un sport de echipa (fotbal, basket, rugby) sau adora sa le urmareasca din tribuna sunt foarte competitivi. De asemenea, le place sa stea mult cu prietenii privind meciurile echipei favorite, asa ca asteapta-te sa fii oarecum neglijata cand incepe sezonul sportiv (chiar daca si tu esti un fan infocat).

– Sporturi individuale: Barbatii care apreciaza mai degraba sporturile individuale – atletismul, ciclismul, inotul – tind sa fie mai independenti afectiv si le place singuratatea.

– Nu ii place sportul: Daca dai peste tipul rar de barbat pe care nu il prea intereseaza sportul, atunci ai parte de o fire sensibila si de un filozof atras mai mult catre meditatie si introspectie.