Anamaria Vasile

Aceste 17 RUJURI pot cauza cancer! Numarul 7 este folosit de milioane de femei

INCETEAZA sa mai folosesti aceste rujuri caci au substante care pot duce la cancer! Persoanele care utilizează regulat produse de makeup, ar trebui să manifeste precauție și să opteze pentru branduri sigure, verificate, care contin ingrediente cât mai naturale, inofensive.

O asociație de protecție a mediului din Canada, ,,Canada-based Environmental Defense” a testat 49 de articole de machiaj, într-un raport intitulat „Hazard Metal Heavy: Riscurile de sănătate ale metalelor grele, ascunse în produsele de machiaj”.

Au testat 5 fonduri de ten, 4 pudre cosmetice, 5 mărci de bronzuri artficiale, 7 tipuri de mascara, 2 feluri de corector pentru pleoape, 14 umbre pentru ochi, 8 rujuri și luciuri pentru buze.

uuuuCercetătorii au descoperit o contaminare gravă cu metale grele în aproape toate produsele. Din produsele testate, 96% conțin plumb, 90% conțin beriliu și 61% conține taliu. De asemenea, au constatat că 51% conține cadmiu, în timp ce 20% conține arsen.

Majoritatea produselor conțin în medie patru din cele opt metale testate. Fecare produs conținea în medie două din cele patru metale cele mai periculoase: arsenic, cadmiu, plumb și mercur. Aceste metale sunt cunoscute a fi toxice și pot provoca multe probleme grave de sănătate.

Acum câțiva ani, un raport al FDA a enumerat 400 de rujuri diferite care conțineau urme de plumb. Nivelurile erau scăzute, însă plumbul se adună în organism în timp, iar rujul conținând plumb, aplicat de mai multe ori pe zi, în fiecare zi, poate cumula niveluri semnificative de expunere, care cresc riscul de cancer.

În studiul din Canada, 51% dintre produsele testate conțineau cadmiu, un material carcinogen cunoscut, care poate cauza cancer de sân. Multe dintre aceste metale nu cauzează imediat probleme grave de sănătate. Folosite consistent și în mod regulat, acestea pot crește riscul de cancer, tulburări reproductive și multe alte probleme de sănătate. Potrivit davidwolfe.com, aceste rujuri trebuie să le eviți cu orice preț:

Maybelline Color Sensational (125 Pink Petal), 2. L’Oreal Color Riche (410 vulcanic), 3. NARS Semi-Matte (1005 Red Lizard), 4. CoverGirl Queen Collection Vibrant Hues (580 Ruby Remix) 5. L’Oreal Colorful Riche (165 cenusiu roz), 7. L’Oreal intensiv de hidratare Lipcolor (748 Heroic), 8. CoverGirl Continuous Color (025 cald Brun), 9. Maybelline Color Sensation (475 Mauve Me), 10. Lipstick Stargazer (103c), 11. Revlon Matte (Imaginea 009 Fabulos), 12. Sonia Kashuk Luxury Color Lip (27 Mauvey), 13. L’Oreal Endless (530 Mauve Amour), 14. Revlon ColorStay (375 Ripened Red), 15. Burt’s Bees Lip Shimmer (Toffee), 16. Revlon Super Lustrous Peal (631 luminos roz), 17. Revlon Super Lustro Peal (643 Satin Prun).

Rujul poate ascunde un mare pericol pentru sanatatea femeilor. La fel se intampla si in cazul unor alte produse pentru ingrijirea buzelor. Cercetatorii americani sustin ca acestea au in ele metale cancerigene.

Conform articolului publicat in revista de profil „Environmental Health Perspectives”, acest studiu preliminar a indicat faptul ca astfel de produse contin metale care pot provoca probleme de sanatate oamenilor, scrie CBS News. Aceasta este concluzia cercetatorilor de la o universitate din California, „Berkeley School of Public Health”.

Expertii au studiat un grup de 12 fete cu varsta cuprinsa intre 14 si 19 ani, ele facand parte dintr-un grup asiatic care traieste intr-un cartier sarac din orasul Oakland, California. Fetele au fost rugate sa noteze marcile de ruj folosite, precum si alte produse pentru ingrijirea buzelor. Apoi, specialistii au cumparat aceste produse si le-au supus unor teste de laborator, inclusiv unele de spectrometrie, totul pentru a vedea cu ce probleme se pot confrunta tinerele fara sa stie.

Probleme grave de sanatate din cauza rujului

In acestea au fost gasite urme de plumb, cadmiu, crom, aluminiu, titan si alte metale periculoase. Plumbul poate fi foarte periculos pentru sanatate, el fiind o neurotoxina prezenta in nu mai putin de 24 de produse studiate de specialisti. Pretul produselor a variat intre 6 si 24 de dolari fiecare. Cel mai periculos este cromul, si el fiind gasit in aceste produse. Cromul este cunoscut pentru efectul sau cancerigen, el provocand cancer pulmonar si la stomac.

Femeile care folosesc aceste produse in exces trebuie sa stie ca aluminiul prezent in ele este un alt metal toxic pentru corpul uman, excesul folosirii acestor produse fiind periculos pentru sanatate.

Problema este ca rujul si produsele pentru buze sunt inghitite treptat de femei, acesta fiind marele pericol pentru sanatatea lor. Problemele ce pot aparea afecteaza inclusiv creierul, rinichii, culminand cu tumorile cancerigene. Specialistii mai spun ca femeile insarcinate sunt cele mai expuse pericolului, aceste produse putand sa provoace probleme neurologice si cognitive viitorului copil.