Anunț pentru românii care au peste 40 de ani

Anunț ÎNGRIJORĂTOR pentru românii care au peste 40 de ani. Cifrele sunt ALARMANTE!

La sfârşitul lunii iulie 2017, rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 4,18%, mai mare cu 0,03 pp decât cea din luna anterioară. Creşterea a fost determinată de înregistrarea absolvenţilor în baza de date a ANOFM, situaţie care se regăseşte în aceeaşi perioadă şi în anii precedenţi, rata şomajului din luna iulie a anului 2016 fiind cu 0,61pp mai mare faţă de cea a acestui an. Potrivit ANOFM, la data de 31 iulie erau 6.371 de șomeri în județul Alba, rata șomajului fiind de 3,78%. Dintre aceștia, 1.613 de persoane beneficiau de indemnizația de șomaj.


Dintre cele 366.576 persoane înregistrate în evidenţele agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, 62.003 primeau indemnizație de șomaj. Comparativ cu luna precedentă, rata şomajului masculin a rămas constanta la 4,49%, iar rata şomajului feminin a crescut de la 3,75% în luna iunie, la 3,81 %. În funcție de mediul de rezidență, la finele lunii iulie 2017 situaţia şomajului se prezintă astfel: 197.177 şomeri provin din mediul urban şi 259.399 şomeri provin din mediul rural.

Cei mai mulţi şomeri aveau între 40 – 49 de ani (105.980), urmaţi de cei din grupa de vârstă 30 – 39 de ani (74.850), la polul opus aflându-se persoanele între 25 – 29 de ani (27.366). Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, șomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional aveau ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele ANOFM (79,28%), în timp ce şomerii cu nivel de instruire liceal şi post-liceal reprezentau 16,74%, iar cei cu studii universitare 3,98 %.


Numărul de şomeri a scăzut în 17 judeţe şi în municipiul Bucureşti, cele mai mari scăderi înregistrându-se în judeţele: Bistrița Năsăud cu 1078 persoane, Hunedoara cu 775 persoane, Suceava cu 566 persoane, Alba cu 557 persoane, Harghita cu 497 persoane și Gorj cu 300 persoane. În municipiul Bucureşti numărul de şomeri a scăzut cu 12 de persoane. Numărul de şomeri a crescut în 24 de judeţe, cele mai mari creşteri înregistrându-se în judeţele: Prahova cu 1055 şomeri înregistraţi, Argeș cu 991 şomeri înregistraţi, Mehedinți cu 952 şomeri înregistraţi şi Teleorman cu 558 şomeri înregistraţi.

Judeţele cu cea mai mare pondere a şomerilor neindemnizaţi în numărul total al şomerilor sunt: Iași (92,68%), Brăila (92,50%), Satu Mare (92,45 %), Vaslui (91,93%), Buzău (91,86%) Galați (90,44%), Dâmbovița (90,31%) şi Teleorman (89,06%). Cele mai ridicate niveluri ale ratei şomajului au fost atinse în judeţele: Vaslui (10,38%), Teleorman (10,15%), Galaţi (9,66%), Buzău (9,44%), Mehedinţi (9,31%), Dolj (8,56%), Olt (6,71%), Gorj (6,64 %), urmate de judeţele Ialomiţa (6,45%) şi Bacău (6,03%). Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii fără studii si cei cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele ANOFM (79,28 %).


Şomerii cu nivel de instruire liceal şi post-liceal reprezintă 16,74% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 3,98 %. În ceea ce priveşte şomajul de lungă durată, la finele lunii iulie, se aflau înregistraţi în evidenţele ANOFM 15.687 tineri sub 25 de ani aflaţi în şomaj de peste 6 luni (ceea ce reprezintă 35,52% din totalul şomerilor sub 25 de ani) şi 151.625 adulţi aflaţi în şomaj de peste 12 luni, ponderea şomerilor de lungă durată în numărul total de şomeri adulți fiind de 47,03%. În cursul lunii iulie 2017, numărul total de şomeri intraţi în evidenţe a fost de 52.515 persoane, repartizat astfel:

40.111 persoane – prin înscrieri noi, din care:

– 6.579 persoane înregistrate ca şomeri indemnizaţi 75%;
– 1.189 persoane înregistrate ca şomeri indemnizaţi 50%;
– 32.343 persoane înregistrate ca şomeri neindemnizaţi;
12.404 persoane – prin reînnoiri de cereri de loc de muncă şi reactivări de drepturi băneşti, din care:
– 1.482 reactivări de drepturi;
– 10.922 reactualizări de cereri de loc de muncă ale şomerilor neindemnizaţi.

Analizând intrările totale de şomeri din lună cu cele înregistrate în luna anterioară, observăm că numărul aferent lunii iulie a crescut cu 7.830 persoane, de la 44.685 în luna iunie la 52.515 în luna iulie.
În cursul lunii iulie au ieşit din evidenţele agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, respectiv a municipiului Bucureşti, un număr total de 50.584 şomeri, astfel: prin încadrare în muncă 25.042 persoane;
din categoria şomerilor indemnizaţi ca urmare a suspendărilor, încetărilor de drepturi băneşti – diferite situaţii (pensionări, plecări în străinătate, decese etc) – 7.660 persoane; din categoria şomerilor neindemnizaţi, care nu solicită menţinerea cererii de loc de muncă – 17.882 persoane.

sursa: anofm.ro

Gabriela Cristea, MESAJ DUR pentru amanta!

Gabriela Cristea a transmis un mesaj dur pentru amanta. Aceasta a rabufnit si a spus tot ce avea pe suflet.

Gabriela Cristea, mesaj pentru femeile care accepta sa fie amante: „Atat de gaini, incat sa creada balivernele barbatilor?!”
Gabriela Cristea a spus ce crede despre femeile care au relatii cu barbati insurati. Prezentatoarea TV nu are o parere buna despre femeile care accepta rolul de „amanta”.

„Atât de găini, încât să creadă balivernele bărbaţilor!?! Ar trebui să le spună aşa: dragul meu, sunt foarte îndrăgostită de tine şi te iubesc, vreau să avem un viitor împreună… Dar, du-te tu şi rezolvă-ţi problemele matrimoniale şi dacă mă mai găseşti bine, dacă nu, iar bine. Nu ştie bărbatul ce ştie tot satul.„, a declarat Gabriela Cristea.

Gabriela Cristea, la un pas de divorţ de Tavi Clonda: „I-am zis, gata!”

FOTO / Gabriela Cristea, la un pas de divorţ de Tavi Clonda din cauza tratamentelor pentru sarcină?! „I-am zis în luna noiembrie gata!”

Gabriela Cristea a dezvăluit că a făcut nenumărate tratamente pentru a rămâne însărcinată. Anul trecut a fost unul teribil pentru ea şi chiar a avut discuţii cu Tavi Clonda. Sarcina a venit însă pe cale naturală, o bucurie pe care o aşteptau de ani buni.

Prezentatoarea Gabriela Cristea mai are două luni şi va deveni mamă. A luptat mult timp pentru ca acest mare vis al ei să devină realitate. A făcut multe tratamente, însă sarcina a venit pe cale naturală. Relaţia cu Tavi a fost în pericol la un moment dat deoarece vedeta se săturase ca în fiecare zi să meargă la medic.

„Mă impresionează oamenii din jurul meu care au cu totul şi cu totul o altă atitudine. Vine un copil pe lume. Domnul de la machiaj îmi spunea că s-ar apuca şi de un copil când se uită la mine. (…) Doamne, dacă ţi-aş arăta câte mesaj primesc pe Facebook de la anumite fane. La începutul lui noiembrie am început ultimul ciclu de tratament. I-am zis atunci soţului meu că nu mai pot.

Totul se învârtea în jurul acestor tratamente. Toată lumea ştie. Mergeam la doctor o zi una nu. I-a zis în noiembrie gata. A venit luna ianuarie, a fost o perioada în care nu am mai făcut astfel de tratamente, nimic. În februarie m-am trezit puţin însărcinată. De la natură. Este o minune de la Dumnezeu. Am avut o perioadă când m-am certat puţin cu el. Eşti ca însetatul ăla care caută în deşert. (…) Anul trecut a fost cel mai greu an din viaţa mea.Am făcut patru tratamente FIV.” a spus Gabriela Cristea într-o emisiune TV.

Vedeta a dezvăluit şi când se va muta în casă nouă şi în ce stadiu este cu camera fetiţei.

„Camera nu este încă gata. Eu am vrut să fie mai aşa, diferită. Deocamdată am vopsit-o. Aşteptăm mobila să vină. Credem că ne mutăm la sfârşitul lui august, începutul lui septembrie. Nu o să îmi fie greu pentru că voi sta în mijlocul patului şi voi spune tu faci aia, muţi aia. Nu poate să îmi spună nimeni nimic pentru că sunt îănsărcinată.” a mai declarat vedeta.

Gabriela Cristea a dezvăluit şi care este programul ei zilnic.

„Mă trezem la şapte şi jumătate. Bag micul dejun. Apoi mai dorm o oră. Apoi nu îmi mai cere de mâncare. Nu am renunţat la multe. Nu am avut probleme. Am renunţat pentru că nu mi-a mai venit mie să mănânc. Nu am mai mâncat peşte. În toată sarcina am mâncat peşte de trei ori.” a zis prezentatoarea.

Gabriela Cristea şi Tavi Clonda au şi câteva variante de nume pentru fetiţa lor care va veni pe lume peste două luni.

„Avem câteva liste de nume. Încă nu mă hazardez. Probabil până în ultima zi nu o să ştie dacă numele pe potriveşte. Trebuie să o vezi. (…) Ieri am fost să fac un curs. M-am pregătit pentru că sunt nave spaţiale. Toate sunt făcute ca să le ajute pe mame.” a mai spus Gabriela Cristea.

Gabriela Cristea şi Tavi Clonda vor deveni părinţi, pentru prima dată, în toamna acestui an, după ani de chin şi tratamente costisitoare. Gabriela Cristea și Tavi Clonda așteaptă să devină părinții unei fetiţe.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

Adevaruri Ascunse: Lidia Fecioru si leacul zilei: In prima zi se ia cate trei lingurite, apoi…

Adevaruri Ascunse: Lidia Fecioru si leacul zilei: In prima zi se ia cate trei lingurite, apoi din ce in ce mai mult pana in ziua in care se ajunge la 25. Apoi se ia de la capat. Efectul este uluitor

Lidia Fecioru a prezentat in emisiunea Adevaruri Ascunse leacul zilei. Acesta consta in peroxidul de hidrogen alimentar de 35 procente, care ajuta la oxigenarea celulelor.

„Este vorba de peroxidul alimentar. I-am spus unei paciente care avea probleme de tiroida, din cauza asta avea palmele si calcaiele crapate din care curgea sange. I-am spus de acest perodix alimentar, care se bea in prima zi trei picaturi, apoi patru, pana la 25 si apoi inapoi. Se bea intr-un pahar cu apa distilata ca sa nu influenteze calitatea acestei substantei sau apa fiarta si racita.

Ca oamenii sa aiba o idee, pe internet exista un documnetar; Cura de un minut. Dupa o luna de zile de consumat peroxid de hidrogen, pacienta mea are pielea de copil, nu mai cade parul. Nu ma mai doare nimic”, a povestit Lidia Fecioru.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

Otrava din farfurie. Şi tu pui asta în ciorbă, fără să ştii că e extrem de toxic

Otrava din farfurie. Şi tu pui asta în ciorbă, fără să ştii că este extrem de toxic…

Şi tu pui asta în ciorbă, fără să ştii că este extrem de toxic – Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC România) a achiziționat 13 produse tip borș la plic din marile structuri comerciale, în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenția în ceea ce privește conținutul acestui tip de produs și potențialele efecte asupra sănătății consumatorilor.

Ingredientele regăsite în compoziția produselor tip borș analizate sunt următoarele:

acid citric, acid lactic, monoglutamat de sodiu, lactat de calciu, 5-ribonucleotide disodice, ascorbil palmitat, alfa tocoferol, caramel, riboflavină, ulei de palmier, ulei vegetal de floarea soarelui, ulei vegetal de rapiță, lactoză, maltodextrină, tărâțe de grâu, făina de grâu, făina de porumb, făină de secară, zahăr, sare, amidon din porumb, amidon din cartofi, arome, țelină deshidratată, ceapă deshidratată, frunze de pătrunjel deshidratate, mărar deshidratat, praz deshidratat, morcov deshidratat, rădăcină de leuștean, leuștean, ardei gras roșu, păstârnac, semințe de țelină, extract de leuștean, zer, lapte degresat, lapte praf degresat, smântână pudră, extract de rozmarin, drojdie deshidratată, tumeric, curcumă.

În cele 13 de produse analizate s-au identificat 9 aditivi alimentari, după cum urmează:

E101 – Riboflavina este un colorant galben sau galben portocaliu care are o solubilitate scăzută.

E150a – Caramel simplu este cel mai utilizat colorant artificial și poate provoca hiperactivitate şi probleme gastrointestinale. Consumul lui nu este recomandat copiilor hiperactivi.

E270 – Acidul lactic este folosit ca stabilizator si conservant. Poate produce reacţii alergice ca mâncărimi, inflamarea limbii şi a mucoaselor, respiraţie greoaie, secreţii nazale, favorizează subţierea smalţului dentar şi apariţia cariilor, poate irita mucoasele sistemului digestiv producând diverse afecţiuni digestive. Alimentele ce conţin E270 nu trebuie consumate de bebeluşi şi copii mici pentru că ei nu deţin echipamentul enzimatic necesar metabolizării acestuia.

E304 – Palmitat de ascorbil este un antioxidant care poate ataca smalțul dinților.

E307 – Alfa tocoferol este unextract din uleiuri vegetale bogate în tocoferoli (vitamina E), în special floarea soarelui și este folosit ca antioxidant. Poate avea un efect antinutritiv, reducând digestia lipidelor, poate provoca o uşoară hipertrofie a ficatului şi în anumite condiţii poate provoca chiar efecte alergice.

E327 – Lactat de calciu este folosit drept conservant, în special împotriva drojdiilor şi fungilor, mai este folosit pentru a creşte stabilitatea antioxidanţilor şi pentru a preveni uscarea diferitelor produse. Poate provoca stări de hipercalcemie şi insuficienţă renală.

E330 – Acidul citric este un compus organic, cristalin, fără culoare, care aparține clasei de acizi carboxidici și este folosit ca acidifiant. Poate provoca dureri abdominale și poate ataca smalțul dinților.

Acidul citric nu este recomandat în alimentaţia copiilor şi nu trebuie consumate alimente ce conţin acid citric de către cei care au afecţiuni cardiovasculare sau renale, afecţiuni ale aparatului digestiv şi diaree.

E621 – Monoglutamat de sodiu poate produce dureri de cap, slăbiciune.

E635 – Ribonucleotid disodic poate provoca alergii și trebuie evitat de persoanele astmatice.

Arome – termenul se referă la produsele care nu sunt destinate consumului sub această formă, care sunt adăugate produselor alimentare pentru a le da sau modifica mirosul și/sau gustul.

Cum a slăbit Bodo de la Proconsul peste 20 de kilograme

Solistul trupei Proconsul s slăbit peste 20 de kilograme, ţinând o dietă recomandată de un nutriţionist şi pe care a urmat-o cu stricteţe.

Bodo şi-a propus să scape de surplusul de greutate pe care îl avea şi să ajungă la “categoria sub 90 de kilograme”. El a reușit să scape de peste 20 de kilograme, în urma unei diete recomandate de nutriţionist şi a exerciţiilor făcute la sala de fitness, ajungând să cântărească doar cu puţin peste 90 de kilograme. Cura are însă un mare dezavantaj: garderoba solistului a fost schimbată total.

Bodo a ţinut o dietă ce a dat rezultate de fiecare dată în cazul său, una bazată pe carne. Timp de două săptămâni a consumat numai carne. “Cinci mese pe zi poţi mânca oricâtă carne vrei. Fiartă, la cuptor, apoi urmează o cură la fel de lungă, bazată numai pe legume”, a spus Bodo, care a urmat dieta supervizat de un nutriţionist, scrie Libertatea.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE URMĂTORUL ARTICOL

Când mama lui a murit și-a dat seama că l-a mințit toată viața, așa că a scris o scrisoare, voia să știe toată lumea ce secrete i-a ascuns. Când le-a aflat ea era pe patul moarte. Uite ce-i făcuse mama lui toată viața, chiar și când crescuse: Toate mamele ar trebui să citească asta!

Ceea ce veți citi mai jos este o scrisoare sinceră, nesemnată, care pe mine, cel puțin, m-a emoționat profund. Nu cred că o poate citi cineva fără să aibă lacrimi în ochi. Iată de ce:

Opt minciuni pe care ni le spun mamele.

Povestea a început de pe vremea când eram copil; m-am născut într-o familie foarte săracă. Nici nu aveam foarte multă mâncare. De fiecare dată când era timpul mesei, mama îmi dădea porţia ei de orez. În timp ce îmi punea porţia ei de orez în farfuria mea, îmi spunea: „Mănâncă orezul, fiule. Mie nu îmi este foame”.

ACEASTA A FOST PRIMA MINCIUNĂ A MAMEI MELE.

În timpul copilăriei, îmi amintesc că mama mergea lângă râu să pescuiască; ştiu că făcea tot posibilul să prindă un pește pentru a îmi da puţine proteine care să mă ajute să cresc. După pescuit, venea acasă şi făcea o supă delicioasă, care îmi creştea apetitul. În timp ce mâncăm supă, mama stătea lângă mine şi mânca restul de peste, care rămăsese pe oasele peştelui pe care eu îl mâncasem. Atunci mi-am dat seama ce sacrificii făcea pentru mine. Am folosit furculiţa şi i-am dat celălalt peste ei. Imediat m-a refuzat şi mi-a spus: „Mănâncă peştele, dragul meu. Mie nu îmi place atât de mult”.

ACEASTA A FOST A DOUĂ MINCIUNĂ A MAMEI MELE.

Apoi, când am ajuns la liceu – pentru a îmi plăti şcolarizarea, mama s-a angajat la o firmă care o muncea de dimineaţă până seară. Era fericită pentru că primea bani pentru a mă ajuta să evoluez. Pentru că nu mai avea timp de nimic, se trezea noaptea şi pregătea mâncare pentru următoarea zi. Îmi amintesc că într-o noapte m-am trezit şi am văzut-o cum stătea lângă foc şi amesteca într-o oală cu ciorbă de legume. I-am spus „Mama, hai la somn, este târziu. Mâine-dimineaţă trebuie să mergi la somn”. Ea mi-a zâmbit şi a spus: „Mergi să dormi, fiule. Nu sunt obosită, stai liniştit”.

ACEASTA A FOST A TREIA MINCIUNĂ A MAMEI MELE.

Când festivitatea de primire a diplomelor se apropia, am rugat-o pe mama să vină cu mine. Ea a fost nevoită să se învoiască de la muncă pentru a fi alături de mine în acea zi. În timp ce soarele începuse să se ridice pe boltă cerească, mama a aşteptat ore în şir sub razele puternice să mă vadă cu diplomă în mâna. M-a aplaudat cu lacrimi în ochi şi atunci mi-am dat seama cât de mult mă iubeşte. Când m-am dus la ea, m-a îmbrăţişat şi mi-a dat o sticlă de apă pe care o ţinea în plasa cu care venise. Mi-a zis: „Bea, fiule. Mie nu îmi este sete”.

ACEASTA A FOST A PATRA MINCIUNĂ A MAMEI MELE.

După moartea tatălui meu, mama mea a trebuit să aibă şi rolul unui bărbat în casă. Era nevoită să ne întreţină pe toţi. Viaţă familiei mele a devenit mult mai dificilă. Nu era nicio zi fără să nu simt suferinţă ei. Condiţia membrilor familiei se înrăutăţea; un unchi apropiat, care locuia în cartier cu noi, venea din când în când să ne ajute. Vecinii noştri au sfătuit-o pe mama să se recăsătorească. Dar ea era încăpăţânată şi nu voia să le asculte sfatul. „Nu am nevoie de dragoste”, spunea ea.

ACEASTA A FOST A CINCEA MINCIUNĂ A MAMEI MELE.

După ce am terminat facultatea şi mi-am găsit un loc de muncă, am zis că este timpul pentru ca mama mea bătrânică să se pensioneze. Dar nu a vrut; mergea la piaţă în fiecare dimineaţă pentru a vinde câteva legume pe care le creştea în curtea din spatele casei. Voia să facă bani pentru a ne ajută în continuare. Eu lucram în alt oraş şi îi trimiteam bani în fiecare săptămână, însă tot timpul spunea că nu are nevoie de bani. Erau momente în care primeam banii înapoi. Ea spunea: „Am suficienţi bani, fiule”.

ACEASTA A FOST A ŞASEA MINCIUNĂ A MAMEI MELE.

După puţin timp, am fost avansat la locul de muncă şi am primit şi o mărire de salariu. Trăiam foarte bine, aşa că am vrut să îi cumpăr o locuinţă în oraşul în care locuiam şi eu. Atunci ea mi-a spus: „Nu este nevoie. Nu sunt obişnuită cu viaţa la oraş”.

ACEASTA A FOST A ŞAPTEA MINCIUNĂ A MAMEI MELE.

Într-o zi am primit un telefon; era un medic care mi-a dat vestea că mama a fost dusă de urgenţă la spital. A fost diagnosticată cu cancer la stomac. Între timp, mă mutasem peste Ocean, la mii de kilometri distanţă, aşa că am luat primul avion pentru a ajunge cât mai repede la ea. Când am văzut-o, mi-au dat lacrimile. Era întinsă pe pat, cu ochii închişi; atunci ieşise dintr-o operaţie. Era bătrână şi foarte slabă. A deschis ochii şi s-a uitat la mine. A încercat să îmi zâmbească, însă pe faţă ei se vedea doar durere. Ştiam că nu mai avea mult de trăit. Părea atât de fragilă şi de tristă. Cu lacrimile şiroindu-mi pe obraji, m-am apropiat de ea. În acel moment m-a strâns de mâna şi mi-a spus: „Nu plânge, fiule. Nu mă doare nimic”.

ACEASTA A FOST A OPTA MINCIUNĂ A MAMEI MELE.

După ce mi-a spus asta, a închis ochii pentru totdeauna. Sper că măcar acum să nu mai simtă nicio durere.

– Autor necunoscut

Dorim ca acest articol să fie un tribut pentru toate mamele din lume, pentru toată grija pe care ne-o poartă, pentru toate sacrificiile pe care le fac pentru noi. Pentru toată dragostea cu care ne cresc.

Distribuie și tu, MAMELE noastre MERITĂ!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*