Anamaria Vasile

Avea carii, dar a reusit sa scape de ele cu ceva ce toata lumea arunca la gunoi! Pare greu de crezut, dar chiar functioneaza

Cariile sunt o neplacere cu care nimeni nu ar vrea sa se confrunte, iar prevenirea lor este mai usoara decat credeti.

Nu aveti nevoie decat de banalele coji de oua, pe care toata lumea le arunca. Pisati-le pana cand obtineti un sfert de cana de praf fin, peste care adaugati bicarbonat, cateva picaturi de ulei de menta si doua linguri de ulei de cocos.

Ulterior amestecati foarte bine, pana cand obtineti o pasta omogena. Spalati-va cu aceasta in fiecare dimineata. Mineralele din componenta cojilor de oua vor ajuta la intarirea dintilor, iar bicarbonatul ii va albi.

Caria dentară reprezintă una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale sistemului dento-maxilar, afectând circa 80-98% din populaţia României şi care se manifestă prin pierderea treptată şi localizată de ţesut dur dentar, sub acţiunea mai multor factori, printre care amintim: nerespectarea igienei orale, consumul crescut de alimente bogate în zahăr, fumatul, stresul şi multe alte cauze.

Înainte de apariţia cariei propriu-zise, există însă un proces de acumulare a bacteriilor care, împreună cu resturile alimentare şi saliva, formează un biofilm subţire cunoscut sub denumirea de placă dentară.

În momentul în care consumaţi alimente sau băuturi cu concentraţii ridicate de carbohidraţi, bacteriile din placa dentară transformă aceşti carbohidraţi în energie pentru supravieţuirea lor şi astfel sunt produşi acizii, care în timp distrug straturile dentare şi astfel ia naştere caria.

Recomandarea specialiştilor este să tratăm în stadii cât mai incipiente placa dentară, deoarece dacă este lăsată netratată aceasta creşte riscul de carii şi deteriorări grave ale structurii dintelui, care se pot manifesta prin dureri intense iar tratamentul se poate dovedi un proces destul de complicat şi costisitor.

Cu toate că incidenţa cariilor dentare este extrem de crescută, această afecţiune poate fi foarte uşor de prevenit, cu condiţia respectării igienei orale şi a vizitei periodice la medicul stomatolog.