Care e greutatea ideală a copilului în funcție de vârstă și înălțime:

Nu sunt deloc puține mamele care se îngrijorează în legătura cu greutatea și înălțimea copilului, mai ales în primul an de viață.


Cele mai multe dintre noi ne întrebăm în mod frecvent dacă ia sau nu copilul în greutate corespunzător, dacă se dezvoltă normal.

Este perfect firesc ca părinții să-și dorească să știe tot timpul că micuțul lor este bine, că se dezvoltă corespunzător, că este un copil sănătos. Nu de puține ori, părinții se lasă influențați de terțe persoane care le spun că parcă bebelușul lor e cam slăbuț, de bunica a cărei convingere este mereu aceea că micuțul nu mănâncă suficient.


Multe dintre noi și-au auzit mamele sau soacrele întrebând bebelușul: ”Vai, mamă, dar ce slăbuț ești, mama asta a ta nu-ți dă de mâncare?”.

Fiecare copil are propriul ritm de dezvoltare. Așa se întâmplă că au apărut tabelele cu greutatea și înălțimea copiilor. Dar dincolo de ele este bine să fim conștienți că fiecare copil este diferit și poate avea ritmul lui de dezvoltare.


Dacă este activ și sănătos nu trebuie să ne îngrijorăm atunci când greutatea și înălțimea copilului nu corespund întocmai tabelelor care includ cifre standard.

Este perfect normal ca micuții care s-au născut prematur să cântărească mai puțin decât copiii născuți la termen. Deci nu trebuie să te îngrijorezi dacă prematurul tău nu se încadrează în cifrele standard.
Copiii hrăniți cu biberonul sunt de regulă mai grăsuți decât cei hrăniți la sân, ei nu pierd din greutate așa de mult după naștere

Fetițele și băiețeii nu se dezvoltă la fel, chiar dacă greutatea și înălțimea pot avea valori asemănătoare de multe ori

În jurul vârstei de 8 luni micuții au tendința să mai piardă în greutate pentru că devin foarte activi.
Copilașii care au febră sau sunt bolnavi pierd de obicei în greutate, așa că nu e tocmai indicat să te raportezi la greutatea lor din acel moment. Genele au rolul lor în dezvoltarea copiilor, deci este bine să ții cont și de membri familiei atunci când îți analizezi copilul.

Dincolo de toate acestea, cifrele dintr-un tabel nu sunt literă de lege pentru copii, ele sunt cifre standard pe baza cărora îți porți forma o opinie, ele nu trebuie să reprezinte motiv de îngrijorare, mai ales dacă ai un copil sănătos și activ.

Grafic cu greutatea și înălțimea copilului în funcție de vârstă

Atunci când te întrebi dacă copilul tău are suficiente kilograme, ține cont și de înălțimea lui, este un factor important. Dacă el este mai scund sau mai înalt decât cifrele din tabel este normal ca și greutatea să varieze.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

Lucra la morgă, trebuia să le facă autopsiile, dar ea a întreținut relații cu un cadavru. Peste câteva săptămâni a observat ceva ciudat la corpul ei: ,,Așa ceva e imposibil, mi-e scârbă!” Uite ce a pățit această femeie

Lucra la MORGĂ, trebuia să le facă AUTOPSIILE, dar ea întreținea relații cu CADAVRELE, PESTE 60 de corpuri neînsuflețite au fost violate!

Kansas City, Missouri, acesta este locul unde o tânără de 26 de ani care lucra la morgă a fost arestată după ce testele ADN au arătat că noul ei născut este rezultatul unei relații necrofile între un bărbat mort căruia ea trebuia să îi facă autopsia.

Jennifer Burrows, un asistent patologist, este acuzată că a întreținut relații intime cu zeci de corpuri neînsuflețite în cursul ultimilor 2 ani, un comportament care a dus la nașterea unui băiețel pe 7 ianuarie.

Conform poliției din Kansas, copilul ei chiar este fiul unui bărbat care a murit într-un accident de mașină în Martie 2015, și căruia femeia trebuia să îi facă autopsia. Poliția are dovezi conform cărora cei doi nu s-au întâlnit niciodată în afara morgii.

Se pare că doamna Burrows a abuzat sexual peste 60 de cadavre cu vârste cuprinse între 17 și 71 de ani.

Femeia riscă acum peste 158 de capete de acuzare, inclusiv tratamente indecente ale cadavrelor, comportament indecent, expunere indecentă și posesie ilegală de droguri. A fost consultat un psiholog, iar opinia acestuia este că femeia care a fost capabilă de așa ceva a pierdut contactul cu realitatea. Pe când un alt psihiatru crede că femeia este un necrofil compulsiv, iar meseria ei a fost inspirată de preferințele ciudate pe care le are.

Toți par să fie de acord că femeia are probleme mintale, și se va declara probabil nebună în fața curții pentru a primi o pedeapsă cât mai mică.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

Cati bani cere un mexican pe aceasta masina. A fost intretinuta bine, iar interiorul este unul deosebit

Un autoturism Renault, de culoare roşie, a reuşit să devină cât se poate de popular pe reţelele sociale, având mare succes printre internauţii din străinătate.

„Sincer, foarte mare păcat pentru că lumea vrea să le scoată din funcţiune. Foarte, foarte bune sunt nu te lasă la greu“sau „Superb interior“, au fost mesajele internauţilor. În plus, toată lumea s-a şi grăbit să afle cât costă bătrâna Dacie, dar şi de unde poate fi cumpărată aceasta.

Maşina a început să facă furori atunci când a fost prezentată drept un autoturism„Renault 12“ pe o pagină de Facebook dedicată utilizatorilor din Statelor Unite ale Americii. Mai mult, ea are şi o „plăcuţă“ pe care stă inscripţionat acest lucru. Prezentarea a fost corectă, pentru că este vorba de un model al constructorului francez, care a fost preluat şi fabricat în România de Uzinele de la Piteşti, în perioada comunistă, sub emblema ”Dacia”. Sub această formă, cu mici cosmetizări, automobilul a fost fabricat chiar şi după revoluţia din 1989.

„Este de vânzare în Mexic pentru suma de 94.000 de peso – aproximativ 4.400 de dolari“, a venit rapid şi răspunsul.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

Copiii vor beneficia de a doua alocatie. Persoanele cu venituri reduse primesc alocatie pentru sustinerea familiei. Ce trebuie să faci pentru a primi acești bani și despre ce sumă este vorba:

Administratiile locale au instituit o alocatie pentru sustinerea familiei pentru a sprijini persoanele singure cu venituri reduse care au in crestere copii in varsta de pana la 18 ani, iar tutorii realizeaza venituri nete lunare pe membru de familie de pana la 530 lei.

Familiile care au in intretinere copii de varsta scolara beneficiaza de alocatie in conditiile in care copiii frecventeaza fara intrerupere cursurile unei forme de invatamant organizate potrivit legii, cu exceptia celor care le intrerup din motive medicale, si nu inregistreaza absente nemotivate in cursul unui semestru care sa conduca la scaderea sub 8 a notei la purtare.

Cuantumul alocatiei pentru sustinerea familiei este stabilit diferentiat, in functie de veniturile familiei si numarul de membrii ai acesteia, astfel:

Pentru familia formata din sot-sotie sau barbatul si femeia necasatoriti al carei venit net lunar/membru de familie se situeaza pana la 200 de lei: 82 de lei pentru familia cu un copil/ 164 de lei pentru familia cu doi copii/246 de lei pentru familia cu trei copii /328 de lei pentru familia cu patru sau mai multi copii.

Pentru familia formata din sot-sotie sau barbatul si femeia necasatoriti al carei venit net lunar/membru de familie se situeaza intre 201 si 530 de lei: 75 de lei pentru familia cu un copil / 150 de lei pentru familia cu doi copii /
225 de lei pentru familia cu trei copii /300 de lei pentru familia cu patru sau mai multi copii.

Pentru familia monoparentala formata din persoana singura si copiii aflati in intretinerea acesteia al carei venit net lunar/membru de familie se situeaza pana la 200 de lei: 107 lei pentru familia cu un copil / 214 lei pentru familia cu doi copii / 321 de lei pentru familia cu trei copii / 428 de lei pentru familia cu patru sau mai multi copii.

Pentru familia monoparentala formata din persoana singura si copiii aflati in intretinerea acesteia al carei venit net lunar/membru de familie se situeaza intre 200 si 530 de lei: 102 lei pentru familia cu un copil / 204 lei pentru familia cu doi copii /306 lei pentru familia cu trei copii /408 lei pentru familia cu patru sau mai multi copii.

Cererea pentru acordarea alocatiei pentru sustinerea familiei, precum si celelalte acte doveditoare privind componenta familiei si veniturile realizate, se inregistreaza la directiile de asistenta sociala din cadrul primariilor.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

O femeie din Vrancea care a pierdut un rucsac, in care se aflau aproape 14.000 de euro, a trecut prin clipe destul de grele.

Rucsacul a fost uitat pe o strada din zona Bisericii Catolice din Focsani. Desi la prima vedere parea o sacosa murdara, batranul l-a luat si l-a dus acasa, fara sa aiba insa curiozitatea de a se uita inauntru!

Fiica barbatului care a gasit sacosa: „Ii zic „fugi de-aicisa!” Cand am deschis un buzunarel, am vazut usturoi. Iesi de aici cu vrajile! Pai da, tu si cu mama-ta niciodata nu ma intelegeti si a luat geanta si a dus-o in magazie”.

Acolo a stat rucsacul patru zile, timp in care barbatului de 78 de ani impreuna cu sotia si fiica au plecat intr-un pelerinaj la manastiri. Cand s-au intors, si-au adus aminte de geanta aruncata in magazie. Abia atunci s-au apucat sa scotoceasca in el!

„Ce-i asta aici, mai? Bani. Am zis ca-s falsi!”
Speriati de suma mare de bani pe care au gasit-o in rucsac, atat batranul cat si rudele lui nu au mai avut rabdare sa numere banii. S-au dus glont la Politie si abia acolo s-au apucat sa numere teancurile cu euro.

Bogdan Toader – purtator de cuvant I.P.J. Vrancea

„Pe aceasta cale vrem sa-l felicitam pe acest cetatean care a dat dovada de un spirit civic desavarsit si ii indemnam pe toti care se afla in situatia dansului sa-i urmeze exemplul”

Cei 13 700 de euro ii apartineau unei femei din Panciu care abia vanduse un teren. Ieri, aceasta a luat legatura cu barbatul care a gasit rucsacul cu bani si i-a multumit pentru gestul exemplar!

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

În 1939 Lina a ȘOCAT LUMEA: avea doar 5 ani când a NĂSCUT un BĂIEȚEL PERFECT SĂNĂTOS. 40 de ani mai târziu a aflat o VESTE care a DISTRUS-O: uite ce s-a întâmplat, e incredibil CE FACE Lina azi

Pe data de 14 mai 1939 Lina Medina a intrat în Cartea Recordurilor devenind cea mai tânără mamă din lume: ea a născut un băiat perfect sănătos la doar 5 ani, 7 luni și 21 de zile!

Copila din Peru a sfidat toate legile medicinei, bebelușul ei a primit nota maximă la naștere – 10, iar medici credeau prima dată că fata avea o tumoră. Medicul care s-a ocupat de ea, Gerardo Lozada, a realizat asupra fetei un consult mai atent și a constatat cu stupoare că ea era însărcinată în 7 luni.

Pe 14 mai 1939 va veni pe lume copilul ei care a avut la naștere 2,7 kilograme și căruia i s-a dat numele doctorului, Gerardo. Cel mai ciudat lucru în toată această poveste este acela că identitatea tatălui nu a fost niciodată aflată. Totuși, tatăl Linei, Tiburelo Medina, a fost pus sub acuzarea că ar fi abuzat de fiica lui, dar a fost eliberat din cauza lipsei de dovezi.

Gerardo, copilul Linei, va trăit doar 40 de ani, timp în care a dus o viață perfect normală din punct de vedere fizic. La 40 de ani el a murit din cauza unei boli la măduva spinării, boală care nu are nicio legătură cu modul în care a venit pe lume sau cu mama lui.

Lina trăiește și astăzi, are 83, s-a căsătorit și a mai avut un al doilea copil dar nu a spus niciodată nimănui al cui era tatăl primului său copil…

Mama mi-a promis ca imi ia un telefon daca fac sex cu tata…

Mama mi-a promis ca imi ia un telefon daca fac sex cu tata. Vezi marturia unei fete violate de parinti!

Roxana, copila de 13 ani, din Resita, care si-a inceput viata sexuala cu tatal vitreg, initiata fiind intr-ale amorului chiar de mama sa, a povestit cu lux de amanunt anchetatorilor despre cosmarul prin care a trecut.

„Mama mi-a promis un telefon mobil cu senzori, ceasuri si dulciuri daca sunt de acord sa fac sex cu tatal meu vitreg”. Asa si-a inceput copila destainuirile. Initial, fata a refuzat propunerile bolnave ale celei care i-a dat viata. Carmen Munteanu (40 de ani) nu s-a lasat si, in cele din urma, fata a cedat. „Mama a intrat cu mine in baie, m-a pus sa fac dus si mi-a ras parul pubian cu o lama.

Apoi a facut sex cu tata in prezenta mea, ca sa-mi arate cum se face”, a spus Roxana. Dupa cateva minute, tatal vitreg al fetei, Adrian Munteanu (30 de ani), a invitat-o pe copila la o partida de sex. Fetei ii tremurau picioarele si simtea ca se prabuseste casa pe ea. N-a avut incotro, mai ales ca barbatul a amenintat-o ca, daca face nazuri si afla cineva, va ajunge la scoala de corectie, scrie Cancan.

„A fost primul contact sexual din viata mea”, si-a continuat povestea micuta Roxana. Scenele recuperate de anchetatori din calculatorul sotilor Munteanu sunt desprinse parca din filmele porno. Fata de 13 ani a fost tratata exact ca un star XXX. Cuningulis a fost prima lectie pe care tatal vitreg i-a predat-o pustoaicei. Fetita a incercat, dupa luni de calvar, sa puna cumva punct jocului pervers in care a fost atrasa de propria mama, scrie Cancan.

„Parintii mei intretineau raporturi sexuale si ma puneau pe mine sa ii filmez”, a mai spus copila. Noaptea cand toti dormeau, Roxana plangea sub patura, ca sa nu fie auzita. Era disperata ca propria mama este, de fapt, un monstru. Scenele de sex nu s-au intrerupt nici macar atunci cand Carmen Munteanu a plecat sa faca bani in Austria. „Aproape saptamanal plecam cu tatal meu vitreg la garsoniera in care intretineam aceste raporturi sexuale.

In prezenta mea, tatal meu vitreg a descarcat pozele si filmuletele cu raporturile sexuale avute cu mine si le-a trimis mamei mele in Austria. O intreba pe mama daca ii place ce vede”, a mai marturisit micuta.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

Tudor: „Am 34 de ani, dar sunt însurat de la 22. Am intrat într-o șatră de țigani și acum nu știu ce să mai fac. Am făcut amor cu fiica bulibașei, însă ce-a urmat e teribil…”

Am o poveste foarte interesantă să-ți spun. Mă numesc Tudor, sunt fotograf profesionist, am 34 de ani și am două familii. Oficial, sunt însurat cu o femeie de la 22 de ani, este de aceeași vârstă cu mine, am fost colegi de facultate. Avem și o fetiță de 10 ani. Însă mai am, cumva, o „familie”.

Într-o excursie de-a mea de pe la 27 de ani, unde am stat o lună să documentez în imagini viața unei șatre de țigani, totul a luat-o într-o direcție neașteptată. Nu știu ce părere au oamenii despre căldărari, dar ăștia m-au primit cu brațele deschise, poate și pentru că liderul lor este un om deschis la minte, cu facultate, dar care a ales să trăiască printre ai lui, deși putea face orice altceva.

Viețile lor, vreo 40 de suflete, sunt un roman în sine. Ideea e că, stând printre ei o lună de zile, m-am iubit cu fiica bulibașei, omul despre care tocmai ți-am povestit. O fată superbă, de 19 ani la vremea aceea.

Mi-a plăcut foarte mult de ea și în „pelerinajele” mele prin diferite locuri îmi făceam, cumva, timp să o vizitez. N-am apucat s-o vizitez de foarte multe ori până să-mi spun că a rămas însărcinată. M-am înspăimântat teribil, știind că familia ei formează o castă foarte închisă, am crezut că atât ne-a fost, dar tatăl ei a primit vestea calm și mi-a transmis, prin fiica sa, că nu pune pe mine nici o presiune, că a fost alegerea noastră și că sunt oricând binevenit la ei, deși știe că sunt însurat.

Știu, e de necrezut, dar e adevărat. Acum am o fetiță de 10 ani, în București, și un băiat de 7 ani, care trăiește într-o șatră de țigani, pe care îl vizitez de câte ori pot (deși e greu, ei locuiesc în Transilvania și nu se stabilesc prea mult într-un loc anume). Mama lui e un exemplu de inteligență. Oamenii aceia sunt încântători, însă țin ca la ochii din cap și la familia mea din oraș. Știu că pare un roman, dar acesta este adevărul.

Problema mea? Mă împart, constant, între două lumi frumoase și simt că nu mai pot. Nu mai am resurse. Nici fizice, nici psihice. M-aș simți ușurat să-i spun soției mele că mai am o „familie” într-o șatră de nomazi, dar cred că aș pierde-o. Apoi, dacă o pierd pe ea, eu ce fac? Nu cred că m-aș adapta în partea cealaltă și mi-aș pierde și fetița care a crescut lângă mine timp de 10 ani. Sper că nu te-am amețit.

Spune-mi, cum s-o scot la capăt? Pentru că nu mai am energie să fiu eu însumi un nomad între două familii. Oricum, într-o zi o să scriu o carte despre toate astea, dar o voi face atunci când nu voi mai avea nimic de pierdut.
Adela răspunde:

Dragă Tudor,
Oricât de mult mi-aș dori să-ți dau o formulă fermecată, care să te facă să le ai pe toate fără să pierzi nimic, mă tem că nu se poate. Mai devreme sau mai târziu, va trebui să-ți asumi cine ești, cu prețul unor pierderi, cel puțin temporare. Dincolo de toate, motivul apăsării pe care o simți acum este exact nevoia ta de a recunoaște cine ești tu în realitate, în fața tuturor.

Oricât ai fi de liber și nonconformist, mai devreme sau mai târziu, nevoia de a fi acceptat de ceilalți va ieși la iveală, așa cum se petrece și cu grupuri mai mari de oameni ”altfel”, care se luptă pentru nevoia lor de a fi acceptați de ceilalți. Desigur, iubita ideală din șatra de țigani, ți-a dat libertatea de care aveai nevoie.
Ce te macină pe tine acum, de fapt, este faptul că nu te simți autentic față de adevărata soție. Ți-e clar că se va supăra – pe bună dreptate – și vei fi nevoit să-i acorzi timpul și spațiul necesare pentru a digera o asemenea veste despre tine.

O să treci prin niște momente în care vei avea, foarte probabil, sentimentul că ai pierdut totul dar, dincolo de toate acestea, vor rămâne faptele concrete. De exemplu: nimeni și nimic nu-ți poate lua faptul că ești tatăl acestor doi copii. Mai devreme sau mai târziu, ei se vor întoarce la tine, pentru că tu ești tatăl lor.

Cât despre femei, fata de țigan te va primi mereu cu brațele deschise, la fel ca întotdeauna. Cu soția, însă, nu se știe. Poate va dori să divorțeze, și nu o poți învinui pentru asta, e dreptul ei. Cu cât întârzii mai mult să-i spui, cu atât mai mult o minți, și va avea dreptate să fie supărată.

Dacă, însă, este femeia potrivită pentru tine, există probabilitatea să-ți înțeleagă spiritul aventurier și să te ierte la un moment dat.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*