Cât fac 10-9+1=? Această problemă de matematică a revoltat internetul

O întrebare simplă de matematică a încins internetul şi i-a împărţit pe „matematicieni” în două tabere. Cât fac 10-9+1=?

Simpla problemă de matematică a stârnit o mulţime de reacţii pe Facebook, acolo unde sute de oameni s-au întrecut în rezolvarea exerciţiului, oferind, pe lângă răspuns şi o explicaţie mai mult sau mai puţin… logică.


Deşi multă lume spune că răspunsul este 0, întrucât presupun că adunarea se face înaintea scăderii, de fapt, răspunsul la întrebarea: cât fac 10-9+1 este 2. Şi asta pentru că, în cazul exerciţiilor în care apar operaţii de acelaşi ordin (numai adunări şi/sau scăderi, sau numai înmulţiri şi/sau împărţiri), le efectuăm în ordinea în care sunt scrise.

TEST DE INTELIGENŢĂ | 10 întrebări de LOGICĂ, MATEMATICĂ şi LIMBA ROMÂNĂ

1. TVEUIAHSX este anagrama cărui cuvânt din 9 litere?

2. Câţi mililitri de apă sunt necesari pentru a umple un cub cu muchia de 10 cm?


3. Scrieţi cu cifre romane, folosind majuscule, numărul 649.

4. Completaţia proverbul: „Pomul după roade se cunoaşte, iar omul după …”

5. Dacă 1 + 1 = 3 şi 4 + 4 = 7, cât face: 1 + 4?

6. Există un cuvânt în dicţionar a cărui explicaţie este „motor eolian”. Care este acesta?

7. Unele luni au 31 de zile, altele doar 30. Cate au 28 de zile?

8. Câte numere naturale de trei cifre, cu proprietatea că cifrele sunt în ordine crescătoare de la stânga spre dreapta, există?

Primele trei astfel de numere sunt: 123, 124, 125.

9. Privind la indicatorul kilometrajului automobilului pe care-l conducea, un şofer văzu că acesta arăta cifra 15 951. Curios număr – îşi spuse şoferul. Şi de la stânga la dreapta, şi de la dreapta la stânga, oricum ai citi, numărul este tot acelaşi. Cine ştie câtă vreme va mai trece până voi întâlni pe indicator un astfel de număr.

Şi totuşi, după numai două ore, şoferul a avut din nou prilejul să citească pe indicator un număr asemănător. Cu câţi kilometri mergea pe oră automobilul?
10. Un câine a văzut un iepure la 150m în faţa lui. Dacă un iepure face 500m într-un minut, iar un câine 1300 în 2 minute, după cât timp va prinde câinele iepurele (în minute)?

Comentează