Anamaria Vasile

Cea mai tare farsa cu clabuci. Razi cu lacrimi

Un videoclip in care au fost surprinsi oameni care au picat in plasa farsei cu samponul, face senzatie pe YouTube, avand peste 80 de miliaone de vizualizari.

Este deja celebra aceasta farsa, in care tinta sunt oamenii care vin de la plaja si se duc la dusuri, insa nimeni nu isi da seama atunci cand i se face.

Videoclipul este foarte amuzant, iar persoana care toarna sampon rade fara oprire, cand vede disperarea celor care incearca sa isi indeparteze samponul din cap.

Zeci de milioane de oameni s-au amuzat deja pe seama lor!

Cele mai tari idei de farse pentru oameni leneși

1. Blochează senzorul mouse-ului celui pe care vrei să îl păcălești, folosind o bucată de hârtie și scotch.

2. Instalează în calculatorul cuiva o aplicație care are ca efect înlocuirea tuturor pozelor de pe Internet cu imagini amuzante cu Nicolas Cage. Află cum, aici!

3. Resigilează recipientul cu gel de duș al cuiva cu ajutorul unei folii de plastic transparente.

4. Ascunde un șarpe din plastic prin casă sau la supermarket.

5. Schimbă setările de autocorrect din telefonul prietenului tău astfel încât atunci când îi va scrie cuiva, o propoziție să fie înlocuită de alta.

De exemplu, de fiecare dată când acesta va încerca să scrie „Mi-e foame”, persoanei respective îi va apărea „Am chiloți murdari” în loc.

6. Fă-l pe colegul de cameră să creadă că apartamentul în care stați a devenit brusc infestat de gândaci imenși, lipind gândaci de jucărie pe partea interioară a veiozelor.

7. Stropește periuța de dinți a cuiva cu puțin colorant alimentar și dinții persoanei respective nu vor mai fi albi pentru ceva timp.

8. Pune în interiorul unei gogoși ketchup și oferă-i-o unei persoane căreia să-i spui că are umplutură de dulceață de cireșe.

9. Scoate la imprimantă o imagine înfricoșătoare și las-o în sertarul colegului de birou.

10. Aplică lac de unghii transparent pe săpunul cuiva și acesta nu va mai face clăbuci.

11. Pune o pungă cu paste sub colacul de la toaletă. De fiecare dată când cineva se va așeza, va crede că a crăpat colacul.

12. Lipește de asfalt o monedă de 50 de bani, o hârtie de 1 leu sau un card de credit și vezi câți se vor chinui să le ridice.

13. Înlocuiește conținutul deodorantului solid al cuiva cu unt sau cu cremă de brânză.

Te expui la plaja din dorinta de a obtine un bronz perfect si de a arata grozav toata vara. Insa, te trezesti cu o piele care se cojeste, arsuri, usturimi, cosuri si iritatii. Toate aceste lucruri sunt cauzate de micile greseli pe care le faci fara sa-ti dai seama. Make-up artistul Andreea Has iti aduce la cunostinta care sunt aceste greseli si cum trebuie sa le eviti.

1. Folosesti prea putina crema

„Majoritatea persoanelor nu folosesc suficienta crema de protectie solara. Nu exista o cantitate standard ce trebuie aplicata, caci depinde de textura cremei si de cel care o foloseste. Trebuie acoperit tot corpul, iar produsul trebuie masat pana intra in piele. Crema de protectie solara nu se ia pe varful degetelor si se pune pe piele, ci se toarna o cantitate generoasa in palme si se maseaza”, declara Andreea Has.

Specialistii spun ca nu vei risca niciodata sa pui prea multa crema, dar prea putina da. Nu uita sa te dai cu creama pe partile corpului expuse la soare chiar si atunci cand nu esti la plaja, cand esti in oras.

„Pentru fata este recomandat sa folosesti o crema cu protectie solara ridicata, spf 50” , declara Andreea.

2. Crema este expirata

Data expirarii cremei de protectie solara este importanta. Daca alte produse mai pot fi folosite si dupa data expirarii, cremele de protectie solara contin ingrediente ce se deterioreaza in timp.

Protectia solara nu va mai fi eficienta si, in plus, in ambalajul cremei tale vor patrunde bacterii si microbi. Este bine sa citesti cu grija prospectul si sa o pastrezi in mod adecvat. Nu folosi crema de protectie solara de pe un an pe altul.

3. Aplici doar produse de make-up care contin SPF

Un fond de ten 2 in 1, care are si protectie solara, poate parea practic, dar asta nu inseamna ca si functioneaza. O parte a problemei este cantitatea: putin fond de ten nu este echivalentul cremei pe care ti-ai intinde-o pe fata.

Nicio femeie nu isi intinde pe fata atat de mult fond de ten incat sa suplineasca o cantitate suficienta de crema de protectie solara. Mai mult, adesea fondul de ten se sterge pana la sfarsitul zilei si nu il reimprospatezi asa cum ar trebui sa faci cu o crema de protectie solara.

E minunat ca exista si produse de machiaj sau de ingrijire care au factor de protectie solara, insa acest lucru nu te scuteste sa folosesti o crema destina special acestui lucru.

„Pentru ca ne aflam in bataia razelor de soare, trebuie sa evitam incarcarea tenului. Machiajul trebuie sa fie cat mai simplu si usor. Incearca sa te patrezi cat mai naturala! Poti opta pentru un fond de ten transparent, cu o consistenta cremoasa”, ne sfatuieste Andreea.

4. Folosesti crema de protectie solara doar la inceputul zilei

Daca stai la soare, crema ta de protectie solara va fi eficienta maximum doua ore. Pielea foloseste ingredientele active ale cremei, iar acestea se termina in timp. Transpiratia sau apa duce la alterarea si mai rapida a cremei. Aplica crema in fiecare ora si asteapta cateva minute ca sa intri in apa dupa ce ai masat crema pe piele.

5. Te bazezi pe creme rezistente la apa

Nu exista creme sau lotiuni de protectie solara complet rezistente la apa. Pe baza testelor s-a dovedit ca o crema de protectie solara rezistenta la apa este eficienta intre 40 si 80 de minute. Dupa aceasta perioada crema trebuie din nou aplicata.

6. Aplici crema de protectie solara doar cant te expui pe plaja

Daca e o zi innorata nu inseamna ca nu mai trebuie sa folosesti crema de protectie solara. Razele UV patrund si prin nori si ceata si iti ard pielea. Razele UV sunt invizibile: nu miros, nu au gust, nu le simti, nu le auzi, nu le vezi. Oamenii au tendinta de a folosi creme de protectie doar cand soarele arde pe cer.

Pielea este arsa si imbatraneste mai repede chiar si cand este innorat si crezi ca esti la adapost.

7. Folosesti crema cu cel mai inalt grad de protectie

Dermatologii recomanda folosirea unei creme cu SPF minimum 30. Asta inseamna ca o crema cu SPF 60 protejeaza de doua ori mai bine sau tine de doua ori mai mult? Ei bine, nu. O crema de protectie solara cu SPF 30, daca este aplicata in cantitate suficienta, va limita in jur de 96% dintre arsurile cauzate de razele UVB.

Pentru creme cu cu indice superior, diferentele nu sunt semnificative: in jur de 98% pentru cremele cu SPF 50 si mai putin de 99% pentru cremele cu SPF 75. Nu exista niciun mijloc de a bloca 100% razele UVB.

Daca te simti mai in siguranta folosind o crema cu un factor de protectie mai mare de 30, fa-o, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa o aplici la fel de des sau in cantitate mai mica.

8. Te protejezi doar prin cremele de protectie solara

Asa cum spuneam, cremele de protectie solara nu te pot proteja 100%. Trebuie sa ai capul acoperit, sa porti ochelari de soare si haine care sa impiedice patrunderea soarelui, la orele amiezei. Nu uita ca o creama de protectie solara nu este un pasaport pentru o zi intreaga petrecuta la soare.

Evitand arsurile, nu inseamna ca ti-ai protejat bine pielea. Odata ce incepi sa te bronzezi, iar pielea se inchide la culoare, ea este afectata. Dar este un risc pe care ti-l asumi.