Anamaria Vasile

Cel mai Norocos Pescar din Lume! Captura record!! Un somn de 127 kg și 2.67 metri!

De multe ori am auzit o multime de povesti de la pescari cum ca ei au prins cel mai mare peste din lac insa spre ghinionul lor acesta a scapat si asa nu au reusit ei sa aduca minunata captura acasa sa se poata lauda cu ea.

Insa daca privim la clipul postat mai sus putem vedea cum arata un monstru de 127 kg si o lungime de 2.67 metri. Desi pare incredibil acestea sunt dimensiunile acestui somn care a fost capturat in Italaia.

Este un lucru cunsocut de toti ca acesti pesti pot ajunge la niste dimensiuni extrem de mari insa nu de multe ori am avut ocazia sa vedem aceste specimene capturate.

Clipul postat mai jos a ajuns rapid viral pe internet si a facut inconjurul lumii uimindui pe toti cei care l-au vizionat.

Nu ne mai ramane decat sa le uram „fir intins” pescarilor si sa vedem si de la restul asemenea capturi.

Somnul traieste in ape adanci cu fundul malos. Este un peste de panda stand nemiscat mult timp in asteptarea prazii, de unde si numele de somn.

Principala sa arma sunt mustatile care atrag pestisorii curiosi pe care acesta ii insfaca de cum s-au apropiat in deajuns pentru a fi o prada sigura.

Se hraneste cu crustacei, pesti , broaste, lipitori, viermi mari.

Spre sfarsitul toamnei se aduna in numar mare in gropane adanci unde, ingropati in mal, isi petrec iarna.

Prezinta un corp cilindric pana la inotatoarea dorsala, apoi se turteste lateral. Capul este mare si turtit, gura foarte mare, cu dintii ascutiti si desi ca o perie.

Are trei perechi de mustati din care una cu firele foarte lungi (folosite ca momeala pentru pestisori).

Culoarea este verde cenusie pe spinarea si flancuri; pe alocuri corpul este marmorat. Burta este alba sau galbuie. Nu are solzi.

Cum pescuim somnul?

Somnul, cel mai temut dintre toti cand vine vorba de dimensiuni, de la moacele facute covrig pana la dihaniile care depasesc cota imaginatiei kiogramelor.

Ce sa va spun, putini sunt aceia dintre pescarii pasionati de spinning, care spun inainte de a se pregatii de plecare, bai astazi ma duc sa dau la somn.

Pare o chestie grea sa prinzi un somn cu nalucile astea, cand noi stim ca somnul mananca rame sau coropisnite.

Da, intradevar se prinde la rame sau coropisnite mai bine pentru ca in felul acesta se pescuieste mai mult, dar incercati sa insistati la somn cu naluci artificiale sa vedeti ce surpriza veti avea, somnul este un rapitor si inca unul foarte activ in ciuda faptului ca pare lenes si lipsit de interes fata de miscatoarele noastre cu zorzonele pe care le tot taram cu disperare prin ape.

Este bine sa va asigurati de un echipament ceva mai puternic, dar si cel pentru salau este bun.

Pentru naluci este simplu, pentru ca nu v-a trebui sa schimbati mare lucru, viermii de plastic armati cu jiguri grele de la 20 de grame in sus, sunt un deliciu, iar lingurile grele de peste 20 grame tarate si lasate sa se miste incet pe fundurile abisilui va asigur ca va da rezultate.

Deci trebuie sa atacati apele adanci, locuri cu anafoare care tulbura linstea cu valtoarea lor. Acolo domneste somnul, si daca nu le aveti prin preajma, cautati locuri cu praguri mari, acolo unde apa se adanceste brusc.

Trebuie sa incercati la somn mai ales in perioda mai friguroasa sau noaptea, cu voblere de dimensiuni serioase si mai ales sa fie de calitate.

Placerea unui drill alaturi de un mustacios morocanos, sigur va trezi amintiri pe o perioada foarte lunga in viitor, va asigur.