Anamaria Vasile

Combinații alimentare din produse banale care sunt nocive pentru organism

De fiecare dată atunci când ne dăm seama că am avut foarte mulți ani la rând un mod de viață lipsit de orice organizare, intrăm în panică.

Ne gândim cât de bolnav ne este întregul organism și imediat hotărâm să punem capăt acestei perioade.

Ne facem abonament la cele mai bune săli de sport, facem curățenie generală în frigider, aruncăm din el toate produsele care ni se par nouă sau despre care am citit undeva că au efecte negative asupra sănătății noastre.

Mergem la medici sau la nutriționiști ca aceștia să ne poată recomanda cel mai potriit regim alimentar despre care suntem siguri că îl vom respecta cu strictețe.

Dar uneori din diverse motive, nu ne permitem să mergem la specialiști așa că ne organizăm singuri propriul regim alimentar.

Și în acest caz mergem pe principiul că ce este foarte scump este și foarte sănătos, respectiv bun pentru organismul sau siluata noastră.

Din păcate, această gândire este greșită și ne face mai mult rău decât bine. La fel cum se întâmplă și în situația în care combinăm mai multe produse sănătoase.

Dacă aceste produse alimentare fac parte din grupuri diferite, atunci tot efortul nostru este în zadar, pentru că ele se vor digera în perioade diferite de timp și atunci vom avea doar de pierdut.

Ne vom simți balonați, vom avea dureri de stomacși nu ne vom bucura de proprietățile nutritive ale alimentelor așa cum ne-am fi dorit.

Așa că, pentru a evita aceste momente, este neapărat să știi care sunt combinațiile de alimente de care trebue să stai cât mai departe pentru o sănătate de fier și pentru o stare de bine în general.

1. Lapte cu cacao

Aceasta este băutura copilăriei noastre și o dăm și noi la rândul nostru copiilor noștri. Dar nu știm că în cacao se găsește un acid care nu lasă organismul să absoarbă cantitatea necesară de calciu din lapte.

2. Pastele cu brânză

Această combinație ne poate servi drept mic dejun, prânz și cină. Se face extrem de ușor, este sățioasă și foarte bună. Dar aceste două produse sunt digerate în mod diferit. De exemplu pastele încep procesul încă din cavitatea bucală, spre deosebire de brânză care are nevoie de mai mult timp.

3. Condimentele din salatele proaspete

Aici ne referim la combinarea oțetului cu lămâiapentru asezonarea salatei. Pentru ca organismul tău să se bucure pe deplin de toate vitaminele și mineralele din legume, e nevoie de un aport de grăsimi. Pe acestea le putem lua din avocado, de exemplu și nu din lămâiesau cu atât mai puțin din oțet.