Anamaria Vasile

Copilul său nu o va cunoaşte niciodată din cauză că ea făcea asta de trei ori pe săptămână. Ultima dorință: nimeni să nu mai repete greșeala ei

Louise Cook, de 27 de ani, din Marea Britanie, este fericită alături de soţul său şi cei trei copii: Summer de 6 ani, Mason de 4 şi nou-născuta Chloe. Cea din urmă nu-şi va cunoaşte mama niciodată, pentru că mai are de trăit doar câteva săptămâni.

Tânăra era însărcinată în luna a doua, când medicii au şocat-o cu un diagnostic letal: cancer de piele. Boala a afectat deja plămânii, răspândindu-se rapid prin tot corpul. Medicii nu credeau că ea va mai trăi câteva luni. Cauza cancerului – vizitele dese la solar. În urmă cu patru ani Louise a divorţat de soţul său, după care tânăra nu mai avea încredere în forţele proprii. Mamă a trei copii, decide să meargă la solar, mizând pe faptul că pielea bronzată o va face mai atrăgătoare. Dar preţul a fost prea mare.

„N-am crezut niciodată că solarul poate fi atât de periculos, spune tânăra de 27 de ani. Eram tânără şi naivă. Nu voi vedea niciodată cum cresc copiii mei”. Aflând despre boala sa, Louise nu mai înceta să plângă: „Când lacrimile s-au epuizat, am întrebat ce pot face ca să-mi prelungesc viaţa cât mai mult, de dragul copiilor”.

Medicii i-au recomandat să întrerupă sarcina, la care femeia a răspuns: „Dacă-mi este dat să mor, nu înseamnă că micuţa mea nu trebuie să se nască. Ea va trăi. Fiecare viaţă este de nepreţuit”. Chloe s-a născut absolut sănătoasă. Cancerul, între timp, s-a extins la creier.

„Am încercat să le explic copiilor că mama va deveni în curând un înger, cu care ei vor putea vorbi cu gândul”, spunea Louise. Tânăra şi-a planificat deja propria înmormântare, lăsând copiilor două cutii cu lucruri, ce le-ar aminti de ea. „Am o familie minunată, prieteni extraordinari. Ei mă ajută să cred că eu voi rămâne mereu în amintirea copiilor mei”.

Zilele-i sunt numărate şi Louise decide să lase lumii întregi un mesaj foarte important: „Mi-e teamă că mulţi bărbaţi şi femei pot repeta greşeala mea – punându-şi viaţa în pericol. Nu vreau să exageraţi cu precauţia, vreau doar să vă ajut, să vă explic. Dacă vreţi într-adevăr să obţineţi un bronz intens, folosiţi cremă. Nu vă riscaţi viaţa”.

I se rupea inima nu din cauză că urmează să moară curând, ci din cauza faptului că ai săi copii vor creşte fără ea. Acestei tinere mame i-au mai rămas să trăiască câteva zile.