Anamaria Vasile

Cum deosebim acneea clasica de cea cosmetica

Motivele pentru care apare acneea sunt diferite. Acestea pot să aibă legătură cu moștenirea genetică sau cu hormonii care suferă anumite dezechilibre sau chiar a produselor cosmetice cu ajutorul cărora speri să scapi de această problemă care este mai mult decât una de aspect.

Este foarte important să știi câte tipuri de acnee există, cum o poți evita sau cum o poți trata în cazul în care nu ai reușit să o ții departe.

În cazul tipului de acnee cosmetică lucrurile stau foarte simplu: este vorba despre acneea care apare atunci când persoana respectivă folosește produse cosmetice care nu i se potrivesc tipului său de ten. Există însă riscul ca și acest tip de acneea să se transforme în unul inflamator.

De fapt, prima întrebare pe care ți-o pune, sau cel puțin ar trebui să ți-o adreseze un medic dermatolog este ce tip de produse cosmetice folosești.

Numai dacă afli că produsele cosmetice îți fac rău și nu mai trebuie să le folosești, poți reduce deja foarte mult din acneea cosmetică. Dacă știi că ești predispus riscului de a face acnee e nevoie să folosești produse cu cât mai puțin ulei sau chiar fără ulei.

Medicii dermatologi condamnă alegerea celor care au tenul uscat de a folosi produse foarte grase. În acest fel îți mai mult mai mult rău decât bine.

Uleiul de cocoș despre care se crede că este un ulei minune face rău tenului, pentru că agravează leziunile de pe ten. Serurile sunt cele mai potrivite soluții în aceste cazuri pentru că sunt eficiente și nu îngreunează deloc tenul.

Alege doar cremele fluide sau pe cele ușoare și renunță la orice produs cosmetic prea gras.

Cei mai mulți părinți consideră că anume perioada adolescenței este aceea în care copii fac acnee severă sau vulgară.

Această afirmație este parțial adevărată întrucât indiferent de vârsta la care faci acnee și o lași netratată aceasta va lăsa cicatrici, deci inclusiv în perioada pubertății.

Dacă este nevoie de un tratament medicamentos acesta trebuie să fie de la caz la caz personalizat, pentru că este vorba despre diferite tipuri de ten.

De asemenea, la fel de importante sunt și produsele de curățare a pielii. Și trebuie evitată hidratarea excesivă pentru că, contrar impresiei generale, apa și acneea nu fac casă bună.

Revenind la produsele cosmetice decorative, acestea trebuie alese cu grijă sau chiar evitate o perioadă și apoi introduse treptat, pentru că efectul tratamentului îndelungat să nu fie anulat de niște produse cosmetice de care ne putem lipsi.