Anamaria Vasile

Cum să faci porii să dispară cu UN SINGUR INGREDIENT!

Există numeroase produse de strângere a pielii care pot reduce aspectul porilor de pe față, dar de ce ar trebui să le folosești atunci când îți poți face propriile remedii naturale acasă? Iată câteva care pot face ca porii să dispară:

Bicarbonat de sodiu și apă

Se amestecă 2 linguri din ambele ingrediente și se aplică pasta pe față, lăsând-o să se usuce timp de 15 minute. Când simți că te strânge fața, clătește cu apă rece.

Castravete, lămâie și apă de trandafir

Mai întâi decojește un castravete, apoi zdrobește-l și adaugă o linguriță de apă de trandafir și câteva picături de suc de lămâie. Pune amestecul într-o cârpă curată, pliaz-o și aplic-o pe față timp de 5 minute înainte de a o spălacu apă rece.
Albuș de ouă și suc de lamaie

Se amestecă două albușuri de ou cu câteva picături de suc de lămâie, apoi se aplică masca pe față și se lasă să acționeze câteva minute. În cele din urmă, spălați fața cu apă rece – masca va strânge porii, dar și va exfolia pielea și va elimina excesul de sebum din ea.

Roșii și suc de lămâie

Adaugă 2-4 picături de suc de lămâie în sucul de roșii, apoi aplică amestecul pe față cu o dischetă de bumbac. Lăsă amestecul să acționeze timp de 15 minute înainte de a clăti cu apă rece. Această mască va elimina excesul de sebum de pe față, datorită acidului din lămâie și proprietăților astringente ale roșiilor.

Suc de migdale și lime

Înmoaie câteva migdale în apă peste noapte, apoi pasează-le până devin pastă a doua zi dimineața și adaugă o linguriță de suc de lămâie. Aplică amestecul pe față și lasă-l să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește cu apă rece.

Lămâie și suc de ananas

Stoarce sucul de la o jumătate de lămâie și amestecă-l cu o jumătate de ceașcă de suc de ananas, apoi înmoaie o cârpă în amestec și aplică-l pe față timp de 5 minute. În cele din urmă, spală fața cu apă rece. Enzimele din ananas și acidul din lămâie va curăța profund pielea și o va strânge.

Comentează