Anamaria Vasile

Dacă îţi apare asta pe telefon, clar eşti urmărit! Codul pe care oricine ar trebui să îl ştie și care ne arată dacă telefonul este supravegheat:

Dacă ai impresia că cineva îţi urmăreşte apelurile telefonice, locaţia sau mesajele, atunci trebuie să ştii că există o modalitate prin care poţi afla. Este vorba despre un cod cu ajutorul căruia îţi poţi da seama dacă mobilul tău este virusat

De exemplu, pentru a afla dacă cineva urmăreşte locaţia ta, trebuie să ştii următoarele coduri: pentru iPhone: *#12345#3001* iar pentru Android: *#*#4636#*#* sau *#*#197328640#*#*, scriu cei de la BrightSide.me.

CE AI DE FĂCUT:

Mergi la secţiunea UMTS Cell Environment, apoi UMTS RR info, şi scrie toate numerele de sub Cell ID. Acestea sunt numerele staţiilor de bază aflate în preajmă. Telefonul se va conecta în mod implicit la staţia care oferă cel mai bun semnal.

Revino la meniul principal şi dă clic pe MM info, apoi pe Serving PLMN. Notaţi numerele afişate sub Local Area Code (LAC).

Cu ajutorul acestor două numere şi a unui site obişnuit puteţi determina locaţia pe hartă a staţiei la care telefonul este conectat. Staţiile suspecte sunt în general cele mobile — acestea ar putea fi amplasate într-un camion sau un autobuz mic, cu o antenă mare deasupra. Aceste tipuri de vehicule sunt folosite la concerte şi/sau în locuri în care acoperirea la internet este slabă.

CUM TE POŢI PROTEJA:

Nu instală în telefon programe pe care nu le cunoşti şi fii atent la aplicaţiile pe care le-ai instalat înainte. Nu accesa pagini/linkuri nesigure şi nici nu te conecta hot-spoturi „gratuite”.

Instalează doar programe de protecţie cu licenţă, scrie a1.ro.

TE POATE INTERESA SI: La 8 ani a aflat că mama lui are cancer iar peste câteva zile el, nu mama, era mort! Apoi femeia a găsit o scrisoare care a făcut-o să tremure și peste două ore a murit și ea. Ce s-a întâmplat e înfiorător, dar uite ce s-a aflat din scrisoare:

Logan Sullivan era un băiețel în vârstă de 8 ani din Loss Angeles care nu a putut trece peste faptul că mama sa fusese diagnosticată cu cancer pancreatic.

Cei doi, mama și fiul, aveau o relație superbă, dar într-o seară Tracey a căzut la pat, a fost dusă de urgență la spital deoarece intrase în comă.

Înainte de a merge la spital, mătușa lui Logan a mers la copil pentru a vedea ce face, dar nu l-a găsit, în schimb a dat de o scrisoare pentru mama lui.

Scrisoarea era tulburătoare, de aceea femeia a mers rapid la fereastra camerei, dar era prea târziu, băiatul se aruncase de la etajul trei. Medicii nu au mai putut face nimic, doar i-au constatat decesul. La două ore de la sinuciderea copilului, s-a stins din viață și Tracey, mama lui.

Scrisoarea este extrem de emoționantă, iată textul ei:

„Mami, supereroul meu, regina mea, gagică mea frumoasă, dragostea mea… Vreau să ştii că nu îmi place să te văd bolnavă, aşa că te îmbrăţişez puternic şi îţi spune că te iubesc enorm.

Nu există un loc pe pământ unde să mă simt mai fericit decât lângă ţine şi cel mai frumos lucru pe care mi-l amintesc înainte să dorm este zâmbetul tău. Mă distrează când spui că eşti X-Men, doar că să nu mă vezi trist.

Chiar dacă profesorul mi-a spus ce este, de fapt, cancerul, eu cred că oamenii pe care îi ia Dumnezeu la el devin îngeraşi. Îngeraşii sunt trimişi apoi pe pământ să aibă grijă de oamenii fără ajutor.

Cred că Dumnezeu vrea să devii un înger, chiar dacă sună egoist să îţi spun că nu mi-ai îndeplinit multe promisiuni: să merg la Disneyland, să mă înveţi să schiez, să văd castelul lui Harry Potter… În fine, cred că ai fost cel mai bun supererou pe care îl aveam, am fost o echipa adevărată şi de aceea, astăzi, am decis să te urmez.

O să urc la cea mai înalta atitudine a navei care mă ţine închis aici şi voi zbura că să te însoţesc pentru tot restul timpului. Ştiu că vei ajunge în curând şi îi voi spune lui Dumnezeu că trebuie să îi pregătim pe îngeraşi să te întâmpine.

Te iubesc mult, mami, şi mereu te voi vrea lângă mine. Nu mai plânge şi grăbeşte-te, te voi aştepta aici să devenim îngeraşi, că să avem grijă de persoanele nefericite.

Te iubesc, Logan”.

Comentează