Anamaria Vasile

Dacă o iubeşti, NU O DISTRUGE! Toţi bărbaţii ar trebui să citească asta!

„Dacă am iubit vreodată o femeie, cu cât am iubit-o mai mult, cu atât mi-am dorit mai mult să o fac să sufere. Frida a fost victima acestei atitudini a mea dezgustătoare.” – Diego Rivera

Ştiu că o iubeşti.

Dacă nu ai iubi-o, nu ai fi cu ea. Dar, pentru că este doar un simplu om cu emoţii diverse, poţi să o iubeşti în cele mai greşite moduri.

O relaţie sănătoasă şi fericită se poate transforma într-una distructivă dacă o tratezi urât şi îi oferi mai puţin decât merită.

Sper că măcar încerci să o iubeşti aşa cum merită. Sper că ai idee că tocmai conştientizarea acestui lucru vă întăreşte relaţia sau o menţine puternică.

Vreau să îţi aminteşti de prima oară când ai văzut-o, Când era tot ceea ce doreai şi sperai. Frumuseţea ei, firea vulcanică, umorul sau faptul că era independenta – era ceva la ea ce nu mai gasisei la nimeni altcineva.

Şi ceea ce te-a uimit cel mai tare era fix ca o simţeai COMPLETĂ. Întregita ea cu ea însăşi.

Dacă o iubeşti, păstreaz-o aşa. Păstreaz-o frumoasă, sălbatică, completă.

În vreme ce ea este stăpână propriei sorţi, îţi doresc să înţelegi că tu joci un rol important în viaţa ei. Major chiar. Modul în care o tratezi este felul în care ea se vede. Tu o poţi face să strălucească, sau, dimpotrivă, o poţi face să se simtă pierdută şi inutilă. Este o statuie de porţelan în mâinile tale şi spera doar să fie manevrata cu grijă.

Cunoşti că a fost distrusă înainte, iar încă o nouă dezamăgire nu este ceea ce îşi doreşte. Dacă este cu tine, înseamnă că şi-a însuşit decizia şi a trecut peste temerile ei, a trecut peste trecutul dureros şi a decis să dea o şansă dragostei. A avut încredere că poţi să păstrezi relaţia sănătoasă şi inima ei fericită.

Nu-i trăda încrederea.

O distrugi dacă ai impresia că o cunoşti. Nu este o carte pe care o vei termina de citit, la un moment dat. Este ceva ce îţi cere timp pentru a fi descoperit. Aşa că, trăieşte fiecare zi de parcă acum ai întâlni-o pe ea pentru prima dată.

Fii prezent!

Nimic nu o termina mai tare decât absenţa ta emoţională. Poţi să stai lângă ea toată ziua, dar să rămâi absent…şi poţi să te afli la distanţă, departe de ea, iar ea să simtă, totuşi, prezenţa ta.

Stimulează-i gândurile, emoţiile, stimuleaz-o pe ea. Scufundă-te în sufletul ei precum te-ai scufunda în ocean.

Dacă o iubeşti, construieşte-o, pentru că şi ea va face acelaşi lucru pentru tine. Crede în faptul că orice efort ai face, ea va face dublu pentru tine.

Dacă îi arăţi Luna, ea îţi va arăta întreaga galaxie,

Dacă te vei purta cu ea aşa cum merită, ea te va iubi înzecit.

Dacă o vei iubi, ea nu te va uita niciodată.

Sursa

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

Un bătrân a dat peste 95.000 de dolari, pe care, ani de zile, soția sa i-a ascuns de el … Motivul a fost unul incredibil! Nu se aștepta ca tocmai femeia iubită să facă asta:

Doi bătrâni au trăit împreună mai bine de 50 de ani. Ei nu au avut niciodată secrete unul față de celălalt, dar era un singur lucru pe care femeia i l-a cerut soțului ei: să nu deschidă niciodată cutia veche de pantofi, pe care ea o ținea în dulapul ei.

Soțul nici nu o întreba despre conținutul cutiei misterioase… Dar într-o zi, când soția sa s-a îmbolnăvit și a căzut la pat, ea a decis să-i descopere vechiul secret și l-a rugat să-i aducă cutia la spital.
Bărbatul a mers acasă, a luat cutia și a deschis-o. În interiorul ei se aflau două păpuși croșetate și o grămadă de bani: 95.000 de dolari!
“Dar… de ce? Cum?!” – a întrebat mirat bărbatul.

Soția a hotărât să-i mărturisească adevărul. “Înainte să ne căsătorim, bunica mea mi-a descoperit secretul unei căsnicii fericite fără certuri. M-a sfătuit că dacă voi fi foarte supărată pe tine, să tac din gură și să mă apuc să croșetez o păpușă. Acest lucru mă va ajuta să mă calmez.”

Bătrânul a fost mișcat până la lacrimi. În cutie erau doar două păpuși croșetate… Reiese că soția sa s-a supărat pe el doar de două ori în toți acești ani de căsnicie. El și-a îmbrățișat soția și a sărutat-o.
“Dar de unde sunt toți acești bani?” – a întrebat-o bărbatul uimit.

“Aaaa… tu la asta te referi?” – a spus ea zâmbind. “Banii i-am câștigat din vânzarea păpușilor!”.

Dacă această istorioară v-a făcut să zâmbiți, povestiți-le și prietenilor dvs despre ea!

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

„Am 24 de ani și trăiesc un coșmar. Dacă sun la Poliție, mama nu ar recunoaște…”

„Am 24 de ani și trăiesc un coșmar. Dacă sun la Poliție, mama nu ar recunoaște…” Eu un om în toată firea, dar nu mai poate. Șocant ce a pățit tânărul

Am 24 de ani și l-am bătut pe tata. Nu oricum, ci l-am bătut până l-am băgat în spital. Motivul e simplu: m-am săturat să o lovească pe mama, iar eu am fost martorul unor astfel de scandaluri încă din copilărie. Mama nu vrea să depună plângere împotriva lui și nici să plece din casă, iar eu n-am mai suportat.

Ce să fac în această situație? Dacă sunt la Poliție, mama nu recunoaște că trăiește un coșmar de peste 20 de ani. Dar nici nu vreau să risc să mă tot bag eu între ei, cine știe cum voi reacționa data viitoare, dacă acum l-am băgat în spital pe cel care se consideră tatăl meu. Ajută-mă cu un sfat.

Dragul meu,
Tatăl tău tocmai și-a luat o lecție dureroasă, pe care o merita. Poți să fii sigur că, la întoarcerea de la spital, nu va mai fi la fel ca la început. Ori își va lua seama și se va potoli – măcar de frică – ori, dacă nu e în stare, și revine la vechile obiceiuri, atunci trebuie să iei altfel de măsuri. Spune-i mamei tale că nu este necesar să suporte acest calvar, că a venit vremea să termine cu bătăile și suferința. Tu ești un om în toată firea, nu mai depinzi de ei ca să supraviețuiești, ba chiar poți fi în situația să-i ajuți tu pe ei dacă este nevoie. Dacă ea nu dorește să depună plângere la poliție, spune-i că o vei face tu.

Evident, asta ar însemna ca ei să divorțeze, sau măcar să se separe. Dacă ea nu dorește să se despartă de tatăl tău, dacă îl iubește așa cum e și e dispusă să îndure în continuare comportamentul lui, atunci las-o. Dar explică-i că va fi singură în hotărârea ei, pentru că tu nu ești dator să o salvezi de fiecare dată dacă ea nu dorește să se salveze.
De ce se teme? De gura lumii? Deja lumea știe care e situația, și poate ar admira-o mai mult dacă ar lupta să iasă din această situație.

Că ești tu copilul care are nevoie de o familie? Nu mai ești copil. Că nu se va descurca singură? O vei ajuta tu, cu răbdare și bunăvoință va reuși să-și găsească noi rosturi și poate va fi mai fericită.
Spune-i toate acestea și poate o convingi. Dacă nu, nu te poți băga cu forța în viața omului. Spune-i că prețul este că te va pierde și va rămâne singură doar cu el. Și asta cât mai repede, înainte ca lucrurile să reintre în normal.