Directorul de la Meteorologie a facut anuntul! „Va veni un val sub limita de ger!” Se apropie o iarna ca in 2012. Uite cum va fi vremea de Craciun si Revelion

Precipitaţiile totale în luna decembrie vor fi, local, excedentare în regiunile centrale, estice şi sud-estice şi apropiate de mediile climatologice în restul teritoriului.

„Din 17 decembrie va veni un val sub limita de ger in Transilvania, Moldova chiar si în Maramures.

Temperaturile vor creşte cu doua zile inainte de anul nou, dupa care vor scade la cumpana dintre ani.

Este posibil sa incepem anul cu un regim de temperaturi mai coborat, sub limita de îngheţ.

Anul acesta a adus 4 coduri rosii, nu putem aprecia daca va fi o perioadă similara cu ea de anul viitor, dar ianuarie pare a fi o luna mai rece si cu cantităţi excedentare.

Nu doar la nivelul Capitalei, ci pe întreg teritoriul ţării, se poate observa o translatare a centrului de greutate al iernii undeva pe parcursul lunii ianuarie.

Dacă vă aduceţi aminte, în 2012, când a fost acea iarnă grea, care a început în jurul datei de 20 ianuarie, luna de dinainte, adică decembrie, a fost foare călduroasă.

Cam asta este tendinţa şi este puţin probabil să fie zăpadă de Crăciun”, a spus Elena Mateescu, director executiv la Administraţia Naţională de Meteorologie, citata de Romania TV.

Cantităţile totale de precipitaţii vor fi în luna ianuarie, în general, excedentare în cea mai mare parte a teritoriului, norma climatologică fiind de 33,6 l/mp.

Potrivit ANM, în ultima lună de iarnă calendaristică, februarie, temperaturile medii vor avea valori apropiate de normalul climatologic în cea mai mare parte a ţării, media lunară fiind stabilită la -1 grad Celsius.

Vifor și ger, inclusiv de Crăciun

După această perioadă, trebuie să ne pregătim pentru ce este mai rău. Vine o perioadă grea, cu viscole. Nici de Crăciun și Revelion nu va fi mai bine. ”Pe 16 decembrie este senin, iar pe 17 cade zăpadă multă.

Pe 18 se anunță vifor, cu zăpadă multă, ger și va dura cel mult trei zile, pentru că pe 19 apare moina, iar din 20 și până pe 25, inclusiv în ziua de Crăciun o să fie un ger cumplit.

Pe 26 este vânt, dintre Apus. Pe 27, 28, 29 ninge din abundență, în schimb pe 30 și în noaptea de Revelion va fi puțin mai cald”.

Pe 18 și 19 ianuarie, căderi masive de zăpadă

”Pe 1 ianuarie, de Sf. Vasile, și pe 2 este senin, din 3 și până în 5 vremea este amestecată: moină, ger, ceva lapoviță. Pe 6 este ger năprasnic, pe 7 e moină, din 8 și până în 11 ianuarie o vreme bună, pe 12 se formează niște vântrui, pe 13 o zi amestecată, dar intervalul acesta între 13 și 18 este destul de confuz, adică putem, avea niște alternanțe, efectiv să dea orice prognoză peste cap.

Pe 18 și 19 vor fi căderi masive de zăpadă, se intensifică frigul pe 20, 21 și 22, pe 23 este mai înnorat și vânt, pe 24 din nouă zăpadă și vânt, pe 25 alternant, se înseninează, e mai plăcut, iar din 26 până în 31 va fi ger tare. Deci, meteorologii noștri au coordonatele perfecte ca să spună că această iarnă va fi ceva mai ieșită din comun”

Ninsori abundente și în februarie

”În februarie, din 1 și până în 5 este senin și ger, de 6 până la 8 zăpadă și vânt, se mai îndulcește între 9 și 12 febraurie, pe 13 și 14 se mai încălzește, zăpada devine mai moale, dar, în schimb, pe 15 și 16 cad iar zăpezi, pe 17 până în 21 alternează de la geruri la temperaturi mai moi, cum zice în carte, iar din 22 până la 29 este frig”.

Va ninge și la începutul primăverii

”Iarna se va prelungi și în martie, când va ninge pe 6, 7, apoi ger și vânt din 7 până în 11, în 16,17 este vânt, pe 18, 19 vifor și zăpadă, iar după 21 martie începe să se mai îndulcească”, a conchis celebrul numerolog.

Comentează