Anamaria Vasile

EMOŢIONANTA mărturie a medicului din Braşov care a făcut CEZARIANĂ în PLOAIE TORENŢIALĂ, pe ŞOSEA, încercând să salveze copilul nenăscut al Cătălinei Tănase!

EMOŢIONANTA mărturie a medicului din Braşov care a făcut CEZARIANĂ în PLOAIE TORENŢIALĂ, pe ŞOSEA, încercând să salveze copilul nenăscut al Cătălinei Tănase: „Regret că n-am reuşit s-o salvez”

Moartea absolut halucinantă a Cătălinei şi a fetiţei sale a cutremurat suflete. Tânăra era însărcinată în şapte luni şi jumătate şi se afla pe scaunul din dreapta, lângă soţul ei, fostul baschetbalist George Tănase, care conducea maşina.

La un moment dat, la ieşire din Predeal, George a pierdut controlul maşinii şi s-a izbit violent de un camion.

Potrivit polițiștilor rutieri, pe fondul oboselii, George ar fi pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens unde s-a tamponat cu o autoutilitară ce mergea regulamentar. Un medic aflat în trafic a intervenit imediat, observând accidentul şi a încercat să o ajute pe fată. Şi-a dat seama că tânăra a murit şi a ţinut-o în masaj cardiac a ajuns SMURD-ul, în speranţa că medicii vor putea să salveze măcar viaţa fătului.

Din păcate, nu s-a reuşit acest lucru, chiar dacă medicii SMURD au declanşat o operaţie de urgenţă, făcându-i cezariană Cătălinei chiar acolo, pe asfalt. Din păcate, nu s-a reuşit salvarea vieţii fetiţei, pe care Cătălina o purta în pântec.

„O experienţă traumatizantă şi şocantă pentru toată lumea. Iniţial am fost anunţaţi telefonic că a avut loc un accident rutier şi că va ajunge la noi o gravidă în şapte luni, în şoc cardiac. Noi am aşteptat ambulanţa, dar am primit un alt telefon, în care ni s-a spus că trebuie să formăm o echipă, pentru că gravida nu poate fi transportată.

Cand am ajuns acolo, pacienta era decedată, dar era menţinută în masaj cardiac, în speranţa de a-i salva viaţa copilului. S-a făcut intervenţie la faţa locului, cezariană de urgenţă, dar copilul nu a mai putut fi salvat. Pacienta a suferit o ruptură uterină masivă şi nu s-a mai putut face nimic. S-a încercat orice manevră, resuscitare, dar fără niciun succes. Regret că n-am putut să salvez copilul”, a declarat medicul rezident Alina Bichiş, vizibil afectat de experienţa traumatică.

DURERE IMENSĂ după moartea Cătălinei Tănase. Tânăra gravidă şi fetiţa ei nenăscută au murit fără vreo vină, în accidentul de lângă Predeal. Medicii au încercat să salveze măcar copilul

DOLIU pentru familia unor tineri din Sibiu, după un DRAMATIC şi inexplicabil accident rutier întâmplat aseară, pe DN1. Fostul baschetbalist sibian George Tănase și soția sa însărcinată în șapte luni au fost implicați într-un accident la ieșire din Predeal. Cătălina a murit, în ciuda eforturilor medicilor brașoveni. Nici bebelușul nu a putut fi salvat, o fetiţă, se pare, din primele informaţii.

Accidentul a avut loc pe DN1, în apropiere de Predeal. La volanul mașinii era soțul tinerei însărcinate, iar conform polițiștilor rutieri, pe fondul oboselii, George a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens unde s-a tamponat cu o autoutilitară ce mergea regulamentar.

Impactul a fost chiar pe partea din dreapta a mașinii de Sibiu, acolo unde se afla soția fostului baschetbalist. Imediat un doctor aflat în trafic a încercat să o ajute pe fată.

A resuscitat-o manual până ce la fața locului a ajuns SMURD-ul. Din păcate Cătălina a intrat în stop cardiorespirator, iar medicii sosiţi la locul accidentului au încercat să o resusciteze, însă fără succes.

O a doua luptă a medicilor a fost cea pentru salvarea pruncului. La fața locului a ajuns un medic ginecolog, un neonatolog şi un anestezist.

Din nefericire copilul a decedat și el la câtva minute după ce a fost scos din pântecele mamei sale.

„Din păcate, femeia nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost declarată decedată. Un medic de la Maternitatea Braşov a făcut cezariana în stradă, în maşina SMURD şi bebeluşului i s-au aplicat manevre de resuscitare. Din păcate, nici acesta nu a putut fi salvat”, a precizat căpitanul Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, conform Bună Ziua Brașov.

La locul accidentului s-au deplasat două echipaje SMURD, o autospecială pentru descarcerare şi una cu apă şi spumă.

Poliţia Predeal a deschis o anchetă în acest caz, însă din primele informaţii, se pare că şoferul autoturismului este vinovat de producerea accidentului, după ce ar fi adormit la volan şi a ajuns pe contrasens.

Prietenii familiei au trimis pe Facebook foarte multe mesaje de condoleanţe, exprimându-şi regretul pentru dramaticul eveniment.

„Dumnezeu sa te odihneasca in pace suflet drag! Prea repede te-ai stins, ai fost si esti un inger! Multe lacrimi pentru tine, nu o sa fi uitat niciodata! Dor si durere!”

„Dumnezeu sa va odihneasca in pace! Draga mea, niciodata nu te voi uita…ai demonstrat ce om minunat esti si asa vei ramane toata viata in inimile noastre. Condoleante familiei”

„Nu-mi vine sa cred Cata!!! 😭 Dumnezeu sa va odihneasca in pace ! Condoleante familiei !!”

Comentează