Anamaria Vasile

Era la serviciu când polițiștii l-au anunțat că soția i-a murit într-un crunt accident, strivită în mașină. După 30 de minute, telefonul a sunat din nou

Era la serviciu când polițiștii l-au anunțat că soția i-a murit într-un crunt accident, strivită în mașină. După 30 de minute, telefonul a sunat din nou. „Din păcate mai avem o veste proastă…”. Omul s-a prăbușit pur și simplu. „Dumnezeule, spune-mi că e doar un vis urât!”

Această mamă și o fiică au murit în aceeași zi, fără să fie implicate în același accident, dar nenorocirea a fost uriasă pentru familie. Cele două au murit în două accidente separate la doar 30 de minute distanță. Au lăsat în urmă un soț și tată devastat de cumplita tragedie…

Cele două locuiau în Alabama, SUA. Mama, Patterson, a murit zilele trecute într-un cumplit accident pe autostradă. Julia Yates Patterson a decedat pe loc după ce mașina sa a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism.

Alte două persoane din mașină au fost rănite.

30 de minute mai târziu, nenorocirea familiei a luat proporții șocante. Fiica lui Patterson, Elizabeth, care tocmai împlinise 8 ani, a coborât din autobuzul școlar în fața casei apoi, dintr-un motiv necunoscut, a ajuns pe șosea unde a fost lovită și ucisă de un autoturism.

Tatăl fetiței, care se separase de curând de soția sa, a anunțat pe Facebook, prietenilor, nenorocirea.

„Nu pot să cred că e real ce s-a întâmplat. Nu știu ce să simt. Toți știu cât de mult o iubeam pe fiica mea. Cu toate problemele noastre, o iubeam încă foarte mult și pe Julia. Acum, tot ce îmi trece prin minte este ce s-ar fi întâmplat dacă am fi rămas împreună. Spune-mi că totul e un vis urât!”, a scris Kevin Patterson.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE URMĂTORUL ARTICOL

Povestea Claudiei, o româncă orfană care a ajuns soldat în armata SUA

Claudia Cuatrida este o tânără născută în Slobozia, România, care a fost abandonată într-un orfelinat din București, imediat ce a venit pe lume. Aici i-a cunoscut pe cei doi soți americani, veniți în România să adopte un copil.

Povestea de viaţă a tinerei înduioşează chiar şi cea mai îngheţată inimă. Dacă în alte cazuri, copiii exportaţi din România au avut parte de o viaţă liniştită alături de părinţii de schimb, Claudia Cutarida a fost ocolită de acest noroc.

Deși viața ei nu a fost deloc ușoară în noua familie, Claudia a reușit să își facă un viitor strălucit în SUA: „Tot ce mi s-a povesitit de către părinții adoptivi este faptul că am fost luată dintr-un orfelinat din București. Inițial voiau o altă fetiță, dar pentru că era bolnavă m-au ales pe mine. Nu am avut parte de o experiență placută cu familia din America care m-a adoptat.

Mama mea s-a purtat abuziv cu mine. Îmi vorbea foarte urat, mă lovea și mă trăgea de păr. Mă tundea tot timpul scurt, iar apoi râdeau cu toții de mine că arăt ca un băiețel mexican neghiob”, a povestit Claudia pentru adevarul.ro

Toate greutățile pe care le-a întâmpinat Claudia în noua familie nu au împiedicat-o să își facă un viitor, căci tânăra s-a înrolat în armată SUA, unde acum este soldat. Cea care a determinat-o să facă această alegere este una dintre profesoarele de la liceul.

„Chiar dacă mi-a fost greu, eu nu am renunţat la şcoală. O profesoară care fusese la rândul său înrolată în Armată, ne vorbea foarte frumos despre viaţa de soldat. Despre ce înseamnă datoria faţă de patrie şi despre cât de frumos este să alături de colegi în unitate. Mi-a plăcut ce ne spunea şi am zis să încerc şi eu să mă înscriu” a mai spus Claudia.

În prezent, Claudia Cutarida îmbracă uniformele militare americane în cadrul unei unităţi din zona în care locuieşte, în Washington, SUA: „Ceea ce fac eu la serviciu este o muncă administrativă, un fel de secretariat, ca să se înţeleagă mai bine. Peste doi ani vreau sa devin soldat cu acte în regulă, aşa cum se vede în filme. Trebuie însă să trec mai multe probe şi teste pentru a obţine acest statut. Nu avem voie să dăm prea multe detalii, pentru că totul este clasificat”

Tânăra își dorește să își cunoască adevărata familie, dorind să vină în România pentru a-i cunoaște. Ea a apelat la o comunitate virtuală „The never forgotten romanian children” („Copiii niciodată uitaţi ai României”) de pe un site de socializare pentru a-și găsi părinții, frații sau surorile: „Am apelat la această comunitate virtuală pentru că vreau să-mi găsesc familia mea naturală.

Vreau să ştiu cine este mama mea sau dacă mai am fraţi şi surori. De fiecare dată când mă uit în oglindă şi mă gândesc la mama, am impresia că în faţa mea apare o fantomă. Vreau să ajung în România, la Slobozia, să-mi cunosc originile!” mai spune Claudia Cutarida.

Acesta este mesajul tinerei postat în comunitate: „Mă numesc Cutarida Claudia, născută pe data de 3 Noiembrie 1996 în SLOBOZIA, judeţul Ialomiţa. Sunt adoptată în Washington, SUA. Îmi doresc foarte mult să-mi găsesc mama biologică, Cutarida Adela şi întreaga familie. Visez de mulţi ani să-i aud vocea; oare sună la fel ca a mea, seamănă cu mine?? Mai am fraţi, surori? Oare şi ei se gândesc la fel de mult la mine…am aşa de multe întrebări!! Vă rog foarte mult, AJUTAŢI-MĂ!!

Găsirea lor, este găsirea identităţii mele. DISTRIBUIŢI, mulţumesc foarte mult tuturor!!” Facem apel la dumneavoastră pentru a o ajuta pe Claudia, românca adoptată de o familie din SUA, să își găsească familia din România. Dacă cumva o recunoașteți sau aveți informații despre familia ei vă rugăm să ne lăsați mesaj. Mulțumim anticipat!

Comentează