Anamaria Vasile

Fără să stea vreo clipă pe gânduri, Gina, o româncă din Italia, a salvat un italian care făcuse infarct, chiar în barul în care lucra

Fără să stea vreo clipă pe gânduri, Gina, o româncă din Italia, a salvat un italian care făcuse infarct, chiar în barul în care lucra. Craioveanca a sărit să-l ajute, în timp ce alți clienți au sunat la ambulanță. Când au ajuns, medicii au rămas șocați când au văzut ce a făcut femeia

Fără să stea vreo clipă pe gânduri, o româncă a salvat un italian care făcuse infarct, chiar în barul din Italia în care lucrează. Craioveanca Gina Giorgiana Mustață, infirmieră de profesie, a resuscitat un carabinier pensionat, care și-a pierdut conștiența după ce s-a lovit cu capul de un colț al tejghelei. Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, a fost la un pas de moarte, însă intervenția promptă a infirmierei românce i-a salvat viața.

Infirmiera Gina Giorgiana Mustață are 31 de ani și lucrează într-un bar din localitatea Aosta din Italia. În urmă cu trei săptămâni, un carabinier pensionat a venit în local ca să bea o cafea. Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, nici nu apucase să ducă ceașca la gură că s-a prăbușit, lovindu-se cu capul de un colț al tejghelei, informează gazetaromaneasca.com.

Sângele a început să curgă din rana de la cap, iar în câteva clipe i-a astupat căile respiratorii, a povestit Gina Giorgiana Mustață, care a sărit să-i acorde primul ajutor bărbatului.

„Nu mai simțeam pulsul. (…) Acel bărbat avea fața cianotică. În mod evident era vorba de un infarct”, a mărturisit tânăra din Craiova.

O româncă a salvat un italian care făcuse infarct. Intervenția salvatoare a infirmierei din Craiova care lucrează într-un bar
Infirmiera a început să-i facă masaj cardiac, în timp ce alți clienți au sunat la Ambulanță. O altă tânără, la rândul ei infirmieră, i s-a alăturat Giorgianei pentru a-i acorda primul ajutor bărbatului inconștient.

„După câteva minute, carabinierul a început să dea ceva semne de viață, semne vagi, dar concrete”, a precizat Gina Giorgiana Mustață.

Giorgiana a continuat manevrele de resuscitare, alături de cealaltă femeie care i-a înlăturat sângele din zona nasului și a gurii bărbatului care nu mai putea respira.

La fața locului a intervenit un echipaj medical, care l-a transportat pe carabinier la spital. Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, nu-și amintește nimic despre clipa în care a fost la un pas de moarte.

Presa din Italia scrie că fostul carabinier trăiește numai pentru că Gina Giorgiana Mustață a știut cum să intervină rapid și corect.

Potrivit sursei citate, infirmiera profesionistă Gina Giorgiana Mustață a lucrat șase ani în secția de terapie intensivă a spitalului din Craiova. Tânăra trăiește în Italia de mai mulți ani, iar, în februarie, a obținut cu punctaj maxim atestatul de validitate profesională la școala de infirmieri din Trieste. Până să găsească un loc de muncă conform pregătirii sale, Gina Giorgiana Mustață lucrează ca barman într-un local din Aosta.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

Simona Halep și-a răsplătit familia cu vârf și îndesat! A umplut două străzi cu vile!

În ultimii ani, Simona Halep a strâns o adevărată avere din tenis, milioane de euro. Până să ajungă la această perfomanță însă familia sportivei a trebuit să facă sacrificii financiare pentru ca Simona să poată duce pasiunea pentru tenis la nivelul de performanță. Cu toate că s-a vehiculat că a primit ajutor de la comunitatea de machedoni, zvonindu-se că și Gică Hagi ar fi ajutat-o cu bani, bunica tenismenei ne asigură că nimeni, în afară de familie, nu a contribuit la succesul ei. Iar ea le-a răsplătit sacrificiile.

Bunica Simonei Halep ne-a povestit în exclusivitate cum a reușit tenismena să răzbată în sportul acesta extrem de scump. Bunicii și părinții i-au descoperit talentul la patru ani, când ea bătea mingea în peretele vecinului și, de atunci, au promis că vor face orice sacrificiu pentru ca Simona să joace la nivel internațional. La începutul carierei, tatăl și unchiul sportivei și-au vândut afacerea pentru a avea bani de turnee.

„Noi suntem foarte uniți. Ei sunt doi frați, Stere și cu Iancu (n.r. tatăl și unchiul Simonei) și ei lucrează împreună de când erau mici. Eu am patru copii, pe ei și două fete. Mulțumesc lui Dumnezeu că se împacă foarte bine. Noi suntem de la Stejaru. Pe fete le-am măritat acolo. Și Stere tot de acolo a luat nevastă. Am opt nepoți și opt strănepoți. Am venit în Constanța imediat după Revoluție, am luat casa asta de la niște turci”, ne-a povestit bunica tenismenei.

De altfel, tot ”maia” (n.r. bunica) a demontat toate zvonurile privind ajutorele financiare primite de nepoata ei pentru a-și croi cariera de azi. „Nu a ajutat-o Hagi. Aveam noi bani. Nu că eram foarte bogați, dar munceam. Ce au muncit Stere și frati-su Iancu, i-au dat Simonei. Vă spun drept”, a ținut să precizeze senioara Simona Halep. Se pare că tenismena provine dintr-o familie muncitoare, care, din generație în generație, s-a ocupat cu creșterea oilor și a caprelor și de comercializarea de lactate.

S-au ridicat cu „cășerii”

Conform spuselor bătrânei de 79 de ani, familia Halep nu a dus niciodată lipsă de bani, chiar ea trăind extrem de bine în perioada tinereții. „Aveam, aveam sute de oi. Se ducea socră-miu cu ele și apoi bărbatu-meu și fratele lui. Stere (n.r. tatăl Simonei) spunea mereu să nu-l mai lase pe papu (n.r. bunicul) cu oile și să pună un cioban. Nu că-i laud, dar au muncit toți și toți se împacă bine. Suntem foarte uniți. Păi, la ultima nuntă, cu nepoți, cu verișori erau 100. Toată lumea se mira. Să vezi când o mărităm pe Simona câtă lume”, ne-a mai povestit ”maia”.

Casa campioanei prinde contur

Familia Halep, originară din comuna Stejaru, județul Tulcea, a venit la oraș, în Constanța, chiar la Revoluție. Maia și papu au găsit o casă bătrânească aproape de malul mării, într-un cartier central, pe care au cumpărat-o imediat. La scurt timp, după ce s-a însurat, Stere Halep a ridicat o casă, pe aceeași stradă, fix lângă mama lui. Tot acolo, pe stradă mai locuiesc câțiva verișori și unchi de-ai Simonei, deci efectiv tot cartierul este al „clanului” Halep.

Încă o dovadă că rudele tenismenei sunt extrem de unite și se ajută enorm între ele, stau casele, niște construcții opulente, care au costat fiecare o adevărată avere. Se pare că ca, în semn de recunoștință pentru toate sacrificiile făcute de ai ei, în momentul în care a început să strângă bani din tenis, Simona să ar fi contribuit la construcția sau renovarea si modernizarea fiecărei case în parte.

Cum era de așteptat, sportiva va avea și casa ei pe strada familiei, o vilă pe care o construiește la câteva numere distanță de locuința bunicilor care au crescut-o, a părinților și a celorlalte rude. Apropiată de fratele ei, Nicolae, jucătoarea îi construiește și lui o locuință, tot în apropiere, la o stradă distanță. După spusele vecinilor, Halep a cumpărat două case și terenurile aferente în urmă cu trei ani, pe care le-a dărmat, iar în 2015 a pornit contrucția propriei vile.

Deși se lucrează intens, înainte cu o săptămână ca echipa noastră să ajungă pe străzile unde a copilărit sportiva, i-au fost montate termopanele la ferestre și uși, Simona se va putea muta în ea abia anul viitor, când firma care se ocupă de construcție are termen de predare. Deși este prinsă cu turneele, Halep își face timp să urmărească evoluția construcției. Atunci când nu poate, familia, cu bunica în frunte, merge pe șantier pentru a da directive. „Ei, cum?! Ea vine la casă. Dacă nu poate, ne ducem noi. Întodeauna este cineva acolo”, ne-a povestit bunica sportivei.

Nu doar vile impozante, ci și un… salon auto

În momentul de față, Simona locuiește tot cu părinții și fratele ei. Așa că, la poarta familiei Halep este un adevărat salon auto. Dacă tenismena are contract de imagine cu un celebru brand de mașini sport, ceea ce o obligă să conducă doar autoturismele din portofoliul firmei, ceilalți membrii ai familiei sunt liberi să șofeze orice model își doresc. Părinții sportivei, Tania și Stere, dar și fratele ei, Nicolae Halep, conduc doar bolizi de lux, a căror valoare se ridică la sute de mii de euro.

Cea mai bună din lume în luna iulie

Simona Halep (24 de ani), numărul 3 mondial, a fost nominalizată de site-ul WTA la titlul de cea mai bună jucătoare a lunii iulie, în circuitul profesionist feminin de tenis.

Contracandidatele reprezentantei noastre sunt americancele Madison Keys și Venus Williams, precum și britanica Johanna Konta.

Jucătoarea română de tenis a apreciat că la turneul de la Montreal, pe care l-a câștigat duminică, a jucat cel mai bun tenis al său din acest an: ”Da, am făcut cel mai bun joc, deoarece m-am simțit foarte bine. Am fost tare pe picioare și nu am obosit în timpul meciurilor, și asta e un mare plus. Mi-am îmbunătățit toate capitolele jocului meu”, a declarat Halep pe site-ul WTA.