Anamaria Vasile

Femeia și-a convins soțul să-i încerce lenjeria intimă, dar abia când bărbatul i-a zis că nu-i încape dincolo de genunchi, ea i-a spus motivul pentru care l-a pus să o facă. Bărbatul și-a dat seama că e terminat

O relație ar trebui să fie distractivă, iar acest cuplu a decis să facă lucrurile mai interesante încercându-și unul altuia hainele chiar în noaptea nunții. Însă răspunsul tinerei soții ne-a lăsat și pe noi fără replică. Citește mai departe, vezi ce avea femeia de gând…

Un tânăr cuplu se afla în dormitor în noaptea nunții, în timp ce se dezbrăcau pentru a merge la culcare, soțul, un om masiv, și-a aruncat pantalonii pe noua șoție și i-a zis: ,,Îmbracă-te cu ăștia”.

Femeia s-a îmbrăcat cu ei, și talia era de două ori cât a ei, așa că pantalonii i-au căzut înapoi pe podea. Soția i-a zis: ,,Nu pot să-ți port pantalonii”. ,,Corect”, i-a zis soțul, ,,Și să nu uiți asta niciodată. Eu sunt cel care poartă pantalonii în această familie.”

Când a auzit asta, femeia i-a aruncat chiloții ei și a zis: ,,Acum încearcă-i tu pe ăștia”. Bărbatul a încercat să se îmbrace cu ei, dar și-a dat seama că nu-i încap mai sus de genunchi.

,,La naiba”, a zis, ,,Nu pot să intru în chiloții tăi”.

La care tânăra soție a răspuns: ,,Asta e foarte adevărat… Și așa va fi și de acum înainte dacă nu îți schimbi atitudinea.” Soțul a rămas uimit, nu știm dacă se aștepta la un asemenea răspuns de la tânăra și, credea el, naiva sa soție…

Ce se întâmplă când femeia conduce familia

În multe familii din prezent, femeia este cea care conduce. Dincolo de încălcarea tradiției pe care o știm de la bunici, multe doamne se simt obosite în această funcție. De ce oare, în loc de satisfacție, rolul de lider le aduce, mai degrabă, frustrare?

Poate răspunsul constă în faptul că doar anumite lucruri s-au schimbat. Femeia decide în cuplu, dar tot ea execută. Și bărbatul își ia, de multe ori, rolul de copil, fără griji sau obligații. Nici nu are de ce să se enerveze și devine și un prieten bun și tovarăș de joacă pentru ”frații săi”, care ajung să îl adore. În schimb, copiii o văd pe mamă ca fiind rea, pentru că ea e singura care îi disciplinează. Iar femeia se vede depășită de multitudinea de probleme cărora trebuie să le facă singură față.

Femeia, un rol în plus

La începutul secolului trecut, lucrurile și rolurile erau clare. Cei mai mulți bărbați munceau la câmp sau în condiții foarte grele pentru a asigura cele necesare ale familiei, iar femeile se îngrijeau de casă și de copii. Bărbații nu își permiteau să fie slabi pentru a suprviețui. Ei erau și cei care aduceau bani în casă. Astfel, aveau autoritate în fața copiilor și a soțiilor lor. Multe femei nu puteau ieși din mariaje nefericite sau chiar trebuiau să îndure violența domestică. Dar lucurile s-au schimbat. În prezent, și femeile muncesc. Familiile trăiesc, de obicei, la bloc, unde muncile dedicate bărbatului sunt aproape inexistente.

Dar cele ale femeii au rămas aceleași. În continuare, este nevoie de cineva care să facă mâncare, curățenie și să aibă grijă de copii. Astfel, femeile muncesc de două ori mai mult. În schimb, bărbații, care se confruntă cu din ce în ce mai puține provocări și care au fost cocoloșiți de mamele lor, ajung să fie din ce în ce mai slabi din punct de vedere psihologic. Nici nu își impun părerea și femeia poate face precum dorește, dar nici nu își ajută partenerele.

Comentează