Anamaria Vasile

,,Imi iubeam baiatul de 13 ani, dar l-am ucis dupa ce am gasit niste poze cu el care mi-au intors stomacul pe dos. ”

Dylan Redwine, in varsta de 13 ani, a disparut din casa tatalui sau, din Colorado, SUA, in noiembrie 2012, iar ramasitele lui pamantesti au fost gasite in muntii din Colorado, un an mai tarziu.

In 2015, craniul adolescentului a fost gasit la cativa kilometri de casa tatalui sau, tocmai de aceea Mark Redwine, tatal, a fost arestat si acuzat de crima de gradul doi.

In prezent este tinut intr-o puscarie din Washington, iar daca vrea sa iasa trebuie sa plateasca statului suma de un milion de dolari. Mama copilului, Elaine Hall, a declarat ca ea a banuit mereu ca fostul ei sot este cel responsabil de moartea lui Dylan, cei doi fosti soti au aparut chiar si la o emisiune televizata unde dadeau vina unul pe celalalt.

De ce si-a ucis acest tata fiul? Adultul a gasit poze compromitatoare cu fiul sau in care adolescentul purta pampers si manca fecale. Cory, fratele mai mare al lui Dylan, a declarat ca a vazut si el imaginile: „Am vazut pozele. E el, imbracat in haine de femeie, e machiat si mananca fecale dintr-un pampers.

E dezgustator. Nu ne-a venit sa credem”.
Mama victimei crede ca tatal l-a confruntat pe copil referitor la poze, s-au certat si a sfarsit prin a-l ucide: ,,Se poate ca copilul sa fi zis ceva care l-a scos din sarite, si Mark a reactionat violent, trebuie sa se fi intamplat asta, pentru ca Dylan nu mai e aici.”

Acest caz a socat prin brutalitatea sa o tara intreaga.

CITESTE IN CONTINUARE URMATORUL ARTICOL

A spintecat-o fiindca in timp ce intretineau relatii intime a spus ASTA!

A spintecat-o fiindca in timp ce intretineau relatii intime a spus ASTA! Barbatul a fost condamnat pe viata la inchisoare

Un barbat de 26 de ani a fost condamnat la inchisoare dupa ce si-a spintecat iubita. Tanarul a comis crima dupa ce tanara, in timp ce intretineau relatii intime, a rostit numele fostului iubit.

Fidel Lopez, 26 de ani, si-a omorat iubita, Maria Nemeth, in 2015, in timp ce intretineau relatii intime, in apartamentul lor din Miami. Barbatul si-a pierdut mintile cand, in timpul actului, tanara a rostit din greseala numele fostului iubit, in loc sa spuna numele lui.

Fidel a spintecat-o si a continuat sa intretina relatii intime cu ea. „In loc sa spuna numele meu, a spus numele fostului”, le-a declarat tanarul politistilor.

Potrivit Daily Mail, barbatul si-a recunoscut vina si a reusit sa scape de pedeapsa cu moartea. Judecatorii l-au condamnat insa pe viata la inchisoare, fara dreptul la eliberare conditionata.

Toţi şoferii vor fi OBLIGAŢI să facă asta, dacă nu vor să rămână FĂRĂ TALONUL de la maşină!

Autoritățile române pregătesc includerea în legislație a unei noi măsuri menită să reducă numărul mașinilor neconforme care circulă pe șosele. Urmare a unei directive a Comisiei Europene, noul act normativ va duce la suspendarea certificatului de înmatriculare pentru cei care nu au realizat la timp Inspecția Tehnică Periodică (ITP) a mașinilor.

Ministerul de Interne, împreună cu Registrul Auto Român (RAR) şi Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) au decis să trimită Guvernului o nouă propunere de act normativ menită să reducă sau chiar să elimine din circulaţie maşinile ai căror proprietari nu s-au prezentat în intervalul stabilit la Inspecţia Tehnică Periodică (ITP). Astfel, dacă în acest moment legislaţia prevede obligativitatea şoferilor de a se prezenta cu maşina la centrele ITP autorizate RAR o dată la doi ani pentru a primi dreptul de circulaţie pe drumurile publice în funcţie de starea tehnică a maşinii, însă lipsa certificării ITP este sancţionată doar printr-o amendă, în curând, şoferii maşinilor fără ITP vor rămâne fără certificatul de înmatriculare (talon).

Mai concret, când certificarea ITP expiră, RAR va trimite automat o notificare către DRPCIV care suspendă imediat certificatul de înmatriculare în baza de date. Aceeaşi informare, ajunsă şi la Poliţia Rutieră, va duce la oprirea în trafic a maşinilor cu talonul suspendat şi reţinerea acestuia până la obţinerea certificării ITP. În plus, şoferii care circulă cu astfel de maşini vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 1.200 şi 2.000 de lei.

O altă problemă rezolvată – în opinia oficialilor din Ministerul de Interne – prin noile măsuri care vor fi adoptate este cea a deţinătorului din acte al unui vehicul abia vândut. Cum în prezent, în multe cazuri, cumpărătorul unui vehicul de ocazie „uită” să înmatriculeze maşina pe numele său circulând cu vehiculul rămas pe numele fostului proprietar, acesta din urmă primind în continuare eventualele amenzi, legislaţia va prevede ca, în termen de 90 de zile după radierea vehiculului de către vânzător, noul proprietar să fie obligat să înmatriculeze maşina pe numele său. În caz contrar, prin colaborarea dintre primării, administraţii financiare şi poliţie, şoferii aflaţi în culpă (noii proprietari) vor fi opriţi în trafic şi amendaţi cu până la 2.000 de lei.

În luna aprilie a acestui an, şeful RAR, George Dincă, declara în exclusivitate pentru Capital şi că instituţia pe care o conduce vizează creşterea frecvenţei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani. „Registrul Auto Român intenţionează să propună, ca măsură de majorare a siguranţei rutiere, în actualul context al evoluţiei parcului auto naţional, creşterea frecvenţei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani, de la doi ani cât este în prezent la un an”, a anunţat atunci, George Dincă, Totodată, RAR are în plan implementarea unui sistem video permanent în unităţile de testare ca măsură de creştere a nivelului de supraveghere a activităţii staţiilor autorizate pentru ITP (Inspecţia Tehnică Periodică), atât în ceea ce priveşte operaţiunile şi verificările desfăşurate efectiv, cât şi pentru prevenirea posibilităţii de efectuare a unor inspecţii tehnice periodice fără prezentarea vehiculului sau cu utilizarea unui alt vehicul similar.

Verificarea mai strictă a vehiculelor de ocazie şi a procesului de testare a acestora va fi completată cu verificări mai intense în trafic. „RAR utilizează analize statistice complexe, pe baza cărora calibrează răspunsul cel mai adecvat din punct de vedere cost-beneficiu, inclusiv în ceea ce priveşte activitatea de efectuare şi supraveghere a ITP. Astfel de analize statistice confirmă evident o creştere a procentelor de neconformitate înregistrate la vehiculele mai vechi şi, de asemenea, ne-au furnizat vârsta medie a vehiculelor ce compun parcul auto naţional activ. Astfel, această vârstă medie a vehiculelor se situează pe un trend crescător începând din anul 2009 când valoarea era de 8,63 ani, ajungând anul trecut la valoarea de 12,06 ani”, menţionează şeful RAR.

CITESTE URMATORUL ARTICOL

Se întâmpla de pe 15 SEPTEMBRIE! Anunț important în LEGĂTURA CU PENSIILE. Ne privește pe toți

Prim-ministrul Mihai Tudose a făcut un anunț, într-un interviu pentru Agerpres, care îi vizează pe toți angajații, vârsta de pensionare ar putea crește ,,cu un an, doi”: „Legislația europeană este una, fiecare țară își dimensionează fenomenul în funcția de vârsta, speranța medie de viață din țara respectivă. Când vom ajunge și noi cu speranța de viață la peste 80 de ani, stăm și noi de vorbă despre acest lucru. Deocamdată, o să mai crească cu un an-doi, probabil începând cu peste un an, peste doi ani”.

Cabinetul Mihai Tudose va aproba astăzi mai multe acte normative de mare impact, printre subiecte se numără și pensiile speciale, indemnizația pentru creșterea copilului, dar și legea vaccinării. După aprobarea ordonanțelor de urgență, având în vedere că nu există abilitare pentru Guvern să aprobe unele dintre aceste acte normative, ar urma convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, scrie Observator.

Modificările în ceea ce privește calculul pensiilor se referă la angajații Ministerului de Interne și cei ai Ministerului Apărării Naționale (militari și polițiști), anunțul a fost făcut de către ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, duminică: ,,Avem de gând să dăm o ordonanţă chiar săptămâna viitoare. Am lucrat la ea. Nu ne-am apucat încă de Legea pensiilor pe partea de contributivitate unde este obligatoriu să facem creşterile din programul de guvernare, însă după apariţia Legeii salarizării ne-am dat seama că, dacă nu corectăm sistemul, în sensul că, dacă lăsăm pensiile de serviciu să se actualizeze cu ce este la cei activi, vom ajunge într-o situaţie foate neplăcută de anul viitor, în sensul că economia nu poate să susţină astfel de creşteri”.

Aceasta a mai afirmat că nicio pensie nu va fi redusă, și că ordonanța se va aplica din data de 15 septembrie: ,,Pentru a nu se spune că nu a existat predictibilitate în sistem sau că ne-am bătut joc de oameni, termenul ei de intrare în vigoare este undeva la data de 15 septembrie. Adică cei care vor să iasă – şi probabil vor fi foarte mulţi cei care vor să iasă la pensie – vor putea să o facă începând de mâine până la data de 15 septembrie, dar ei trebuie să ştie un lucru: nu li se mai actualizează pensiile cu salariile celor din activitate, ci cu rata inflaţiei. Adică nu le îngheţăm, dar le indexăm doar cu rata inflaţiei, pe un principiu mult mai corect”.

Ea a mai adăugat și că: ,,O să ne confruntăm cu o reacţie foarte nervoasă din partea unora, dar eu cred că trebuie (…) să stopăm o creştere aberantă. Dacă avem în plată pensii de 33.000 de lei şi le lăsăm să se ducă în câţiva ani la 66.000, vă spun că sistemul nu mai ţine, crapă şi atunci suntem obligaţi să luăm nişte măsuri care nu sunt foarte populare, dar suntem obligaţi să le luăm”.

Premierul Mihai Tudose a explicat că trebuie evitate derapajele din ultimii ani: ,,Avem de repus în lucrurile fireşti nişte derapaje din ultimii ani. Nu mai există nicăieri pe planeta asta o situaţie, o ţară, un loc, unde când ieşi la pensie să iei de la locul de muncă mai mulţi bani decât luai când munceai, să ieşi la pensie la vârste de până la 50 de ani pe acest algoritm. (…) Iertaţi-mă, ceva nu e în regulă. Nu vorbesc numai de impactul bugetar, vorbesc de moralitate”.

Întrebată despre indemnizațiile de creșterea copilului, Olguța Vasilescu a declarat că problema va fi rezolvată în maxim două săptămâni, atunci va exista proiectul Ordonanței de Urgență: ,,Vom intra cu celeritate şi în aceste indemnizaţii. S-au lucrat deja toate variantele, am ajuns la varianta finală, în sensul că vom plafona indemnizaţia la maxim cât există în Europa la ora actuală, adică 1.800 de euro, cât are Germania. Peste 1.800 de euro nu mai poate să ia nimeni”.

Cel mai incert este proiectul Legii vaccinării, fiindcă depinde de avizul din partea altor ministere. Proiectul Legii vaccinării prevede că, în cazul vaccinurilor obligatorii, consimţământul pentru imunizare se presupune ca fiind dat, iar sancţiunile pentru părinţii care refuză vaccinarea copiilor merg de la avertisment şi până la amenzi de 10.000 de lei.

În plus, la înscrierea în unităţile de învăţământ va fi solicitată o adeverinţă care să ateste efectuarea vaccinurilor, iar în cazul în care schema nu este completă, este obligatoriu ca în maximum un an copiii să fie imunizaţi. Antigenele vaccinale obligatorii la intrarea în colectivitate a copiilor sunt cele împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B. Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2019, conform Observator.

Comentează