Anamaria Vasile

In atentia tuturor romanilor! Iata cine poate beneficia de BILETE GRATUITE pentru tratament balnear

Exista mai multe categorii de persoane care beneficiaza de bilete de tratament balnear gratuite.

Categoriile de beneficiari

• Pensionarii de invaliditate, in conformitate cu prevederile programului de recuperare, intocmit de catre medicul expert al asigurarilor sociale.

• Persoane beneficiare de drepturi stabilite in baza prevederilor Decretului-lege nr.118/1990, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si persoanele care au calitatea de luptator in rezistenta anticomunista, stabilita in temeiul dispozitiilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.214/1999, cu modificarile si completarile ulterioare.

• Persoane beneficiare de drepturi stabilite in baza prevederilor Ordonantei Guvernului nr.105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de catre regimurile instaurate in Romania cu incepere de la 6 septembrie 1940 pana la 6 martie 1945, din motive etnice, aprobata prin Legea nr.189/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.

• Persoane ale caror drepturi sunt stabilite prin Legea nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

• Beneficiarii Legii nr.49/1999 privind pensiile I.O.V.R., cu modificarile si completarile ulterioare.

• Persoane adulte ale caror drepturi sunt stabilite prin Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificarile si completarile ulterioare.

• Persoanele care beneficiaza de cure balneoclimaterice potrivit art. 22 din Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale republicata, carora li s-a stabilit de catre medicul expert al asigurarilor sociale din cadrul caselor teritoriale de pensii, program individual de recuperare.

• Asiguratii care isi desfasoara activitatea in locurile de munca prevazute la art. 30, alin. (1), lit. b), din Legea nr. 263/2010 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv locurile de munca in conditii speciale din activitatile de cercetare, explorare, exploatare sau prelucrare a materiilor prime nucleare, zonele I si II de expunere la radiatii, potrivit HG nr. 757/2008.

• Peste 56.000 de locuri, la tratament balnear in mod gratuit

• Pentru fiecare categorie de persoane exista un set de criterii de departajare, pentru a fi eligibil pentru un bilet de tratament balnear in mod gratuit (cuantumul veniturilor realizate, daca a beneficiat de un bilet gratuit in ultimii 2 ani etc). Numarul de locuri este stabilit in fiecare an prin Hotarare de Guven. Pentru anul 2017, in unitatile de tratament balnear, proprietate a Casei Nationale de Pensii Publice, este asigurat un numar de 56.394 de locuri, repartizate pe 18 serii de trimitere. Numarul biletelor de tratament balnear care se acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale, cu caracter reparatoriu, se stabileste prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numarului de bilete stabilit pentru anul respectiv.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

DECIZIE FERMĂ anunțată de UE în urmă cu scurt timp. Sute de mii de români sunt vizați de MĂSURA NENEGOCIABILĂ care dă peste cap totul…

Ultimatumul UE pentru Marea Britanie. Garanţiile post-BREXIT pe care oficialii europeni vor să le primească în cinci zile

Michel Barnier, negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, pune presiune asupra Marii Britanii pentru a stabili în cinci zile „factura sa pentru ieşirea” din Blocul comunitar şi soarta după Brexit a cetăţenilor europeni ce locuiesc în statul britanic, informează The Independent. Tensiunile în negocierile pentru Brexit s-au accentuat în ultima perioadă, fiind marcate de poziţii din ce în ce mai încordate din ambele tabere. Recent, ministrul britanic de Externe, Boris Johnson le-a transmis liderilor europeni „să-şi ia gândul” de la sumele cerute Marii Britanii ca notă de plată pentru Brexit, asta după ce negociatorul-şef din partea Parlamentului European pentru Brexit, Guy Verhofstadt, a avertizat că oferta premierului britanic Theresa May privind drepturile cetăţenilor Uniunii Europene este „incompletă şi incorectă”.

Michel Barnier a ridiculizat de asemenea solicitarea lui Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, ce a declarat că sumele pe care UE le propune par să fie exorbitante şi ar solicita ca Bruxelles-ul să nu mai spere la plata acestora din partea Marii Britanii.

Cea de-a doua rundă a negocierilor se vor derula lunea următoarea, aducându-l pe Barnier faţă în faţă cu David Davis, ministrul britanic pentru Brexit.

Barnier a declarat însă că doreşte clarificare „înainte de începerea celei de-a doua runde”, adăugând că este dispus ca în weekend să facă progrese în această privinţă.

Michel Barnier a ridiculizat de asemenea solicitarea lui Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, ce a declarat că sumele pe care UE le propune par să fie exorbitante şi ar solicita ca Bruxelles-ul să nu mai spere la plata acestora din partea Marii Britanii.

Cea de-a doua rundă a negocierilor se vor derula lunea următoarea, aducându-l pe Barnier faţă în faţă cu David Davis, ministrul britanic pentru Brexit.

Barnier a declarat însă că doreşte clarificare „înainte de începerea celei de-a doua runde”, adăugând că este dispus ca în weekend să facă progrese în această privinţă.

Boris Johnson le transmite liderilor UE „să-şi ia gândul” de la sumele cerute Marii Britanii pentru Brexit: Sunt exorbitante

Cererile financiare al UE către Marea Britanie în legătură cu Brexit „par să fie exorbitante”, a declarat Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, care s-a declarat optimist în privinţa şanselor de a ajunge la un acord bun, spunând că „nu există niciun plan” în cazul unui eşec al negocierilor.

În cadrul unei şedinţe în Parlamentul de la Londra, ministrul a declarat că „sumele pe care (UE) le propune pare să fie exorbitante şi cred că expresia adecvată este să-şi ia gândul de la asta”, potrivit site-ului Business Insider.

Întrebat în legătură cu posibilitatea ca negocierile între UE şi Marea Britanie să nu ducă la semnarea unui acord, Johnson a răspuns că „nu există niciun plan pentru lipsa unui acord, pentru că vom avea un acord grozav”.

Afirmaţia lui Johnson pare să intre în contradicţie cu declaraţiile anterioare în acest sens făcute de premierul Theresa May şi ministrul pentru Brexit, David Davis, care au spus că „lipsa unui acord este mai bună decât un acord prost”.

Tensiune în negocierile pentru BREXIT. „Dezamăgirea uriaşă” din oferta oficială a Marii Britanii, transmisă şefilor UE

Luni, negociatorul-şef din partea Parlamentului European pentru Brexit, Guy Verhofstadt, a avertizat că oferta premierului britanic Theresa May privind drepturile cetăţenilor Uniunii Europene este incompletă şi incorectă, relatează site-ul BBC News. În replică, guvernul britanic a catalogat scrisoarea comună semnată de liderii celor mai importante patru grupuri din Parlamentul European drept „o distorsiune nefolositoare”.

Într-o scrisoare comună semnată de liderii celor mai importante patru grupuri din Parlamentul European, propunerea Marii Britanii privind drepturile cetăţenilor UE după Brexit este catalogată drept „o dezamăgire uriaşă, departe de ceea ce sunt ei îndreptăţiţi să primească”.

Guy Verhofstadt avertizează că europenilor din Marea Britanie li se oferă mai puţine drepturi decât britanicilor din UE, iar Blocul comunitar nu va accepta acordul de Brexit dacă oferta nu va fi schimbată.

„Propunerea Marii Britanii este departe de ambiţiile anunţate de a „pune cetăţenii pe primul plan”. Dacă ar fi implementată, ar arunca un nor negru de neclaritate şi incertitudine asupra vieţii a milioane de europeni. Este o dezamăgire uriaşă să propui ca europenii să obţină statutul unor „cetăţeni ai ţărilor terţe” în Marea Britanie, cu mai puţine drepturi decât cetăţenii britanici din UE”, a precizat Verhofstadt.

Potrivit negociatorului-şef din partea Parlamentului European pentru Brexit, europenii şi-ar pierde dreptul de a vota în alegerile locale, familiile acestora vor fi vizate de cerinţele privind salariul minim, iar statutul copiilor născuţi după Brexit în Marea Britanie este nesigur.

„Această ofertă prezintă un risc real de a crea o cetăţenie de rang secund. Este în contradicţie inclusiv cu manifestul Vote Leave, care promitea să trateze cetăţenii UE „nu mai puţin favorabil decât în prezent„”, a mai spus Verhofstadt.

Liderii din Parlamentul European avertizează că au puterea de a respinge orice acord de Brexit care nu este considerat convenabil pentru cetăţenii din Uniunea Europeană.

„Uniunea Europeană are o misiune comună de a extinde şi consolida drepturile, nu de a le reduce. Nu vom aproba niciodată îndepărtarea lor retroactivă. Parlamentul European îşi va rezerva dreptul de a respinge orice acord care tratează cetăţenii UE, indiferent de naţionalitatea lor, mai puţin favorabil decât în prezent. Aceasta este o chestiune a drepturilor fundamentale şi a valorilor care se află în centrul proiectului european”, se mai arată în scrisoarea comună.

Guy Verhofstadt aminteşte că negocierile privind Brexit trebuie încheiate până la 30 martie 2019, iar UE „nu va susţine extinderea acestui termen, pentru că ar necesita organizarea de alegeri europene în Marea Britanie în 2019, un fapt de neconceput”.

Guvernul britanic a respins scrisoarea liderilor din Parlamentul European privind acordul de Brexit

Guvernul britanic a catalogat drept „o distorsiune nefolositoare” scrisoarea comună semnată de liderii celor mai importante patru grupuri din Parlamentul European în legătură cu acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează site-ul BBC News.

„Poziţia prezentată în Parlamentul European este o distorsiune nefolositoare privind o ofertă despre care mai multe state membre au afirmat că este baza unui acord bun. În mod regretabil, articolul include o serie de inexactităţi care sunt deosebit de nefolositoare şi care pot cauza îngrijorarea inutilă a cetăţenilor din Marea Britanie şi UE”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului Theresei May.

Guvernul de la Londra „reafirmă că doreşte un aranjament reciproc care să le permită cetăţenilor UE să continue să trăiască în Marea Britanie aşa cum o fac în prezent, motiv pentru care am anunţat propunerea noastră de a le garanta drepturile prin intermediul unui nou ‘statut stabilit'”.

Potrivit propunerii guvernului May, noul statut al cetăţenilor europeni din Marea Britanie „va include accesul la educaţie, asistenţă medicală, beneficii, pensii şi locuinţe sociale, pe aceeaşi bază ca şi cetăţenii britanici, în conformitate cu principiile consacrate ale legislaţiei Marii Britanii”.

Negociatorul-şef din partea Parlamentului European pentru Brexit, Guy Verhofstadt, a avertizat luni că oferta premierului britanic Theresa May privind drepturile cetăţenilor Uniunii Europene este incompletă şi incorectă. Verhofstadt a subliniat că europenilor din Marea Britanie li se oferă mai puţine drepturi decât britanicilor din UE, iar Blocul comunitar nu va accepta acordul de Brexit dacă oferta nu va fi schimbată.

Liderii din Parlamentul European apreciază că europenii şi-ar putea pierde dreptul de a vota în alegerile locale, familiile acestora vor fi vizate de cerinţele privind salariul minim, iar statutul copiilor născuţi după Brexit în Marea Britanie este nesigur.

Negocierile privind Brexit trebuie încheiate până la 30 martie 2019, iar UE „nu va susţine extinderea acestui termen, pentru că ar necesita organizarea de alegeri europene în Marea Britanie în 2019, un fapt de neconceput”, a anunţat Guy Verhofstadt.