In timp ce mergea pe o alee a vazut un sac vechi pe jos. A vrut sa-l dea din drum asa ca i-a tras un picior, dar a incremenit cand a auzit zgomote ce semanau cu un plans. S-a uitat in interiorul lui si i-au dat lacrimile! Ce era acolo

O femeie din Columbia a facut fara sa vrea o descoperire care a impresionat-o pana la lacrimi.

Totul s-a intamplat in timp ce se plimba intr-o padure din jurul casei. La un moment dat a vazut in mijlocul drumului un sac vechi. Nu i-a atras atentia atat de tare asa ca, atunci cand a ajuns in dreptul lui, i-a dat un picior, cu intentia de a-l muta pe marginea drumului.

Doar ca, in momentul in care l-a lovit, a incremenit: din interior s-a auzit un sunet ciudat, asemanator unui plans. Mirata de cele intamplate, Juliana s-a uitat mai cu atentie la sac si a vazut ca era legat intr-o parte cu o sarma.

L-a dezlegat, iar cand s-a uitat in interior a inceput sa planga! 4 pui de catelusi erau inghesuiti acolo; animalutele erau deshidratate si pline de purici.

Tanara nu a stat pe ganduri si i-a dus imediat la un medic veterinar. Din fericire patrupezii sunt acum in afara oricarui pericol si asteapta sa fie adoptati.

De ce să adopţi un animal de companie

Dacă te gândeşti să adopţi un animal de companie, dar încă nu eşti foarte sigur de această decizie, noi te sfătuim să faci acest pas. Exista numeroase motive pentru spunem că un animal de companie este cea mai bună alegere, iar în rândurile ce urmează le vom enumera pe cele mai importante:

Numărul mare al animalelor abandonate – O mulţime de animăluţe sunt abandonate zilnic, ca să nu mai vorbim de cele care se nasc pe străzi. Fie că adopţi un animal găsit, fie că te decizi să mergi la un adăpost, cu siguranţă ai de unde alege animăluţul cu perechea de ochişori care îţi va spune că este născută pentru tine.

Animalele abandonate costă mai puţin – De ce să dai sume exorbitante de bani pe animalele din magazine, când poţi foarte bine să adopţi unul gratis! Aspectul fizic nu este atât de important pe cât tindem să credem! Sufletul frumos şi ochii care cer cu disperare un adăpost s-ar putea să valoreze mai mult! Nu spunem să nu cumperi animale, dar să nu excluzi şi posibilitatea adopţiei.

Costurile pe care le vei plăti medicului veterinar vor fi reduse – Fiecare animal disponibil pentru adopţie are carnet de sănătate, vaccin la zi, este microcipat, deparazitat, sterilizat (dacă a împlinit vârsta necesară) şi hrănit corespunzător. Ceea ce înseamnă că nu va trebui să treci prin toate aceste etape şi, deci, costurile vor fi reduse.

Vei găsi animalul perfect – Din moment ce numărul animalelor abandonate este foarte mare, cu siguranţă vei avea de unde să alegi animalul perfect pentru tine. Mare, mic, maroniu, negru, alb, adult, pui – o întreagă varietate de unde poţi alege.

Ajuţi toate animalele din adăpost – Un adăpost pentru animale implică extrem de multe costuri – spaţiu, personal, hrană, electricitate, şi cu toate acestea, ele „supravieţuiesc”. De aceea, dacă te hotărăşti să adopţi un animal, vei reduce anumite costuri implicate şi, în plus, vei face loc altor animale nevoiaşe.

Îi oferi unui animal o a doua şansă – Fie ca a fost abuzat, refuzat sau pur şi simplu părăsit, animaluţele rămân cu sechetele ce trebuiesc reparate. Adoptând, îi oferi animalului şansa să nu sfârşească între acei patru pereţi şi, pe deasupra, să se şi bucure de micile plăceri.

Vei schimba o viaţă – Unele animale nu au cunoscut nici măcar pentru o clipă partea frumoasă a vieţii, ceea ce înseamnă că tu i-o poţi oferi. Vor învăţa ce înseamnă mângâierea, hrana gustoasă, jocul şi afecţiunea. Cum o fi fost viaţa lor fără toate astea?

Poţi găsi un tovarăş perfect pentru celelalte animăluţe pe care le ai – Dacă te gândeşti să îi aduci animăluţului tău un prieten necuvântător, nu ezita! Du-te la cel mai apropiat adăpost şi alege animăluţul pentru sufletul tău… şi al patrupedului deja existent în viaţa ta!

Îi vei arăta animăluţului că sunt şi oameni grozavi – Aşa cum deja am spus, animăluţele de la adăpost nu au avut contact cu oameni prea minunaţi. De aceea, este bine să ajutăm „rasa umană” să îşi repare imaginea în faţa necuvântătoarelor. Ce zici, se poate?

În final, ne vom da seama că ei ne-au salvat pe noi – Da, atunci când luam un animal dintr-un adăpost, vorbim despre salvare. Dar oare a cui, de către cine? Animalele au acel har de a ne vindeca rănile. O fluturare a cozii atunci când ne văd, o privire plină de înţeles, o atingere a obrazului… toate acestea nu sunt în zadar. Iar dacă deja ai avut un animal de companie, ştii despre ce vorbim!

Comentează