„În urmă cu un an am făcut dragoste cu o fată, a fost doar o aventură de-o noapte. De curând…

„În urmă cu un an am făcut dragoste cu o fată, a fost doar o aventură de-o noapte. De curând, am fost la o petrecere cu o altă femeie. Am trăit cel mai mare șoc când am văzut cine era acolo.” Nu era doar cea cu care a făcut amor, mai grav:

Mă numesc Alex și te rog să mă ajuți și pe mine cu o problemă. În urmă cu un an și jumătate, la o petrecere, m-am îmbătat și m-am culcat cu o fată. Am recunoscut amândoi că a fost doar o aventură de-o noapte și am mers fiecare mai departe cu viața lui. La câteva luni, am început o relație cu cineva.

De curând, însă, în viața mea a apărut din nou fata de la petrecere. Și nu singură, ci cu un copil de câteva luni, despre care a spus că e al meu. Am făcut testul ADN și s-a dovedit că are dreptate. Eu sunt un om responsabil, vreau să recunosc copilul și să am grijă de el, dar femeia aia mi-a spus verde în față că nu vrea de la mine decât să-i dau bani în fiecare lună (adică un fel de pensie alimentară) și să nu mă implic deloc în viața lor.

Eu însă nu sunt de acord și vreau să deschid proces pentru custodie, dar prietena mea de acum mi-a spus că ea nu e pregătită să aibă grijă de un copil și că dacă încep demersul ăsta și câștig, ea nu o să mai fie cu mine. Cu alte cuvinte, am de ales între copilul meu și un viitor cu prietena mea, cu care vreau să mă căsătoresc la un moment dat şi să întemeiez o familie. Am nevoie de un sfat de la tine.

Adela răspunde:
Dragă Alex,
Dacă atât tu, cât și fata de la petrecere, ați decis că a fost doar o aventură, atunci nici consecințele ei nu ar fi trebuit să vă preocupe prea mult. Iată, însă, că viața v-a dat o lecție la amândoi: acest copil care, deși neintenționat, se dovedește a fi, dintr-o dată, foarte dorit. Având în vedere situația, te sfătuiesc să nu te ambalezi prea tare.

Cu cât va fi un conflict mai complex, cu atât mai puțin au de câștigat toate părțile. Oricum copilul este acum foarte mic, deci are nevoie în primul rând de îngrijirea mamei lui. Dacă vrei să obții mai mult decât pensie alimentară, ești nevoit să dezvolți o relație mai întâi cu ea.

Trebuie să știi că femeile, destul de mult timp după ce au născut, sunt fragile emoțional și pot avea reacții imprevizibile. Dacă încerci să te apropii cu forța de copilul lor, devin zmeoaice.

Mai bine te împrietenești cu ea, o iei cu duhul blândeții, îi dai timp să se obișnuiască cu ideea că tu chiar dorești să te implici în viața copilului din dragoste, nu ca să i-l furi sau ceva. Cine știe ce traume are și ea, ce probleme emoționale și nu poate să judece limpede.

Fii simpatic și umil, du-te cu cadouri și cu glume și, în felul acesta, o vei convinge că ești capabil să fii un tată bun pentru acest copil. Treptat, în timp, o să vină ea la tine cu el, n-o să mai fie nevoie să te rogi tu de ea.

Chiar dacă vei obține custodia pe cale legală, conflictul dintre tine și mamă îl vor afecta în mod negativ pe copil. Cât despre actuala ta prietenă, e firesc să vadă situația ca pe o amenințare la adresa relației voastre, și pe bună dreptate.

Ce se întâmplă dacă o cunoști mai bine pe mama copilului tău și îți dai seama că, de fapt, îți place de ea? E normal să fie îngrijorată, trebuie s-o înțelegi. Vei avea nevoie de multă înțelepciune și discernământ în această perioadă, ca să-ți dai seama exact ce simți și ce alegi.

Un lucru e clar: dacă vrei să ai succes în această situație, tensiunile și conflictul nu sunt idei bune.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

„Am 24 de ani și trăiesc un coșmar. Dacă sun la Poliție, mama nu ar recunoaște…”

„Am 24 de ani și trăiesc un coșmar. Dacă sun la Poliție, mama nu ar recunoaște…” Eu un om în toată firea, dar nu mai poate. Șocant ce a pățit tânărul

Am 24 de ani și l-am bătut pe tata. Nu oricum, ci l-am bătut până l-am băgat în spital. Motivul e simplu: m-am săturat să o lovească pe mama, iar eu am fost martorul unor astfel de scandaluri încă din copilărie. Mama nu vrea să depună plângere împotriva lui și nici să plece din casă, iar eu n-am mai suportat.

Ce să fac în această situație? Dacă sunt la Poliție, mama nu recunoaște că trăiește un coșmar de peste 20 de ani. Dar nici nu vreau să risc să mă tot bag eu între ei, cine știe cum voi reacționa data viitoare, dacă acum l-am băgat în spital pe cel care se consideră tatăl meu. Ajută-mă cu un sfat.

Dragul meu,
Tatăl tău tocmai și-a luat o lecție dureroasă, pe care o merita. Poți să fii sigur că, la întoarcerea de la spital, nu va mai fi la fel ca la început. Ori își va lua seama și se va potoli – măcar de frică – ori, dacă nu e în stare, și revine la vechile obiceiuri, atunci trebuie să iei altfel de măsuri. Spune-i mamei tale că nu este necesar să suporte acest calvar, că a venit vremea să termine cu bătăile și suferința. Tu ești un om în toată firea, nu mai depinzi de ei ca să supraviețuiești, ba chiar poți fi în situația să-i ajuți tu pe ei dacă este nevoie. Dacă ea nu dorește să depună plângere la poliție, spune-i că o vei face tu.

Evident, asta ar însemna ca ei să divorțeze, sau măcar să se separe. Dacă ea nu dorește să se despartă de tatăl tău, dacă îl iubește așa cum e și e dispusă să îndure în continuare comportamentul lui, atunci las-o. Dar explică-i că va fi singură în hotărârea ei, pentru că tu nu ești dator să o salvezi de fiecare dată dacă ea nu dorește să se salveze.
De ce se teme? De gura lumii? Deja lumea știe care e situația, și poate ar admira-o mai mult dacă ar lupta să iasă din această situație.

Că ești tu copilul care are nevoie de o familie? Nu mai ești copil. Că nu se va descurca singură? O vei ajuta tu, cu răbdare și bunăvoință va reuși să-și găsească noi rosturi și poate va fi mai fericită.
Spune-i toate acestea și poate o convingi. Dacă nu, nu te poți băga cu forța în viața omului. Spune-i că prețul este că te va pierde și va rămâne singură doar cu el. Și asta cât mai repede, înainte ca lucrurile să reintre în normal.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

Motivul uluitor pentru care NU trebuie să mai mănânci niciodată pepene cu PÂINE

Am auzit, poate, la bunici, că pepenele roșu nu conține decât apă şi zahăr, însă acesta este, de fapt, un aliment foarte nutritiv. Are un conţinut ridicat de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Ca să nu amintim și de numărul foarte mic de calorii.

Pepenele roșu este sinonim cu vara şi picnicurile, şi asta pe bună dreptate. Calitatea lui răcoritoare şi gustul dulce ajută la combaterea căldurii şi devine un desert gustos, perfect pentru zilele toride. Multe studii au arătat faptul că, pepenele scade rata obezităţii şi deci a mortalităţii, din această cauză, la nivel global, dar reduce și riscul de a ne îmbolnăvi de diabet sau boli de inimă.

De ce să nu mânânci pepene cu pâine:

Oricât de gustoasă ar fi, această combinație este cât se poate de nesănătoasă. Și asta pentru că pepenele este un aliment foarte acid, care fermentează în stomac, încetinind astfel digestia altor produse. Pâinea, la rândul ei, este un aliment care conţine suficient zahăr încât nivelul glicemiei să crească rapid, iar combinaţia cu pepene – bogat în zaharuri, nu va fi deloc una fericită pentru organism.

Cum să alegi pepenele roșu

Acum că știi cum se consumă corect pepenele roșu, trebuie să afli și cum să îl alegi. Caută un pepene verde, ferm, greu şi simetric, fără pete moi sau ”vânătăi”. La atingere, ar trebui să îţi dai seama de textura fructului din interior. Una dintre cele mai populare metode de a verifica daca un pepene este copt este testul sunetului. Atunci când îl lovești ușor cu degetele, trebuie să se audă ca un ecou.
Un alt lucru important pe care trebuie să îl știi este că trebuie să speli pepenele la exterior înainte de consum pentru a fi înlăturate bacteriile de la suprafaţă.

Și, dacă ești mereu tentată să le dai la o parte, află că și seminţele de pepene sunt extrem de sănătoase şi chiar este recomandat consumul lor. Proteinele din seminţe conţin aminoacizi esenţiali printre care şi arginina care are capacitatea de a regla tensiunea arterială. De asemenea, acestea mai au și vitamine din grupul B, fără de care nutrimentele din alimente nu pot transformate în energie.
Aşadar, dacă vrei să ai un organism sănătos şi să te bucuri de vară, încearcă să renunţi la combinaţia de pepene cu pâine care îţi place atât de mult.

Anamaria

Add comment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.