INFORMARE METEO. Se întorc ploile în toată ţara: averse, grindină şi vijelii în weekend

ANM a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică şi ploi moderate cantitativ, valabilă pentru întreaga ţară, în intervalul 15 iulie, ora 14.00 – 17 iulie, ora 03.00.

În intervalul 15 iulie, ora 14.00 – 17 iulie, ora 03.00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și, pe arii restrânse, grindină și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp și pe spații restrânse 35…40 l/mp.

În a doua parte a zilei de sâmbătă, 15 iulie și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică astfel de fenomene vor fi frecvente în regiunile nordice, nord-estice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte și se vor semnala local în restul teritoriului.

Duminică, 16 iulie, temporar va ploua, iar în cea mai mare parte a țării vremea va fi răcoroasă.

Sigur NU ŞTIAI asta! CNP-ul scris în BULETIN ascunde un MARE SECRET! Aşa se poate AFLA totul despre tine!

Codul numeric personal ascunde un secret! Află ce spune despre tine ultima cifră din el

Codul numeric personal ascunde un secret. Iată explicația

Codul Numeric Personal, trecut în buletin, este format din 13 cifre: primele șapte reprezintă datele tale de identificare, iar următoarele 6 sunt cifre unice.

Iată ce spune ultima cifră din CNP despre tine:

1 – Eşti o persoană echilibrată şi extrem de competitivă. Atunci când eşti provocat faci faţă situaţiilor cu brio.

2 – Eşti o persoană conflictuală şi trăieşti pe principiul că marile idei se nasc din momentele tensionate.

3 – Îţi place să îi ajuţi pe ceilalţi. Te oferi singur să le întinzi o mână de ajutor, înainte ca aceştia să se plângă de necazurile lor.

4 – Pui mare preţ pe cultură şi pe artă. Pentru tine un om interesant trebuie să fie în primul rând creativ şi citit.

5 – Eşti o persoană care se lasă greu de descoperit. Oamenii pot crede despre tine că eşti arogant şi extrem de fiţos.

6 – Ai o fire nebunatică. Personalitatea ta este atât de complexă încât îi surprinzi pe toţi cu ideile tale.

7 – Ai toate motivele să fii mândru de tine, deoarece eşti considerat un mic geniu. Îţi place să inventezi sau să testezi lucruri noi.

8 – Eşti o persoană sceptică, dar asta te ajută să obţii succes după succes. Nu spui hop până nu sari ţarcul.

9 – Ai un caracter puternic şi niciodată nu îţi lipseşte zâmbetul de pe buze. Poţi fi uşor păcălit de ceilalţi deoarece ai încredere întotdeuna.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

„Am 24 de ani și trăiesc un coșmar. Dacă sun la Poliție, mama nu ar recunoaște…”

„Am 24 de ani și trăiesc un coșmar. Dacă sun la Poliție, mama nu ar recunoaște…” Eu un om în toată firea, dar nu mai poate. Șocant ce a pățit tânărul

Am 24 de ani și l-am bătut pe tata. Nu oricum, ci l-am bătut până l-am băgat în spital. Motivul e simplu: m-am săturat să o lovească pe mama, iar eu am fost martorul unor astfel de scandaluri încă din copilărie. Mama nu vrea să depună plângere împotriva lui și nici să plece din casă, iar eu n-am mai suportat.

Ce să fac în această situație? Dacă sunt la Poliție, mama nu recunoaște că trăiește un coșmar de peste 20 de ani. Dar nici nu vreau să risc să mă tot bag eu între ei, cine știe cum voi reacționa data viitoare, dacă acum l-am băgat în spital pe cel care se consideră tatăl meu. Ajută-mă cu un sfat.

Dragul meu,
Tatăl tău tocmai și-a luat o lecție dureroasă, pe care o merita. Poți să fii sigur că, la întoarcerea de la spital, nu va mai fi la fel ca la început. Ori își va lua seama și se va potoli – măcar de frică – ori, dacă nu e în stare, și revine la vechile obiceiuri, atunci trebuie să iei altfel de măsuri. Spune-i mamei tale că nu este necesar să suporte acest calvar, că a venit vremea să termine cu bătăile și suferința. Tu ești un om în toată firea, nu mai depinzi de ei ca să supraviețuiești, ba chiar poți fi în situația să-i ajuți tu pe ei dacă este nevoie. Dacă ea nu dorește să depună plângere la poliție, spune-i că o vei face tu.

Evident, asta ar însemna ca ei să divorțeze, sau măcar să se separe. Dacă ea nu dorește să se despartă de tatăl tău, dacă îl iubește așa cum e și e dispusă să îndure în continuare comportamentul lui, atunci las-o. Dar explică-i că va fi singură în hotărârea ei, pentru că tu nu ești dator să o salvezi de fiecare dată dacă ea nu dorește să se salveze.
De ce se teme? De gura lumii? Deja lumea știe care e situația, și poate ar admira-o mai mult dacă ar lupta să iasă din această situație.

Că ești tu copilul care are nevoie de o familie? Nu mai ești copil. Că nu se va descurca singură? O vei ajuta tu, cu răbdare și bunăvoință va reuși să-și găsească noi rosturi și poate va fi mai fericită.
Spune-i toate acestea și poate o convingi. Dacă nu, nu te poți băga cu forța în viața omului. Spune-i că prețul este că te va pierde și va rămâne singură doar cu el. Și asta cât mai repede, înainte ca lucrurile să reintre în normal.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

Motivul uluitor pentru care NU trebuie să mai mănânci niciodată pepene cu PÂINE

Am auzit, poate, la bunici, că pepenele roșu nu conține decât apă şi zahăr, însă acesta este, de fapt, un aliment foarte nutritiv. Are un conţinut ridicat de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Ca să nu amintim și de numărul foarte mic de calorii.

Pepenele roșu este sinonim cu vara şi picnicurile, şi asta pe bună dreptate. Calitatea lui răcoritoare şi gustul dulce ajută la combaterea căldurii şi devine un desert gustos, perfect pentru zilele toride. Multe studii au arătat faptul că, pepenele scade rata obezităţii şi deci a mortalităţii, din această cauză, la nivel global, dar reduce și riscul de a ne îmbolnăvi de diabet sau boli de inimă.

De ce să nu mânânci pepene cu pâine:

Oricât de gustoasă ar fi, această combinație este cât se poate de nesănătoasă. Și asta pentru că pepenele este un aliment foarte acid, care fermentează în stomac, încetinind astfel digestia altor produse. Pâinea, la rândul ei, este un aliment care conţine suficient zahăr încât nivelul glicemiei să crească rapid, iar combinaţia cu pepene – bogat în zaharuri, nu va fi deloc una fericită pentru organism.

Cum să alegi pepenele roșu

Acum că știi cum se consumă corect pepenele roșu, trebuie să afli și cum să îl alegi. Caută un pepene verde, ferm, greu şi simetric, fără pete moi sau ”vânătăi”. La atingere, ar trebui să îţi dai seama de textura fructului din interior. Una dintre cele mai populare metode de a verifica daca un pepene este copt este testul sunetului. Atunci când îl lovești ușor cu degetele, trebuie să se audă ca un ecou.
Un alt lucru important pe care trebuie să îl știi este că trebuie să speli pepenele la exterior înainte de consum pentru a fi înlăturate bacteriile de la suprafaţă.

Și, dacă ești mereu tentată să le dai la o parte, află că și seminţele de pepene sunt extrem de sănătoase şi chiar este recomandat consumul lor. Proteinele din seminţe conţin aminoacizi esenţiali printre care şi arginina care are capacitatea de a regla tensiunea arterială. De asemenea, acestea mai au și vitamine din grupul B, fără de care nutrimentele din alimente nu pot transformate în energie.
Aşadar, dacă vrei să ai un organism sănătos şi să te bucuri de vară, încearcă să renunţi la combinaţia de pepene cu pâine care îţi place atât de mult.

Anamaria

Add comment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.