Invazie de șerpi! Se întâmplă în România! Nu, nu e glumă! „Așa ceva n-am mai văzut decât în filmele horror! Unii sunt mari, depășesc doi metri!”

Autoritățile dintr-o comună din Alba caută firmă specializată în combaterea reptilelor, după ce localnicii au reclamat o adevărată invazie a așa-numiților șerpi de apă în apropierea gospodăriilor.

”Ceea ce se întâmplă la ora actuală pe raza comunei este oarecum o situație fără precedent. Fără îndoială că există reptile în toate zonele din țară, și la noi au fost și în alți ani, însă anul acesta numărul este mult mai mare. Practic, ne confruntăm cu o mică invazie a acestora. Din câte știu, nu au fost persoane care să fi suferit vătămări din partea acestor reptile, însă prezența lor este oarecum deranjantă și atunci am făcut apel pentru firme specializate care să vină să ne ajute să le îndepărtăm din raza satului”, a declarat, joi, primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Edilul a subliniat că speră să se găsească în țară o firmă specializată în distribuție în teren de repelenți (substanțe cu anumite proprietăți organoleptice—n.r.) care să răspundă apelului.

‘Nu să omorâm (reptilele — n.r.), dar să le îndepărtăm înspre pădure’, a precizat Marin Petruse.

Localnicii susțin că mai ales copiii se sperie de prezența acestor șerpi, care ajung și la doi metri. Pianu este o comună situată în sud-vestul județului Alba și se compune din cinci sate.

CITESTE SI:


Doliu in Romania! A MURIT! Toata lumea este in stare de SOC! Este groaznic ce s-a întâmplat

Vestea a picat ca un traznet cand au vazut cine este barbatul care si-a pierdut viata.  Un bărbat de 43 de ani s-a înecat, sâmbătă, după ce a intrat în mare, pe plaja Modern, și a fost dus de curenți în larg.

UPDATE 21:40 Bărbatul care s-a înecat în aceasta după-amiază în mare, pe plaja Modern, este Mircea Țuglea – redactorul șef al revistei Tomis. El era scriitor și fost profesor de limba și literatura românăla Liceul Mircea cel Bătrân. Mircea Țuglea era căsătorit și tatăl a doi copii.

Mircea Ţuglea s-a născut la Tecuci, în judeţul Galaţi, și era membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Bărbatul, care a intrat în mare și s-a îndepărtat de mal, deși steagurile roșii erau arborate, acest lucru indicând că riscul de înec este mare, a început să facă semne disperate, iar cei de plajă au făcut un lanț uman pentru a ajunge la el, dar a fost prea târziu.

Medicii SMURD ajunși în zona respectivă nu au mai reușit să-l țină în viață, notează ReporterNTV.

Acesta este al 19-lea caz de deces de anul acesta înregistrat pe litoralul românesc.

De altfel, mai multe persoane au fost, astăzi, la un pas de moarte după ce au intrat în valurile mării. Curenții foarte puternici și valurile mari au dus la arborarea steagului roșu cu semnificația ‘scăldatul interzis’ pe toată jumătatea sudică a litoralului românesc, de la Eforie până la Vama Veche. Turiștii au ignorat, însă, atât steagurile, cât și rugămințile salvamarilor, și au intrat în mare. Prin urmare, cinci persoane au ajuns în spital după ce erau să se înece.

CITESTE SI:

Se AMÂNA începerea scolii? Anutul care sigur îi va bucura pe elevi!

Profesorii ameninţă că intră în grevă: Toate promisiunile au fost uitate sau amânate în ultimele luni. Profesorii vor să intre în grevă fiind nemulţumiţi de guvernanți la toate capitolele: salarii, drepturi câștigate în instanță, condiții mai bune în școli.

„Profesorii sunt, in continuare, bataia de joc a Guvernului!! Maririle de salarii, drepturile castigate in instanta, conditii mai bune in scoli, toate promisiunile au fost uitate sau amanate in ultimele luni. Mai intai s-a anuntat cu surle si trambite ca vor creste salariile de la 1 iulie 2017. Evident ca NU s-a mai intamplat asta si ne asteptam ca nici in 2018 sa nu se respecte promisiunile.

De ce? Pentru ca asa s-a procedat in invatamant de fiecare data. Promisiuni au fost cu nemiluita, realizari… deloc! Acum, ministrul ne-a anuntat ca nici banii cuveniti in urma sentintelor judecatoresti ramase definitive nu se vor mai plati in septembrie. Poate in noiembrie, cine-o mai fi la guvernare atunci sa se descurce!”, scrie în petiția profesorilor.

Ei mai spun că s-au săturat să fie bataie de joc.

„Ne-am saturat sa fim bataia de joc a guvernantilor! De ce primarii si toti cei din primarii si-au votat salarii duble, dar pentru profesori nu sunt bani?!! De ce pentru medici se decide sa nu mai plateasca impozit la salariu, dar la profesori nu sunt bani?!! Haideti sa facem greva in invatamant pana se rezolva problemele. Ne-am saturat sa fim mintiti! Semnati petitia pentru greva in invatamant la data de 11 septembrie!! Poate se trezesc si liderii nostri sidicali si fac ceva in folosul nostru!!”.

Cristiana

Add comment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

%d blogeri au apreciat: