Anamaria Vasile

Ioana Tufaru, probleme grave după ce a ajuns la 160 de kilograme. Corpul îi cedează… Ce se întâmplă cu femeia: „Mă gândesc numai la…”

Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu, şi-a făcut degeaba operaţie de micşorare a stomacului. În loc să se ducă în jos, de la 90 de kilograme, ea aproape şi-a dublat greutatea, ajungând la 160 de kilograme.

Ioana Tufaru mărturiseşte sincer că nu se poate abţine de la mâncare iar cu verziturile nu este deloc prietenă. Însă, are de suportat consecinţe grave!

Ioana Tufaru a ajuns ca aproape să nu se mai poată mişca, iar picioarele şi articulaţiile îi cedează din cauza greutăţii imense. Nici măcar asta nu o determină totuşi să ţină o dietă!

„Am fost la medic ca am o usoara anemie. Ma confrunt insa cu durerile cauzate de greutate. Am ajuns in doi ani si un pic, de la 90 de kilograme, la 160. Stomacul meu s-a marit din nou si, dupa cum v-am spus, nu pot sa tin dieta. Nu sunt capra sa mananc doar verzituri, tot la pizza, hamburgeri sau o mancare consistenta, gatita, imi e gandul. Din pacate insa mersul pe jos a devenit o mare provocare. Obosesc repede, ma dor si articulatiile. Deh, consecintele supraponderabilitatii”, spune fiica Andei Călugăreanu, potrivit cancan.ro.

Ioana Tufaru, fiica regretaţilor artişti Anda Călugăreanu şi Dan Tufaru, a ajuns să trăiască de pe o zi pe alta şi să-şi calculeze fiecare bănuţ pe care îl are în buzunar. De când e mămică însă, a devenit mai optimistă, mai luptătoare şi mai responsabilă. Click! a însoţit-o în parc, pentru o plimbare cu micuţul Luca, şi pentru o discuţie despre familie, prieteni, amărăciuni şi planuri de viitor.

Hulită de unii, compătimită de alţii, Ioana Tufaru (39 de ani) a rămas, după moartea părinţilor ei, captivă într-o realitate plină de sărăcie şi de probleme.

Cei care au ajutat-o să vadă luminiţa de la capătul tunelului au fost iubitul ei, Ionuţ, şi fiul lor, Luca, în vârstă de un an şi jumătate. De când e mămică, Ioana Tufaru se trezeşte cu un singur gând în cap: ce să facă pentru a-i fi bine fiului ei, cum să drămuiască banii şi cum să ţină casa. Reporterul Click! s-a întâlnit cu cei doi părinţi în parc, la ora de joacă a micuţului Luca. Cu zâmbetul pe buze, cei trei ne-au aşteptat pe o băncuţă, iar Ioana ne-a povestit, fără ocolişuri, cum arată o zi din viaţa ei de mamă.

“De când îl am pe Luca, petrec tot timpul doar cu el şi pentru el. Este un copil cuminte, mănâncă orice, evident ce este permis pentru vârsta lui şi doarme liniştit. De când s-a încălzit, îl mai scot la plimbare prin parc, pentru că îi place să stea afară.

Seara, când nu ieşim, îl pun la televizor să se uite la desene, îi place tare mult! A început să vorbească, spune mama, tata, nenea. Are şi opt dinţişori ieşiţi şi de două luni merge singur, fără să îl mai ţinem noi”, a povestit Ioana pentru Click! Pentru a fi alături de iubita sa, la întâlnirea cu reporterul Click!, Ionuţ a plecat mai repede de la firma de salubrizare, unde este angajat.

“Ionuţ nu este supărat, el nu prea vorbeşte, pentru că este mai timid de fel, dar asta nu este o problemă pentru mine. Suntem fericiţi împreună, are grijă de copil, şi asta este perfect. După Paşte sperăm să-i tăiem moţul lui Luca, pe care dorim să îl facem fotbalist. Vrem să vorbim cu domnul Gigi Becali, să îl ia la echipă, dar aşteptăm să mai crească. Ne-am plănuit şi să ne cununăm civil, fără tam-tam, am înţeles că putem să avem doi martori şi este suficient.

Iar ceremonia religioasă nu ştiu dacă o să aibă loc, cred că ne rezumăm doar la asta. Nici nu mă văd în rochie de mireasă, este şi multă cheltuială şi nu ne permitem”, a mai spus Ioana Tufaru.

Aceasta are numai cuvinte de laudă pentru iubitul său, cu care are o relaţie de aproape 3 ani: “Ionuţ este tare grijuliu, când eu ies să văd o piesă de teatru, am mare încredere să îl las cu Luca. Sunt pasionată de actorie, îmi place să mă uit şi la telenovele, aşa am învăţat şi un pic de spaniolă. La evenimentele la care merg vin şi foştii colegi ai mamei mele. Nu ţin legătura cu ei, nu ne sunăm, doar mă duc să îi văd la spectacole de teatru sau la lansări de carte”.

«300 de lei pe lună dau pe mâncare»

Ioana ne-a explicat, în detaliu, că în familie sunt probleme financiare, însă încearcă se le depăşească cu zâmbetul pe buze şi să nu arate că le este greu: “Când fac cumpărăturile, în general, merg şi le fac pentru o lună întreagă. Mă duc într-un centru comercial şi umplu frigiderul şi congelatorul cu mâncare.

Cam 300 de lei pe lună dau pe alimente. Cu banii ne descurcăm greu, eu am 520 de lei pe lună ajutorul social, 200 de lei alocaţia lui Luca şi salariul lui Ionuţ, care este de 1.450 de lei, plus 21 de bonuri de masă, de 10 lei bucata”, ne-a mai spus Ioana. Cuplul locuieşte într-o garsonieră pusă la dispoziţie de Gigi Becali, afaceristul suportând şi cheltuielile legate de utilităţi.

Ioana Tufaru a devenit cunoscută, nu doar datorită numelui pe care îl poartă, ci şi pentru că a apărut în emisiuni de scandal la tv. Ea a fost adusă în atenţia publicului în anul 2009, când Cătălin Măruţă s-a angajat să îi găsească loc de muncă Ioanei. A ajutat-o financiar şi i-a găsit o clinică, unde aceasta a suferit o intervenţie chirurgicală de micşorare a stomacului. Aşa a scăpat de kilogramele acumulate şi cântăreşte 90 kg de la 213 kg, cât avea în urmă cu 7 ani.

Comentează