„Mă numesc Oana şi trec prin clipe grele. Îmi place mult de un băiat de 29 de ani, m-a invitat la el acasă eu am acceptat, deşi eram conştientă de ce va urma, pentru că amândoi ne doream. Când i-am spus că…”

Dragă Adela,

“Mă numesc Oana şi îţi scriu pentru că simt nevoia să vorbesc cu cineva.


Îmi place mult de un băiat de 29 de ani, el a fost cel care m-a invitat în oraş să ne cunoaştem mai bine, chiar şi la el acasă, eu am acceptat, deşi eram conştientă de ce va urma, pentru că amândoi ne doream. Când am ajuns cu el în pat şi i-am spus că sunt virgină la 25 de ani, a început să râdă.

Mi-a zis că el nu se culcă cu virgine şi că trebuia să-i spun de la bun început. M-a demoralizat, pentru că de atunci el nu mai vorbeşte cu mine. Nu ştiu ce să fac, pentru că îmi place mult de el. Mai bine nu-i spuneam că sunt virgină şi trăiam momentul. Data viitoare e bine să spun acest lucru?”.

Dragă Oana,

Mai bine că i-ai spus că eşti virgină, în felul acesta ai aflat dinainte ce fel de om este şi nu mai suferi inutil mai târziu. Indiferent ce problemă ai avea, omul iubit ar fi de preferat să fie alături de tine, să te înţeleagă, să te susţină.


Reacţia lui denotă că e egoist şi infantil, nici nu merită să te mai gândeşti la el. Pe de altă parte, tu nici nu ai o problemă, pentru că fiecare om e liber să-şi înceapă viaţa sexuală când şi cum doreşte, chiar şi la 25 de ani. Nu e cazul să te judece nimeni pentru asta, şi chiar te rog să nu permiţi nimănui aşa ceva.

Să ştii că există şi bărbaţi care s-ar simţi onoraţi să fie în ipostaza de “primul iubit al unei femei”, deci nu cred că e cazul să consideri că a fi virgină este un handicap. Cu siguranţă vei găsi un bărbat care să te merite şi să te înţeleagă, cu atât mai mult, cu cât ai devenit “o lebădă”. Părerea mea este că acel băiat nu te iubeşte cu adevărat şi n-are nici un rost să suspini după el.

Dragă Adela,

“Numele meu e Florentina şi sunt stabilită de 10 ani în străinătate. Sunt căsătorită de 6 ani. Soţul meu nu este român, eu am 27 de ani, iar el are 44. Avem împreună o fetiţă. La început, când ne-am căsătorit, el nu avea chiar aşa mulţi bani, dar cu timpul ne-am deschis o afacere şi profiturile s-au înmulţit repede. Acum doi ani, el a început să se schimbe. Nu mai e la fel de afectuos şi iubitor, vine târziu acasă şi când vine, doar mănâncă şi se duce în dormitor şi adoarme. Nu vrea să vorbim.

Ce mă sfătuieşti să fac? Eu încă îl iubesc la fel de mult, dar nu mai sunt atât de sigură pe iubirea lui. Tind să cred că banii l-au schimbat foarte mult, sau poate mai există o a treia persoană. Din conturi au dispărut mulţi bani, dar el nu recunoaşte nimic. Ajută-mă!”

Dragă Florentina,

După felul în care se manifestă soţul tău, există o probabilitate să mai fi apărut cineva în viaţa sa, iar tu ai tot dreptul să afli ce se petrece. Ar fi bine dacă ai reuşi să-l provoci la o discuţie, dar nu pare să fie genul care să mărturisească ceva dacă se simte încolţit.

Ar fi interesant să încerci să creezi punţi de comunicare normală cu el, cum ar fi să-l inviţi în oraş, la un restaurant. Să staţi faţă în faţă şi să vorbiţi. Să poţi să-i spui că ţi-e dor de el şi că ai nevoie de soţul tău.

Să‑i spui că munceşte prea mult şi să-l întrebi dacă are nevoie de ajutor. Să vorbiţi despre cum vă imaginaţi că va arăta viaţa voastră în câţiva ani, să vorbiţi despre copilul vostru.

Dacă nu reuşeşti asta, atunci ai toate motivele să-l întrebi pe un ton ferm ce se petrece şi ce are de gând. La vârsta lui, ar fi trebuit să fi dezvoltat o anumită responsabilitate.

Dragă Adela,

“Mă numesc Dragoş şi am o iubită care arată foarte bine, este deşteaptă şi o iubesc. Nu cred că este problemă cu pasiunea, căci atunci când mă atinge, tresar, iar ei îi creşte nivelul. Ce să fac ca să fie bine? Iar acum ea ar vrea să încercăm ceva nou. Eu i-am propus sex oral, iar ea a zis «da», după aceea tot eu am propus sexul anal şi ea s-a supărat pe mine. De atunci nu prea mai vorbim, nu ne mai atingem, nu ne mai sărutăm. Ce să fac? În plus, mi se pare că e cu ochii după alţi bărbaţi”.

Dragă Dragoş,

În ceea ce priveşte sexul anal, există femei şi femei. Pentru unele e ceva firesc, dar multora nu prea le place. Este o zonă sensibilă, care, dacă nu e manevrată cu grijă, creează traume pe viaţă.

Cine ştie ce amintiri are iubita ta legate de asta, dacă a reacţionat aşa! Anusul este primul loc care se contractă cu putere în cazul oricărui stres. De aceea suferă atât de mulţi oameni de hemoroizi şi fisuri anale în zilele noastre! Dacă iubita ta e stresată mai mereu – la serviciu, să spunem -, să nu te miri că îi vine greu să se gândească la amor anal.

Părerea mea este că ar fi bine să o mai laşi o vreme cu analul, până se linişteşte, şi să reluaţi discuţia într-un moment mai potrivit. Cât despre faptul că se uită după altul, eşti sigur că nu ţi se pare datorită acestui refuz? Gândeşte-te puţin, ce garanţie are că altul n-o să-i ceară acelaşi lucru?

Comentează