Anamaria Vasile

Mâncare cu viermi la un spital din Constanța

Mâncare cu viermi la un spital din Constanța. O mamă care s-a internat cu copilul la Spitalul de Boli Infecţioase a filmat viermii găsiţi în mâncarea primită de acolo.

Fiul ei avea scarlatină şi femeia a decis să-i fie alături, în salon. La una dintre mese, a primit peşte cu mămăliguţă şi a observat viermele din mâncare. Femeia a depus imediat o plângere la conducerea spitalului, iar presa locală relatează că şi alţi pacienţi s-au plâns de mâncarea primită de la spital.

Produsele alimentare, în regim de catering, sunt furnizate de aceeaşi firmă care în urmă cu câteva luni a fost prinsă cu aproape o tonă de alimente expirate. Aceeaşi companie asigură hrana şi la Spitalul de Urgenţă din Constanţa, cel mai mare din Dobrogea.

Asiaticii consumă orez la fiecare masă, pentru că este o hrană uşoară, bogată în vitamine, care asigură organismului necesarul zilnic de substanţe nutritive. În trecut a fost considerat hrana săracilor, dar în prezent a devenit un aliment de bază, una dintre cele mai cultivate cereale.

Dieta cu orez este recomandată pentru prevenirea cancerului la stomac, colon sau sân, datorită conţinutului de inhibitori ai protazei (care au efect antitumoral), de fosfor, potasiu şi complexul de vitamine B.

Orezul, alb sau brun, conţine calorii, carbohidraţi, proteine şi grăsimi.

Cel brun beneficiază de un aport suplimentar de magneziu (ajută la reducerea simptomelor astmului, scade tensiunea arterială, diminuează frecvenţa migrenelor şi riscul infarctului sau al atacului cerebral), mangan (ajută oasele să rămână sănătoase şi sintetizează acizii graşi), seleniu (protejează celulele de radicalii liberi şi reglează funcţionarea tiroidei), cât şi de vitaminele B1, B2, B3, şi B6, care întăresc, la rândul lor, organismul.

Comentează