MARELE avantaj al barbatilor INSURATI! Sunt mult mai REZISTENTI cand vine vorba de

Barbatii care au o casnicie stabila sau sunt implicati intr-o relatie de lunga durata au oase mai puternice decat cei ale caror casnicii au esuat, se arata intr-un nou studiu, potrivit dailymail.co.uk.

Pentru realizarea acestui studiu a fost considerata importanta si varsta barbatilor.

Potrivit cercetatorilor, barbatii care se casatoresc inainte de a implini varsta de 25 de ani au oase mai slabe decat cei care au spus „da” mai tarziu.

Studiul, publicat in jurnalul Osteoporosis International, nu a evidentiat aceeasi legatura intre o relatie buna si sanatatea oaselor, in cazul femeilor.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta au observat ca femeile care au parteneri intelegatori au o rezistenta osoasa mai buna decat cele ale caror parteneri nu le apreciaza sau nu sunt intelegatori din punct de vedere emotional.

In randul barbatilor care s-au casatorit inainte de a implini 25 de ani, cercetatorii au descoperit o reducere semnificativa a rezistentei osoasa a coloanei vertebrale pentru fiecare an de casnicie care a precedat aceasta varsta.

„Casatoriile timpurii au fost in detrimentul barbatilor, probabil din cauza stresului ca trebuie sa aiba grija de familie”, a spus Arun Karlamangla, coautor al studiului.

De exemplu, autorii spun ca barbatii care se casatoresc de tineri sunt mai putin educati si castiga mai putini bani, din acest motiv ar putea fi mai stresati.

Acesta este primul studiu care analizeaza legatura dintre casnicie si sanatatea oaselor, potrivit autoarei cercetarii, Carolyn Crandall.

„Se stiau foarte putine lucruri despre influenta factorilor sociali – altii decat factorii socio-economici – asupra sanatatii oaselor. O sanatate buna depinde nu doar de comportamente sanatoase, cum ar fi sa urmezi o dieta sanatoasa si sa nu fumezi, dar, de asemenea, si de alte aspecte sociale ale vietii, cum ar fi viata maritala si calitatea relatiilor”, a spus Crandall.

Legatura dintre casatorie si sanatatea oaselor s-a evidentiat la nivelul coloanei vertebrale, dar nu si a soldului, probabil din cauza diferentelor din compozitia oaselor, au spus cercetatorii.

R.R.

1 comment

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.