Anamaria Vasile

Meteorologii au facut ANUNTUL! Anunt soc de ultima ora de la meteo! Ce ne asteapta in urmatoarele ore

ANUNT SOC de ultima ora de la METEO! Ce ne asteapta in urmatoarele ore. FITI PREGATITI

Administratia Nationala de Meteorologie a emis marti dimineata atentionari nowcasting Cod galben de averse si vijelie pentru judetele Buzau, Braila, Ialomita si Prahova, valabile pana la ora 9:30.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis marti dimineata atentionari nowcasting Cod galben de averse si vijelie pentru judetele Buzau, Ialomita si Prahova, valabile pana la ora 9:30.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioada de maximum sase ore, precizeaza ANM.

Valabil de la : 27-06-2017 ora 8:30 pana la : 27-06-2017 ora 9:30
In zona : Judetul Buzau: Buzau, Patarlagele, Pogoanele, Ramnicu Sarat, Balaceanu, Balta Alba, Beceni, Berca, Blajani, Boldu, Bozioru, Bradeanu, Braesti, Breaza, Canesti, C.a. Rosetti, Cernatesti, Chiliile, Cilibia, Cochirleanca, Colti, Costesti, Cozieni, Florica, Galbinasi, Gheraseni, Ghergheasa, Glodeanu Sarat, Glodeanu-Silistea, Grebanu, Largu, Lopatari, Luciu, Magura, Manzalesti, Maracineni, Margaritesti, Merei, Mihailesti, Movila Banului, Murgesti, Odaile, Padina, Panatau, Pardosi, Parscov, Pietroasele, Podgoria, Posta Calnau, Puiesti, Racoviteni, Ramnicelu, Robeasca, Rusetu, Sageata, Sapoca, Sarulesti, Scortoasa, Scutelnici, Smeeni, Stalpu, Tintesti, Tisau, Topliceni, Ulmeni, Unguriu, Vadu Pasii, Valea Ramnicului, Valea Salciei, Vernesti, Vintila Voda, Viperesti, Zarnesti, Ziduri;

Judetul Braila: Faurei, Ianca, Baraganul, Ciocile, Ciresu, Dudesti, Galbenu, Jirlau, Mircea Voda, Rosiori, Surdila-Gaiseanca, Surdila-Greci, Ulmu, Visani, Zavoaia;

Judetul Ialomita: Amara, Cazanesti, Slobozia, Andrasesti, Bucu, Buesti, Ciochina, Ciulnita, Cocora, Colelia, Cosambesti, Garbovi, Gheorghe Doja, Gheorghe Lazar, Grindu, Grivita, Milosesti, Munteni-Buzau, Ograda, Perieti, Reviga, Scanteia, Traian, Valea Ciorii, Valea Macrisului;

Se vor semnala : Descarcari electrice frecvente, averse ce vor cumula local 20…30 l/mp, intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de vijelie, grindina de mici dimensiuni

E OFICIAL! Raspunsul bancilor pentru cei care detin carnete de CEC vechi acasa! Ce bani incasezi

O romanca a incercat sa-si recupereze banii pe care-i avea pe carnetul de CEC, dupa ce a auzit de legea privind despagubirea romanilor care detin librete CEC cu dobanda, si cu DOBANDA SI CASTIGURI IN AUTOTURISME.
Femeia a fost uimita atunci cand a vazut raspunsul primit din partea bancii.

In octombrie 2016, Guvernul Ciolos a emis o ordonanta de urgenta prin care stabileste ca despagubirile vor fi facute sub forma unor titluri de stat emise pe numele CEC Bank si BRD.

O romanca s-a adresat bancii, iar raspunsul primit nu a fost chiar cel asteptat. Femeia a aflat ca va primi de la banca suma inscrisa pe carnetul de CEC, fara dobanda sau valoare actualizata. Astfel, daca avea pe carnetul de CEC 2 lei, urma sa primeasca de la banca 2 lei, potrivit cancan.ro.

Iata raspunsul oficial transmis de banca:
„Depunerea si pastrarea disponibilitatilor banesti la banca este o decizie personala si voluntara a fiecarui deponent, in functie de interesele sale. Faptul ca la data prezentei, sumele depuse pe libretele de economii nu mai reflecta valoarea lor initiala, nu poate fi imputat bancii, intrucat CEC Bank, ca de altfel orice banca, nu despagubeste, nu compenseaza si nu indexeaza sumele depuse de clienti, pentru a le pastra puterea de cumparare din momentul depunerii si pana la restituire.

In hotararea asupra cererii nr. 34746-97, Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) intrunita in sedinta din 10 iulie 2001, a statuat ca nu este „o obligatie generala a statelor de a mentine, printr-o indexare sistematica puterea de cumparare a sumelor depuse la anumite organisme bancare sau financiare” si nici „de a mentine constanta puterea de cumparare a sumelor liber depuse la anumite organisme bancare sau financiare”, respectiv ca titularii conturilor vazand „eroziunea capitalului economist datorita inflatiei” care a afectat dupa 1989 toata populatia Romaniei „ca urmare a tranzitiei la economia de piata” so „conjunctura economica generala a tarii”, putear „in orice moment sa obtina rambursare economiilor lor plus dobanda” agreata cu institutia de credit la semnarea contractului de depozit sau economisire”.

Guvernul Ciolos a emis o ordonanta de urgenta prin care stabileste ca despagubirile vor fi facute sub forma unor titluri de stat emise pe numele CEC Bank si BRD

In Monitorul Oficial nr. 171 din 7 martie a.c. a fost publicata Legea nr. 19/2016 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 19/2014 pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 156/2007 privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. – S.A. in vederea achizitionarii de autoturisme.

Pentru a intra in posesia titlurilor de stat trebuie sa faceti o adresa catre Ministerul Finantelor Publice si alte doua adrese spre BRD si CEC Bank. Raspunsul la aceste solicitari ar trebui sa il primiti in cel mult 30 de zile.

Pana acum romanii isi puteau recupera banii doar in instanta, dar legislatia actuala le permite sa fie despagubiti in aproximativ 2 luni de zile.

Romanii trebuie sa pregateasca un act de identitate valabil, acte de stare civila, procura speciala autentificata pentru a face dovada mandatului, certificat de mostenitor si alte documente legale, dupa caz, precum si declaratie pe proprie raspundere ca nu au incasat despagubirea pana acum.