Anamaria Vasile

Mihaita Nesu a renuntat la scaunul cu rotile. Primele imagini cu fostul fotbalist in aceasta ipostaza dupa accidentare

Mihai Neșu arată și se simte din ce în ce mai bine. Fostul fotbalist a acceptat să apară în calendarul steliștilor. El a renunțat la scaunul cu rotile, iar imaginea postată pe pagina de Facebook dedicată lui a strâns sute de aprecieri.

Pe 10 mai se vor împlini șapte ani de la accidentarea lui Mihai Neșu. La un atrenament al echipei FC Utrecht, fostul stelist a suferit o accidentare care l-a lăsat paralizat.

Drama prin care a trecut Mihai Neșu

În urma accidentului suferit în 2011, Mihai Neșu a fost nevoit să-și schimbe întreaga viața. A fost părăsit de soție, a făcut multe tratamente costisitoare și foarte dureroase, iar apoi și-a pierdut părinții.

Ca un adevărat campion, fostul stelist nu s-a lăsat doborât de dramele prin care a trecut și a continuat să meargă înainte.

Pe pagina de Facebook dedicată lui, intitulată „Uniți pentru Mihai”, a fost postată o fotografie în care fostul internațional român apare fără scaun cu rotile.

Mihai Neșu a fost pozat stând pe un fotoliu, imagine ce face parte dintr-o ședință foto pentru calendarul „UEFAantasticii România 100”. Poza a fost făcută luni, 9 aprilie, în a doua zi de Paște.

Mihai Neșu este un fost internațional român care și-a încheiat cariera fotbalistică la doar 28 de ani, în urma unui accident petrecut la antrenamentul echipei FC Utrecht pe 10 mai 2011, când, după un duel cu Alje Schut, și-a fracturat o vertebră cervicală ce l-a lăsat, momentan, paralizat de la umeri în jos.

A început fotbalul la Oradea, la 10 ani, cu antrenorul Ioan Naom. La 18 ani, a fost adus la Steaua, fiind observat la un turneu de juniori de către antrenorul secund al echipei din acea perioadă, Ștefan Iovan. Sub comanda lui Victor Pițurcă, Mihai își face loc treptat în echipa mare a Stelei. A adunat 128 de meciuri oficiale în toate competițiile, marcând un gol. Are trei titluri de campion și 2 Supercupe

În septembrie 2008, a trecut la FC Utrecht, semna un contract pe patru ani. În primii trei ani, a bifat 104 meciuri în toate competițiile, marcând două goluri, în timp ce ultimul an al contractului scadent în vara lui 2012 a coincis cu accidentarea și perioada sa de recuperare. A jucat de opt ori pentru națională.

epa01632245 Romania’s Mihai Nesu (L) is tackled by Croatia’s Eduardo da Silva (R) during a friendly soccer game in Bucharest, 11 February 2009. EPA/ROBERT GHEMENT

Mihai Neșu e foarte impliicat în activitățile de la fundația care îi poartă numele. Fundaţia Mihai Neşu are și Centrul de recuperare şi recreere Sf. Nectarie pentru copii cu afecţiuni neuromotorii în Oradea. Centrul se adresează copiilor cu vârste între 2-14 ani și funcţionează în regim caritabil.

Scopul Centrului MNF este de a pune la disponibilitatea părinților care au copii cu dizabilităti un spațiu de recreere și recuperare cu terapeuti și terapii avansate astfel încât copii să aibă o șansă la recuperare.

Deja Fundația lui Mihăiță a produs deja și rezultate în sport. La ediția Swimathon 2016, copiii de la Sfantul Nectarie, grupați în echipa For Kids (Ioana Buzlea, Sebastian Buzlea, Ingrid Huszar și Mihnea Dăscălescu), au parcurs cele mai multe ture de bazin pentru copii și au căștigat prima cupa din istoria centrului.

Comentează