Nu e ceea ce pare! Ce reprezintă această imagine? Foarte puţini reuşesc să dea răspunsul corect

O nouă modă face furori pe reţelele de socializare. Tot mai mulţi bărbaţi postează selfie-uri cu barba lor dintr-un unghi inedit.

Noul trend în moda masculină. Lumbersexualul: bărbi dese şi aspect neîngrijit

Până nu de mult, bărbatul care voia să fie la modă purta pantaloni slim, o cămaşă atent călcată şi o cravată îngustă. Ras, fără pic de păr facial, el era mereu îngrijit. Aşa arată un metrosexual. Însă lucrurile se schimbă, iar un nou trend îşi face loc atât pe podiumurile de modă, cât şi pe străzile oraşelor: lumbersexualul.

Lumbersexualul este un bărbat care pare interesat de natură, nu de tratamente faciale, punctează gearjunkie.com. Dacă te plimbi prin marile oraşe ale lumii, o să observi bărbaţi cu bărbi impresionante, cămăşi flanelate scumpe şi bocanci de drumeţii în picioare. Deşi se plimbă din bar în bar, el arată ca şi când a ieşit să taie un pin de 30 de metri.

Termenul provine de la o combinaţie între „lumberjack” (tăietori de lemne din SUA, care se foloseau doar de unelte de mână) şi „sexual”. Însă noua tipologie nu va merge să doboare copaci în pădure: în rucsacul voluminos nu se află un topor, ci un laptop Apple.

„Fie că e o trecere către procuparea pentru mediu, fie că e un mod de revoltă împotriva joburilor de birou, sau o formă de a spune că echipamentul outdoor e mai confortabil şi rezistent, lumbersexualul e pe val”, scrie Tom Puzak de la gearjunkie.com.

Ca şi metrosexualul înaintea lui, lumbersexualul reprezintă un tip de masculinitate. Prin hainele pe care le alege şi prin barba nerasă de luni de zile, el adoptă un anumit comportament: „numai bărbaţii adevăraţi au bărbi adevărate”, notează mic.com.

În era digitală, a devenit din ce în ce mai greu ca bărbaţii să îşi dovedească puterea, virilitatea şi tehnicile de supravieţuire, aşa că unii bărbaţi au încercat metoda hărţuirii femeilor online. Lumbersexualii, pe de altă parte, sunt cei care „merg” la „război“ cu ajutorul dronelor sau flirtează cu femeile prin intermediul site-urilor matrimoniale.

Trendul nu a trecut neobservat nici de doame: Cosmopolitan a subliniază că lumbersexualul pentru fi bărbatul perfect pentru anumite femei.

„Când îi spui că vrei la Ikea să îţi iei un şifonier nou, el se oferă să îţi facă el unul: în nouă luni, te trezeşti cu el. Te duci la supermarket să îţi iei busuioc şi îţi spune că nu e nevoie, şi-l plantează singur. Te duci în excursie şi pui batoane proteice în ruscas, te opreşte: ştie deja de unde să culeagă nişte fructe de pădure sălbatice. Barba lui e lungă şi deasă şi neîngrijită pentru că nu s-a uitat în oglindă de luni de zile. Ştii de ce? Pentru că nu găseşti oglinzi în natură”, scriu jurnaliştii revistei.

Comentează