Anamaria Vasile

O nouă taxă apare în curând – toți suntem afectați

Nu mai sunt bani. În primele 6 luni, investițiile au fost aproape zero pe fondul unor pomeni electorale aberante, astfel că situația devine gri. În acest context PSD caută tot felul de soluții prin care să mai aducă bani la bugetul de stat. Și cum ideile inteligente par să lipsească din programul executivului, evident se anunță noi taxe.

De data aceasta, Guvernul vrea să impună taxa pe zahăr. Așadar orice produs care conține zahăr (adică majoritatea, ținând cont că până și pâinea are zahăr în România) va fi taxat suplimentar, adică vom plăti mai mult pentru el. La dulciuri se va resimți cel mai mult această taxă, iar copiii, mai amatori de bunătăți vor fi cei mai afectați.

Informația a fost confirmată și de Dragoş Frumosu – liderul sindicatelor din industria alimentară şi purtător de cuvânt al UGSR, în direct la România Tv.

Surse din piață au declarat că „taxarea zahărului” are la baza motivarea aducerii de bani la bugetul sărac al Statului. Despre supraponderabilitate nici nu poate fi vorba, spun și jurnaliștii de la stireazilei.com.

Astfel, în România se consumă cca. 500 000 to zahăr/an. Putem presupune, de dragul ușurinței calculului, că „taxa pe zahăr” ar fi de 5 % – uriașă, de altfel.

Prețul zahărului (la poarta fabricii), tot pentru ușurința calcului, poate fi considerat azi, de 550 euro/to.

Asadar, 5% x 550 euro/to înseamnă o taxă de 27,5 euro/to de zahăr alb pus în vânzare. (La prețul de 577,5/to mai bine imporți, probabil că asta se si doreste).

500.000 to. de zăhar alb x 27,5 euro/to „taxa pe zahăr” înseamna 13 750 000 euro/an.

Atât s-ar putea strânge, maximum. Scăzând exporturile (care nu au de ce să fie taxate) și importurile (care nu pot fi taxate din pricina UE), să zicem că se strânge cam jumătate din suma calculată, adica 6 875 000 euro.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

Vești importante pentru toți românii: Vom fi obligați să scoatem mai mulți bani din buzunar!

Se golesc buzunarele romanilor in perioada urmatoare. Scandalurile si instabilitatea de pe planul politic au creat un context economic care va macina veniturile romanilor de rand.

Statul nici el nu se simte mai bine. Toamna ar putea veni cu masuri fiscale noi, cresterea deficitului structural in conditiile in care cheltuielile statului s-au majorat, iar venirurile nu le acopera.

Analistii vin cu vesti proaste pentru perioada urmatoare. Vom plati mai mult pentru aproape orice. Asta in ciuda faptului ca veniturile noastre raman la acelasi nivel ca pana acum.

Factura la energia electrica va fi mai mare, din august, cu opt procente in toata tara, iar in Bucuresti, cu 12%. Vom pati mai mult si pentru alimente, iar laptele va fi unul dintre produsele care se va scumpi in perioada urmatoare. Nici in sectorul imobiliar, lucrurile nu stau mai bine. Dezvoltatorii au scumpit locuintele cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

Ce face Tavi Clonda dupa plecarea din Kanal D! Cu ce se ocupa acum artistul

Ce face Tavi Clonda dupa plecarea din Kanal D! In urma cu cateva saptamani, cantaretul a fost dat afara din televiziune. Vestea l-a luat prin surprindere si pe el, dar si pe Gabi Cristea.

Intr-o zi de vineri, Tavi Clonda a fost chemat de sefii lui turci care i-au dat vestea fatala. Bandul cu care canta a fost dat afara din cadrul emisiunii Te vreau langa mine. Vestea a enervat-o la culme si pe Gabi Cristea care s-a dus furioasa la sefi.

Aceasta le-a spus ca nu e de acord cu decizia lor si ca e dreptul ei sa isi aleaga colaboratorii pentru emisiune. Acest lucru a creat tensiuni si prezentatoarea a fost si ea data afara. La nici 2 zile, turcii au purtat discutii cu Gabi Cristea si au revenit la sentimente bune.

Acum Gabi Cristea are un band nou in emisiunea pe care o prezinta. Iar Tavi Clonda si-a gasit o noua ocupatie. Pe langa cantarile pe care le mai are cu trupa, s-a apucat de treburile casnice. Acesta ii gateste in fiecare zi sotiei sale care e insarcinata cu primul lor copil.

Tavi Clonda a publicat pe contul sau de Facebook un clip video in care le arata fanilor cum ii face Gabrielei Cristea salata de vinete.

„Iarasi am ramas singur acasa…ghiciti ce pregatesc? #home #cooking#saturdaymorning #funday Procesul tehnologic… Salata de vinete proapete coapte la foc cu lemn uscat,cu maioneza si fara maioneza! Rezultatul final , in ultima poza! Acum,sper sa vina sotia acasa! Tot ce lipseste este bucuria surprizei din ochii ei!”, a scris Tavi pe Facebook.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

Se fac recrutări în armată, iar salariul e pe măsură! Uite ce trebuie să faci ca să intri în armată, începe de luni

Ministerul Apărării Naționale începe procesul de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari. De luni, cei care doresc să încadreze funcţii de soldaţi şi gradaţi rezervişti voluntari se pot înscrie în această primă etapă a procesului de recrutare.

Procedurile de recrutare se desfășoară în baza Legii nr . 270/ 2015 și constă în următoarele:

„Pentru înscrierea în procesul de recrutare şi selecţie, candidaţii se vor prezenta la sediul centrului militar judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul pentru a completa o cerere, având asupra lor următoarele documente: actul de identitate, în original şi în copie; certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii; acte de studii şi/ sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie; permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice; livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist”, se arată într-un comunicat al MApN.

Potrivit MApN, la prezentarea la centrul militar, candidaţii vor fi informaţi cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari, respectiv unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială.

De asemenea, candidaţii fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către armele sau serviciile şi specialităţile militare pentru care aceştia prezintă aptitudini.

Pentru anul în curs sunt disponibile aproximativ 2.200 de posturi pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari, în 24 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Recrutarea pentru posturile de ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri rezervişti voluntari se va realiza în etapa a doua, după un calendar care va fi anunţat în timp oportun, arată MApN.

CITESTE  URMATORUL ARTICOL:

Făceau baie în piscină, când au văzut că ceva se apropie încet de ei. Au încremenit când și-au dat seama ce venea…

Făceau baie în piscină, când au văzut că ceva se apropie încet de ei. Au încremenit când și-au dat seama ce venea în direcția lor. Era la mai puțin de un metru și…

Mai mulți tineri aflați în vacanță în Africa au avut parte de întâmplarea vieții lor, în timp ce stăteau la piscină pentru a se răcori. Era o zi toridă de vară, așa că și-au scos hainele de pe ei și au sărit direct în piscina din curtea pensiunii unde erau cazați.

După câteva momente, însă, s-a întâmplat ceva ce nu le-ar fi trecut vreodată prin minte. Au văzut cum se apropie, tot mai mult, un elefant în toată splendoarea lui.

Elefantul a luat câteva înghițituri din apa piscinei. Când a simțit ca este sătul, animalul s-a întors pur și simplu și a plecat:

 

Anunț făcut de o bancă din România! Cardurile, bancomatele şi POS-urile nu vor mai funcționa pentru o perioadă

Cardurile, bancomatele şi POS-urile Băncii Transilvania nu vor funcţiona în noaptea de sâmbătă spre duminică, în 8/9 iulie, între orele 0:00 – 4:00, când vor fi făcute actualizări în sistemul informatic, informează un comunicat al băncii.

BT precizează că a ales weekendul şi respectivul interval orar pentru ca eventualul disconfort generat să fie cât mai redus.

În acest context, Banca recomandă clienţilor să îşi asigure o rezervă de numerar şi să realizeze tranzacţii cu cardurile, respectiv folosirea bancomatelor şi POS-urilor BT în afara intervalului orar menţionat.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

Mirela Vaida trebuie sa se opereze de urgenta! Apare zilnic la TV si ii e tot mai greu isi ascunda problemele de sanatate

Mirela Vaida trebuie sa se opereze de urgenta! Apare zilnic la TV si ii e tot mai greu isi ascunda problemele de sanatate

Mirela Boureanu Vaida nu a apucat sa-si faca operatia la ochi, iar problema ei este tot mai vizibila chiar si atunci cand vedeta este machiata.

“In curand o sa ma vedeti cu ochelari de soare la ochi in emisiuni. O sa fac si asta. Trebuie sa merg sa fac o incizie”, a spus in urma cu vreo doua saptamani Mirela intr-una din emisiunile pe care o prezinta.

Si cum pana acum nu a avut timp sa ajunga la medic sa-si rezolve problema, Mirela Boureanu Vaida incerca sa o mascheze. In anumite fotografii realizate in ultimele zile, insa lipomul de la ochiul stang se observa, semn ca acesta se mareste.

Se pare ca, vedeta tv a hotarat sa amane interventia pana la vacanta, atunci cand cel putin una dintre emisiunile pe care le prezinta zilnic se intrerupe temporar.