O veste pentru toate româncele de peste 40 de ani. Medicii au făcut ANUNȚUL

O procedura medicala revolutionara prin care si femeile la menopauza pot avea copii ajunge in Romania

O procedura prin care femeile aflate la menopauza pot deveni mame va fi implementata in curand in Romania.

„Urmeaza sa o aplicam in urmatoarele saptamani in Bucuresti, pentru ca ne propunem nu doar sa atragem aici, in Grecia, pacientii din Romania, ci si sa dezvoltam aceasta procedura in Romania, ceea ce va insemna o dezvoltare a turismului medical in Romania”, a precizat prof. dr. Konstantinos Pantos, specialist in infertilitate din Grecia, care a coordonat cercetarile asupra noii proceduri medicale, la o conferinta medicala desfasurata la acest sfarsit de saptamana in insula Ithaca.

Medicul Andreas Vythoulkas, specialist in infertilitate in cadrul clinicii Genesis Athens Bucuresti, a spus ca Romania urmeaza sa fie a doua tara, dupa Grecia, in care va fi implementata noua procedura.

„Procedura respectiva s-a intamplat si se intampla in Grecia. Femei din diferite tari au ajuns in Grecia si s-au obtinut rezultatele respective. (…) In Romania procedura trebuie sa fie acreditata, sunt niste lucruri care trebuie sa se intample pentru ca intr-o tara o procedura sa fie folosita. (…) Toti avem interesul ca lucrurile sa mearga mai departe si eu zic ca or sa mearga destul de repede, pentru ca exista o colaborare foarte buna”, a declarat Andreas Vythoulkas.

Medicul a explicat, pe scurt, in ce consta noua procedura medicala.

„Se preia sange de la femeia respectiva, se prelucreaza, este o anumita categorie de celule care se aleg si celulele respective sunt injectate pe ovare. Dupa cateva zile vedem cum raspunde femeia respectiva. S-a demonstrat ca o mica rezerva ovariana ramane in ovare si dupa ce femeia intra la menopauza si cu procedura respectiva activam rezerva respectiva, astfel incat sa putem sa obtinem o sarcina”, a precizat Andreas Vythoulkas.
In opinia sa, metoda vine in intampinarea problemelor multor familii care, din cauza stilului de viata actual, se decid prea tarziu sa aiba copii.

„In viata noastra de astazi uitam sa facem copii si cand ne trezim ca poate e momentul sa avem copii, femeile sunt deja la premenopauza sau menopauza. (…) Multe femei se decid sa aiba un copil la 35-36 de ani. (…) A fost pana acum la nivel de studiu si primele rezultate au fost inregistrate acum o luna de domnul profesor Pantos. (…) Este o speranta reala pentru toate femeile care acum au o sansa in plus sa aiba copii, cu materialul genetic propriu”, a mai spus doctorul Vzthoulkas.

CITESTE URMATORUL ARTICOL: Ginecologii spun ce pățește corpul femeilor care nasc natural

Dezvăluire neașteptată! Ginecologii spun ce se întâmplă, de fapt, cu corpul femeilor care nasc natural:

Sarcina şi naşterea supun organismul femeii la un efort suplimentar. Afecţiuni precum hemoroizii, incontinenţa urinară şi depigmentarea se pot agrava, iar în cazul celor care nasc pe cale naturală vaginul poate suferi modificări.

1. „Lărgirea” vaginului apare în rândul femeilor care nasc pe cale naturală, din cauza efortului substanţial pe care îl depune musculatura vaginală în timpul travaliului.

Există metode de tratament: exerciţiile Kegel (mişcările de contractare şi decontractare a muşchiului pubococcigian) şi rejuvenarea vaginală.

Dacă exerciţiile nu dau rezultate, femeile se pot orienta spre rejuvenarea vaginală, procedura de „strâmtare” şi creştere a elasticităţii vaginului.

„Operaţia se efectuează sub anestezie generală şi durează între 30 şi 90 de minute. Pacienta va fi supravegheată timp de trei zile, în funcţie de complexitatea intervenţiei şi va trebui să meargă lunar la control. Efortul fizic şi contactul intim sunt interzise în prima lună după operaţie”, spune dr. Ioan Stoian, medic ginecolog.

2. Incontinenţă urinară
Incontinenţa urinară reprezintă pierderea involuntară de urină. Afecţiunea se poate agrava în timpul sarcinii, din cauza modificărilor hormonale.

În plus, cu cât durata travaliului a fost mai mare, cu atât riscul apariţiei incontinenţei este mai mare. Se instalează frecvent între şase şi opt săptămâni după naştere, iar în general, funcţia nervoasă revine la normal după şase luni de la naştere sau chiar după un an.
Tratamentul este acelaşi ca în cazul vaginului lărgit, exerciţii Kegel sau rejuvenare.

3. Hemoroizi
Dureri în zona anusului, sângerări rectale, mâncărime, acestea sunt simptome clasice pentru aproximativ 90% dintre femei, imediat după naştere.

„În sarcină, uterul se măreşte şi este nevoie de o cantitate mare de sânge în zona bazinului inferior, greutatea creşte, se creează presiune pe intestinul gros şi apar hemoroizii.

Fără să mai vorbim de momentul naşterii, în timpul contracţiilor, când presiunea este foarte mare şi pot apărea chiar şi fisuri anale”, atrage atenţia dr. Septimiu Alexandru, medic primar chirurgie generală.

Dacă pacienta nu acuză simptome deosebite, singurele recomandări sunt limitarea con sumului de sare şi piper, respectiv consumul de alimente bogate în fibre, activitate fizică şi clisme regulate.

În cazul în care hemoroizii sunt însoţiţi de constipaţii, sângerări şi dureri, este nevoie şi de tratament medicamentos, iar cazurile grave necesită tratament chirurgical.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

Nu a mai făcut AMOR de 12 ani! Ce s-a întâmplat cu ea când a încercat să întrețină din nou relații intime!

Sophie Fontanel este scriitoare şi editor de modă al publicaţiei ”Elle”. Ea a luat decizia de a nu mai face amor când avea 27 de ani și un iubit cu care era de cinci ani.

”La început, n-am spus nimănui nimic. Dar când primele întrebări au fost adresate, i-am mărturisit prietenului meu adevărul. Reacţiile au fost urâte. Toată lumea încerca să-mi găsească alt prieten. Le spuneam că nu sunt interesată de sex şi toţi credeau că sunt o fraieră. Trebuie să spui că sexul este foarte important, altfel devii un animal ciudat în ochii lor”, a povestit Sophie pentru „The Cut”.

Sophie s-a mai îndrăgostit în cei 12 ani în care nu a avut o relație serioasă, însă susține că desi a simțit fiorii iubirii de două ori, nu a fost să fie. Femeia a decis ca după atâția ani de abstinență să întrețina din nou relații sexuale. Ea a vrut să fie ceva special și a așteptat în toată perioada aceasta bărbatul perfect. Însă din păcate totul s-a terminat prost.

“M-am îndrăgostit de două ori în aceşti ani. Dar, bineînţeles, era vorba de relaţii imposibile. Unul era căsătorit, iar celălalt era homosexual. Mi-am zis că o să mă reîntorc la sex atunci când o să merite”, a mai povestit Sophie.

”De-a lungul vieţii mele sexuale, am avut pauze şi perioade în care nu se întâmpla nimic. Pentru mine, nu era nicio problemă. Şi nu sunt vreo mironosiţă, absolut deloc. Mi-am început viaţa sexuală foarte devreme. Am avut câţiva prieteni, dar de cele mai multe ori când mă aflam în pat, nu eram prezentă. Ştiu că mai sunt multe alte femei ca mine. Făceam asta doar pentru că toată lumea o făcea.

Dacă faci dragoste şi eşti dezamăgit, nu mai face. Recuperează-ţi libertatea. Sexul nu devine mai bun cu timpul, ci depinde doar de cât de mult vrei să-l faci. După ce aştepţi foarte mult timp să te întorci la activitatea sexuală, totul este incredibil, pentru că orice gest pare nou”, a povestit ea.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

Cati bani cere un mexican pe aceasta masina. A fost intretinuta bine, iar interiorul este unul deosebit

Un autoturism Renault, de culoare roşie, a reuşit să devină cât se poate de popular pe reţelele sociale, având mare succes printre internauţii din străinătate.

„Sincer, foarte mare păcat pentru că lumea vrea să le scoată din funcţiune. Foarte, foarte bune sunt nu te lasă la greu“sau „Superb interior“, au fost mesajele internauţilor. În plus, toată lumea s-a şi grăbit să afle cât costă bătrâna Dacie, dar şi de unde poate fi cumpărată aceasta.

Maşina a început să facă furori atunci când a fost prezentată drept un autoturism„Renault 12“ pe o pagină de Facebook dedicată utilizatorilor din Statelor Unite ale Americii. Mai mult, ea are şi o „plăcuţă“ pe care stă inscripţionat acest lucru. Prezentarea a fost corectă, pentru că este vorba de un model al constructorului francez, care a fost preluat şi fabricat în România de Uzinele de la Piteşti, în perioada comunistă, sub emblema ”Dacia”. Sub această formă, cu mici cosmetizări, automobilul a fost fabricat chiar şi după revoluţia din 1989.

„Este de vânzare în Mexic pentru suma de 94.000 de peso – aproximativ 4.400 de dolari“, a venit rapid şi răspunsul.

CITESTE URMATORUL ARTICOL:

Copiii vor beneficia de a doua alocatie. Persoanele cu venituri reduse primesc alocatie pentru sustinerea familiei. Ce trebuie să faci pentru a primi acești bani și despre ce sumă este vorba:

Administratiile locale au instituit o alocatie pentru sustinerea familiei pentru a sprijini persoanele singure cu venituri reduse care au in crestere copii in varsta de pana la 18 ani, iar tutorii realizeaza venituri nete lunare pe membru de familie de pana la 530 lei.

Familiile care au in intretinere copii de varsta scolara beneficiaza de alocatie in conditiile in care copiii frecventeaza fara intrerupere cursurile unei forme de invatamant organizate potrivit legii, cu exceptia celor care le intrerup din motive medicale, si nu inregistreaza absente nemotivate in cursul unui semestru care sa conduca la scaderea sub 8 a notei la purtare.

Cuantumul alocatiei pentru sustinerea familiei este stabilit diferentiat, in functie de veniturile familiei si numarul de membrii ai acesteia, astfel:

Pentru familia formata din sot-sotie sau barbatul si femeia necasatoriti al carei venit net lunar/membru de familie se situeaza pana la 200 de lei: 82 de lei pentru familia cu un copil/ 164 de lei pentru familia cu doi copii/246 de lei pentru familia cu trei copii /328 de lei pentru familia cu patru sau mai multi copii.

Pentru familia formata din sot-sotie sau barbatul si femeia necasatoriti al carei venit net lunar/membru de familie se situeaza intre 201 si 530 de lei: 75 de lei pentru familia cu un copil / 150 de lei pentru familia cu doi copii /
225 de lei pentru familia cu trei copii /300 de lei pentru familia cu patru sau mai multi copii.

Pentru familia monoparentala formata din persoana singura si copiii aflati in intretinerea acesteia al carei venit net lunar/membru de familie se situeaza pana la 200 de lei: 107 lei pentru familia cu un copil / 214 lei pentru familia cu doi copii / 321 de lei pentru familia cu trei copii / 428 de lei pentru familia cu patru sau mai multi copii.

Pentru familia monoparentala formata din persoana singura si copiii aflati in intretinerea acesteia al carei venit net lunar/membru de familie se situeaza intre 200 si 530 de lei: 102 lei pentru familia cu un copil / 204 lei pentru familia cu doi copii /306 lei pentru familia cu trei copii /408 lei pentru familia cu patru sau mai multi copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*