Anamaria Vasile

Parintii si-au dus gemenele la un test de rutina, dar medicul a vazut ca in burtica primului copil era ceva. Cand verificat-o si pe sora ei geamana in acelasi loc, medicul a rămas fără cuvinte. De Craciun, parintii au primit un telefon care

Parintii si-au dus gemenele la un test de rutina, dar medicul a vazut ca in burtica primului copil era ceva. Cand verificat-o si pe sora ei geamana in acelasi loc, medicul a rămas fără cuvinte. De Craciun, parintii au primit un telefon care…

E coplesitor sa ai gemeni, iar doi parinti, Alissa si Michael Dunn, care aveau deja doua fete gemene, nascute pe data de 4 iulie 2007, Madeline si Isabella.

Parintii cei fericiti au crezut ca totul era in ordine, dar apoi, doua luni mai tarziu, la o vizita la medic care trebuia sa fie de rutina, vietile lor s-au schimbat.

Doctorul a observat ca unul dintre cele doua gemene, Madeline, avea stomacul umflat. Chipul lui parea neobisnuit de ingrijorat atunci cand le-a spus parintilor, asa au stiut. Din pacate, banuiala medicului s-a dovedit a fi adevarata. Medline avea numai doua luni atunci cand a fost diagnosticata cu cancer.

Nu mult dupa aceea, Isabella a inceput sa aiba aceleasi simptome, apoi au aflat medicii ca cele doua surori gemene aveau exact acellasi timp de tumora, in exact aceeasi parte a corpului.

Cancerul lor era de fapt o forma foarte rara care poarta numele de Neuroblastom de Stadiu 4. Ceea ce e si mai rar este faptul ca cele doua surori gemene l-au avut in acelasi timp, in aceeasi parte a corpului. Medicii nu erau siguri ca cele doua fete vor supravietui.

Le-au recomandat tratament cu chimioterapie pentru ambele, fetele au fost separate pentru prima serie, era o perioada extrem de stresanta pentru parinti, iara ce a declarat Alyssa pentru CBN: „Uneori aveau dureri atat de puternice incat nici nu puteam sa le atingem pielea. Parea ca pielea lor se va rupe”.

Comentează