Anamaria Vasile

Pericolul din farfurie. Un celebru nutriţionist vorbește despre alimentul pe care toți îl cred sănătos, dar care ne poate îmbolnăvi

Cerealele, mai ales consumate în exces nu sunt deloc atât de benefice organismului pe cât se credea.

„Nu stiu de ce mai nou conceptul de hrana sanatoasa inseamna implicit cereale. (…) Toata lumea se indoapa cu ovaz, fibre si seminte, de parca am fi cai.

Cuvantul ‘integral’ sau ‘digestiv’ a devenit preferatul consumatorilor, cerealele sunt la moda”, a scris nutriționistul Mihaela Bilic, pe Facebook.

Medicul a explicat că organismul nostru nu este capabil să digere complet unele cereale, mai ales consumate în cantități mari.

„Oare organismul nostru ce zice? El cum se simte avand in vedere ca cerealele sunt ceva nou pentru intestinele noastre incapabile sa digere fibre.

Suntem pe Pamant de milioane de ani si doar de 10.000 ani am inceput timid sa digeram amidonul din cereale.

Inainte, in paleolitic, hrana noastra era bazata pe produse animale si cateva ciuperci, fructe salbatice, radacinoase. Dar cine a vazut vreun afis legat de sanatate care sa foloseasca imagini cu produse din carne sau peste?!

Ni se induce ideea ca doar ce e vegetal e bun, sigur, sanatos si de slabit. Eu as spune ca sanatos e totul, daca e putin.

Ca si din cereale te balonezi, te constipi (taratele au fibre insolubile) si te ingrasi mai ceva decat din carne. Legume da, fara limita, ele sunt sanatatea.

Cat despre cereale nu abuzati, suntem inca incapabili anatomic sa ne hranim doar cu ele si sa le digeram complet. Din fericire”, a mai scris medicul Mihaela Bilic.

Ucigasul obezitatii! O singura lingura pe zi te scapa rapid de 15 kilograme

Cea mai buna metoda de a slabi este sa-ti accelerezi metabolismul. Exista anumite alimente care fac asta in mod natural. Oamenii de stiinta de la Universitatea de Stiinte Medicale din Iran au realizat un studiu. Au format doua grupuri a cate 44 de femei cu probleme de greutate.

Timp de trei luni, femeile din ambele grupuri au consumat mai putin de 500 de calorii pe zi, doar din alimente sanatoase.

Primul grup a consumat 3 grame de pudra de chimen pe zi, combinata cu 140g de iaurt. Celalat grup a primit doar iaurtul simplu.

Dupa trei luni, grupul care consumase chimen a slabit cu 7 kilograme mai mult decat grupul care consumase iaurt timplu.

Comentează