Prima imagine de la funeraliile Regelui Mihai! Cine sunt persoanele care i-au stat la căpătâi

Casa Regală a României a dat publicităţii prima fotografie de la funeraliile Regelui Mihai în urmă cu puţin timp.

Fotografia inedită a fost făcută publică pe contul de Instagram al Casei Regale şi a fost însoţită de un mesaj în care sunt prezentate persoanele care i-au fost la căpătâi Majestăţii Sale

Aseară, 5 decembrie 2017, la reşedinţa regală privată de la Aubonne (Elveţia), a fost rostită prima rugăciune de către IPS Mitropolitul Iosif, asistat de un preot ortodox de la Mitropolia Europei Occidentale şi de patru maici.

Au fost prezenţi Margareta Custodele Coroanei, Principele Radu şi Principesa Maria. Vor fi rostite rugăciuni în fiecare seară la reşedinţa regală, până duminică, 10 decembrie 2017.

#regelemihai #margaretacustodele coroanei #romaniaregala #principeleradu #principesamaria #mitropolituliosif”, este mesajul care însoţeşte imaginea de la funeraliile Regelui Mihai, făcută publică de reprezentanţii Casei Regale.

Regele Mihai a murit la domiciliul său din Elveţia, a anunţat Casa Regală. Decesul a intervenit marţi, la ora 13:00. Regele avea 96 de ani, împliniţi la 25 octombrie, şi de mai bine de un an şi jumătate era grav bolnav.

Fostul principe Nicolae a declarat prin intermediul avocatului său că nu a fost anunţat de nimeni de decesul bunicului său, Regele Mihai.

Nepotul renegat al Regelui Mihai a facut un gest neasteptat prin care isi exprima suferinta.

Acesta si-a schimbat fotografiile de profil si de coperta de pe contul sau de Facebook cu imagini in care apare si Regele Mihai.

Nicolae, nepotul renegat al Regelui Mihai, este in scandal cu rudele sale, dupa ce in urma cu cateva saptamani a incercat sa intre in locuinta din Elvetia, unde se afla bunicul sau.

Chiar si in aceste conditii, Nicolae a fost socat de faptul ca nimeni din familie nu l-a anuntat de moartea Regelui.

Se pare ca acesta a aflat de la un prieten, care l-a sunat si i-a transmis trista veste, aflata de la televizor. „A fost socat sa afle ca a murit bunicul sau si ca mama sa sau matusa nu l-a anuntat.

A aparut intai comunicatul oficial si apoi a aflat el”, a precizat prietenul fostului principe.

Regele Mihai a murit la domiciliul său din Elveţia, a anunţat Casa Regală. Decesul a intervenit marţi, la ora 13:00.

Regele avea 96 de ani, împliniţi la 25 octombrie, şi de mai bine de un an şi jumătate era grav bolnav.

De ani de zile, monarhul încerca să intre în posesia unor proprietăţi care au aparţinut familiei regale.

Ultima solicitare a suveranului către autorităţile române a fost retrocedarea a două terenuri situate în Predeal, cu o suprafaţă de peste 18 hectare, parte a unei unităţi militare în care funcţionează Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi.

Ministerul Apărării ar fi respins deja cererea de restituire a terenului, pe motiv că nu face parte dintre cele ce i-au fost confiscate de comunişti, ordin ce a fost atacat în instanţă de Mihai I.

Acţiunea acestuia a fost înscrisă la Tribunalul Bucureşti şi următorul termen de judecată fusese stabilit la mijlocul lunii aprilie.

Regina Ana, soţia lui, a încetat din viaţă la 1 august 2016, la vârsta de 92 de ani, la spitalul din Morges, în Elveţia.

Corpul neînsufleţit a fost depus la Castelul Peleş şi apoi regina a fost înmormântată în Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş, acolo unde va fi înhumat şi Regele Mihai.

REGELE MIHAI A MURIT. La o săptămână după ce cunoscuta clarvăzătoare româncă a anunţat moartea Regelui Mihai I, Majestatea Sa a încetat din viaţa.

Premoniţiile sumbre ale lui Carmen Harra au fost şi despre alte două persoane importante din lumea mondenă de la noi, iar acum românii se gândesc cu groază cine va muri în viitorul apropiat.

REGELE MIHAI A MURIT. La scurt timp după ce a aflat că Regele Mihai I a decedat, Carmen Harra a scris un mesaj în memoria Majestăţii Sale.

„Condoleanţe Casei Regale! Mă rog pentru liniştea sufletului Majestăţii Sale Regele Mihai I al României.”, a scris Carmen Harra pe pagina sa de Facebook.

REGELE MIHAI A MURIT. Regele Mihai în Parlament, 2011, la împlinirea celor 90 de ani: “Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri”, conform Pro TV.

REGELE MIHAI A MURIT. Pe 25 octombrie, Regele Mihai a împlinit 96 de ani. Majestatea Sa a venit pe lume pe 21 octombrie 1921, la Palatul Peleş. La vârsta de şase ani, a devenit rege al României. Fiu şi nepot de regi, pe linie paternă şi cu origini greceşti din partea mamei, a avut o copilărie grea, din cauza scandalurilor din familie, dar şi de contextul în care se afla România.

REGELE MIHAI A MURIT. A urcat pe tronul ţării, pentru prima oară în 1927, conform Pro TV. Moartea bunicului său, regele Ferdinand şi renunţarea la tron a tatălui său Carol al II-lea l-a împins la conducerea statului. Cea de-a doua domnie, care a schimbat decisiv istoria ţării şi a Europei, a început însă în 1940.

REGELE MIHAI A MURIT. Majestetea Sa a rămas văduv anul trecut. Regina Ana a murit pe 1 august 2016, la vârsta de 92 de ani, departe de România, în ţara în care a locuit în ultimii 50 de ani, Elveţia. Alteţa Sa a încetat din viaţă la ora locată 13.45 la Spitalul Morges din Elveţia.

REGELE MIHAI A MURIT. Regina Ana a fost înmormântată la Curtea de Argeş pe 13 august 2016, zi în care Guvernul României a declarat zi de doliu naţional. Exilul Regelui Mihai şi al Reginei Ana a început odată cu revenirea de la nuntă din Atena. Au locuit până la sfârşitul anului 1948 la vilă Spartă, locuinţa Reginei-mame Elena. Din 1949, Regele Mihai şi Regină Ana s-au mutat la Lausanne şi apoi în Anglia, unde au locuit până în 1956.

REGELE MIHAI A MURIT. Soţia Regelui Mihai al României a adus pe lume cinci fete: Principesa Margareta a României – Custode al Coroanei Romaniei – (n. 1949), Elena, Principesă a României (n. 1950), Irina Walker (n. 1953), Sofia, Principesă a României (n. 1957) şi Maria, Principesă a României (n. 1964). Cu ocazia zilelor de naştere, Regina Ana îşi dora să fie în prezenta celor dragi.

 

Comentează