Anamaria Vasile

Produse alimentare care acționează ca un antibiotic natural

Faptul că trăim într-un mediu extrem de poluat ne expune unor amenințări destul de mari din punctul de vedere al sănătății, mai ales din cauza multitudinii de microbi și bacterii care există în mediul înconjurător. Pentru a ataca aceste provocări, cei mai mulți medici recomandă antibiotici sintetici care pot cauza numeroase efecte secundare.

Studiile au demonstrat că dozele excesive de antibiotice prescrise sunt total redundante. Acestea, în afara faptului că distrug bacteriile prietenoase din corp, dezvoltă microbi rezistenți la antibiotice, o condiție crucială care necesită atenție imediată. Așadar, cercetătorii din întreaga lume ne sugerează să încercăm unele dintre produsele pe care ni le-a oferit natura, îmbogățite cu proprietăți antibacteriene, antifungice, antimicrobiene și antiinflamatoare.

Acestea se dovedesc a fi mult mai eficiente decât antibioticele convenționale, în special pentru că sunt ușor de obținut, mai puțin scumpe și fără absolut niciun efect secundar alarmant. Iată care sunt câteva dintre ele:

1. Sulful și usturoiul – usturoiul este un agent de curățare folosit de mii de ani. Acesta are efecte imense asupra condițiilor respiratorii, a răcelii, a tusei și a gripei datorită beneficiilor potente terapeutice. De-a lungul istoriei, usturoiul a câștigat foarte multă popularitate. În timpul luptelor, usturoiul a ajutat prevenirea multor infecții din cauza rănilor.

Mai mult, usturoiul a ajutat la vindecarea condițiilor ca septicemia sau afecțiunile legate de timus. În anii recenți, oamenii de știință au demonstrat faptul că usturoiul are afecte vindecătoare asupra infarctului, hipertensiune, forme specifice de cancer, probleme cardiace și infecții ale pielii. Asta este datorată de cantitatea de sulf din usturoi, substanțele antimicrobiene, și multe alte scopuri practice, având rolul unui antibiotic natural.

Mai mult, usturoiul îmbunătățește sistemul imunitar al corpului, promovând o sănătate mai optimă în general.

2. Miere – mierea este unul dintre cele mai naturale antibiotice pe care le poți folosi, iar folosirea acesteia în tratarea infecțiilor este cunoscută din perioada 2000 î. Hr. Acest elixir natural a fost folosit pentru arsuri, infecții ale pielii, răni grave și mult mai multe! Mierea funcționează ca un agent antibacterian pentru că are un conținut puternic de zahăr și nivele scăzute de pH care inhibă creșterea bacteriilor.

Nu toată mierea este la fel, iar cea mai bună variantă este mierea Manuka pentru că are proprietăți care o fac un antibacterian mai puternic. Totuși, mierea de orice fel este acceptată dacă nu este modificată genetic și este de bună calitate.

4. Ghimbir – rădăcina sau tulpina ghimbirului conține două substanțe care sunt esențiale în tratarea inflamărilor acute sau cronice. Acestea sunt gingerolul și fenolii/ ghimbirul are și proprietăți active antiinflamatoare care vindecă infecțiile din corp. Mai mult, este un carminativ eficient și un spasmolitic intestinal, două lucruri importante care ajută la vindecarea unui stomac supărat, luptă împotriva flatulenței, și a altor condiții gastrointestinale sau digestive. Ghimbirul este privit ca pe un produs eficient în răul de mișcare care eliberează răul de călătorie și reduce greața din timpul sarcinii.

5. Sucul de lămâie – compușii de flavonoide din lămâie au efecte antibotice. În afara faptului că proprietățile antibacteriene și antivirale, lămâile sunt bogate în vitamina C, ceea ce ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și ajută la tratarea infecțiilor.

Este un agent de detoxifiere excelent care creează un mediu alcalin care ajută la eliminarea tuturor patogenilor externi ai corpului. Lămâile ajută foarte mult în cazul unei detoxofieri. În cazul unei gripe sau răceli, adăugați lămâie în dieta zilnică și veți putea lupta infecției într-un mod natural.

6. Ulei de cocos – căutați un antibiotic natural? Ce spuneți de uleiul de cocos? Studiile recente au demonstrat că uleiul de cocos virgin a fost adăugat în terapia cu antibiotice naturale, ajutând la combaterea simptomelor ca pneumonia copiilor mult mai rapid decât antibioticele sintetice. Este, de asemenea, recomandat și pentru infecțiile urechilor, dar acționează ca un antiinflamator și antibiotic general.

7. Uleiul de oregano – acesta este un ulei pe bază de plante extrem de puternic, având multe proprietăți care îl fac un antibiotic natural puternic care ajută la tratarea infecțiilor. Conține proprietăți care sunt antibacteriene, antivirale și antifungice. Folosirea de ulei de oregano esențial nu va produce efectele secundare ale antibioticelor sintetice pe care ni le recomnadă medicii. Nu va reduce absorbția vitaminleor, nu va crea rezintență la antibiotice și nu va afecta sistemul digestiv.