Anamaria Vasile

Protectie solara cu ulei de argan

Protectia solara pur si simplu apara organismul de efectele negative ale soarelui.

Cu exceptia riscurilor determinate de caldura, soarele prezinta riscul de arsuri solare care pot afecta in mod permanent pielea, poate provoca inclusiv cancerul de piele, modificari precanceroase ale pielii precum si ridarea prematura un semn de imbatranire.

Expunerea la razele ultraviolete ale soarelui este un factor de risc cunoscut care contribuie atat la formarea melanomului cat si a cancerului de piele benign.

Cum pot fi prevenite arsurile solare?

Cele mai bune metode pentru a evita arsurile solare sunt urmatoarele:

– limitati perioada de expunele la soare, in mod special in orele de varf 10-15

– purtati imbracaminte de protectie: palarie cu boruri mari, tricou cu maneci care va acoperi bratele, fusta lunga sau pantaloni lungi.

– utilizati o protectie solara rezistenta la apa daca inotati sau transpirati foarte mult.

Ce este protectia solara?

Protectia sau ecranul solar se refera la orice substanta sau material care protejeaza pielea impotriva radiatiilor UV. Produsele de protectie solara sunt disponibile in prezent sub forma de:

– lotiune, crema, unguent, gel sau spray care pot fi aplicate pe piele;

– balsam sau stick care se vor aplica pe buze, nas si pleoape;

– servetele umede cu care poate fi frecata pielea,

– ochelari de soare care protejeaza ochii,

– anumite tipuri de imbracaminte pentru protectie solara

– ecran sub forma de folie care va fi aplicata pe geamurile masinii, camerei sau biroului.

Multe dintre cremele hidratante faciale si produsele cosmetice ofera un anumit grad de protectie solara.

Ce se intelege prin SPF?

SPF este abrevierea de la factor de protectie solara care consta intr-un nuamr cum ar fi 15, 30, 50 ce indica gradul de protectie impotriva arsurilor solare oferite de produsele de protectie solara.

SPF se refera la totalul expunerilor, mai degraba, decat durata expunerii la soare. Este o greseala sa presupunem ca durata eficacitatii unui produs de protectia solara poate fi calculata prin inmultirea factorului de protectie solara cu durata totala de timp in care o persoana poate suferi de asuri solare (fara ecran de protectie solara), deoarece perioada totala de expunere la soare a unei persoane depinde de mai multi factori.

Exista mai multe beneficii oferite de uleiul de argan pielii, care fac acest produs de ingrijire a pielii sa devina foarte popular in randul femeilor.

Uleiul de argan ajuta la estomparea ridurilor si catifeleaza pielea. Acesta creste elasticitatea si flexibilitatea pielii. Beneficiile uleiului de argan includ regenerarea pielii prin revitalizarea functiilor celulelor care impiedica imbatranirea prematura a pielii din cauza soarelui, poluarii, stresului, fumatului, etc.

Uleiul de argan regleaza sebumul in cazul pielii grase. Alte efecte pozitive ale acestui ulei includ reducerea iritatiilor pielii si inflamatiei acesteia. Daca suferiti de acnee sau aveti cicatrici ramase in urma varicelei, folositi ulei de argan si veti fi multumiti de rezultate.

Femeile insarcinate pot aplica pe piele ulei de argan pentru prevenirea vergeturilor. Uleiul de argan este cunoscut si pentru faptul ca hidrateaza pielea, neutralizeaza radicalii liberi, trateaza acneea, eczemele si psoriazisul.

Persoanele care au unghii fragile, pot contribui la cresterea rezistentei acestora prin aplicatii locale cu ulei de argan. Ridurile de sub ochi pot fi reduse prin aplicarea de ulei de argan in jurul ochilor alaturi sau separat de crema utilizata in mod frecvent.

Produsele de machiaj cu minerale tind sa usuce pielea. Acest lucru poate fi evitat prin aplicarea de 1-2 picaturi de ulei de argan timp de 5 minute, inainte de aplicarea machiajului cu minerale.