Anamaria Vasile

S-a APROBAT! Cetățenii vor primi 500 de LEI de la PRIMĂRIE! Uite ce condiții trebuie să îndeplinești

Primăria Capitalei va acorda 5.000 de vouchere în valoare de 500 de lei cetățenilor cu vârsta de peste 18 ani și cu reședința sau domiciliul în București care vor să-și cumpere o bicicletă, simplă sau electrică, trotinetă sau dispozitive de tip Segway sau Ninebot, conform unui proiect de hotărâre aprobat vineri, în ședința Consiliului General al Municipiului București.

„Încurajarea folosirii mijloacelor alternative în principal ca mijloc de deplasare în oraş, precum şi ca vehicul cu rol recreativ şi sportiv, reprezintă o prioritate pentru autorităţile publice, fiind o componentă importană a politicii publice de mediu privind reducerea poluării aerului, dezvoltării mobilităţii, sportului şi promovării unui stil de viaţă activ şi sănătos”, este unul dintre motivele proiectului de hotărâre.

„Pe bicicliştii din Bucureşti îi iubim, îi preţuim. Am pregătit deja proiectul şi îl vom supune dezbaterii în prima şedinţă a Consiliului General: vom acorda un voucher de 500 de lei celor care doresc să achiziţioneze o bicicletă şi vom declanşa o campanie de conştientizare a conducătorilor auto că nu sunt singuri în trafic şi trebuie să aibă grijă că sunt şi biciclişti sau motociclişti, pentru a preveni eventualele accidente”, declara în urmă cu două săptămâni primarul Capitalei, Gabriela Firea.

CITEȘTE URMĂTORUL ARTICOL ÎN CONTINUARE

„Numele meu este Loredana. Sunt casatorita de 10 ani, am un sot care ma neglijeaza total. Si nu ca ar avea pe cineva, asa e el. Asa ca eu am cunoscut un barbat, casatorit si el, cu care ma inteleg perfect

„Numele meu este Loredana. Sunt casatorita de 10 ani, am un sot care ma neglijeaza total. Si nu ca ar avea pe cineva, asa e el. De cativa ani dormim separat. Asa ca eu am cunoscut un barbat, casatorit si el, cu care ma inteleg perfect. Ne intalnim de doua ori… Il iubesc si el… De 3 ani…..”

Continuarea te lasa masca! Judeca si tu!

Dragă Adela,

Am o relaţie de 2 ani, planuri de căsătorie… În prima parte a relaţiei, am fost cea care a făcut tot ce a putut ca să fie bine, iar în a doua parte, rolurile s-au inversat. Acum am ajuns în punctul în care vrem să ne mutăm singuri, fără părinţi. Cândva îmi doream cu ardoare asta. Acum însă, înclin să mă mut singură. Asta din pricina faptului că nu mă simt respectată de el (jignindu-mă de câte ori are ocazia), nu mă simt înţeleasă.

Am obosit să mă justific şi pentru 5 minute de întârziere, suspectându-mă mereu de infidelitate. El ţine banii pe card şi îmi cere mie pentru ţigări şi altele. Îl iubesc, dar nu mă simt împlinită lângă el. L-am întrebat ce facem şi a zis: “fiecare pe drumul lui”, dar de fapt mă vrea… Ce să fac?

Draga mea,
Din experienţa mea şi a altora, oamenii nu se schimbă radical decât atunci când vor să se schimbe. În cazul iubitului tău, se pare că nu e cazul. Dacă nu vă înţelegeţi nici din punctul de vedere al lucrurilor mărunte, ce rost are să te înhami într-o relaţie pe termen lung cu un asemenea om? Încearcă să-ţi răspunzi sincer la următoarele întrebări: cum era relaţia voastră la început şi cum e acum? Simţi că a evoluat sau că s-a deteriorat?

Cum preconizezi că se vor derula lucrurile de acum înainte? Ce anume crezi că l-ar putea face să-şi schimbe atitudinea în situaţiile cu care tu nu eşti de acord? Cum îţi imaginezi viaţa ta peste cinci ani? Îl vezi lângă tine sau e mai bine fără el? De aceste răspunsuri depinde hotărârea pe care o vei lua. Să ştii că ai dreptul să fii fericită şi chiar nu e el singurul bărbat de pe Pământ.

Dragă Adela,

Numele meu este Loredana. Sunt căsătorită de 10 ani, am un soţ care mă neglijează total. Şi nu că ar avea pe cineva, aşa e el. De câţiva ani dormim separat. În condiţiile astea am cunoscut un bărbat, căsătorit şi el, cu care mă înţeleg perfect. Ne întâlnim de două ori pe an. Îl iubesc şi cică mă iubeşte. Aşa de 3 ani. Poate fi vorba de iubire dacă el îşi vede mai departe de viaţa cu soţia lui? Care e rostul meu în viaţa lui? De fapt cred că ştiu… O jucărie?

Dragă Loredana,

Este foarte uşor să te înţelegi foarte bine cu cineva cu care te întâlneşti doar de două ori pe an. Nu ai nici pretenţii, nici aşteptări, la fel şi el. Însă, aşa cum bine îţi dai seama, nici nu este suficient.

Ceea ce simţi tu poate să-ţi spună şi iubitul tău secret: că tu îţi vezi de viaţa ta, că sunteţi împreună extrem de rar… Şi de la el se vede la fel, şi el ar putea să‑ţi pună întrebarea: ce înseamnă el pentru tine, de fapt? Poate că vei fi înclinată să-l consideri foarte important, ca un fel de salvare din viaţa monotonă pe care o ai. Dar eşti sigură că dacă v-aţi vedea în fiecare zi v-aţi mai înţelege la fel de bine?

Oamenii se plictisesc în relaţii în care stagnează. Poate că dacă ai face tu unele eforturi să-l scoţi din amorţire pe soţul tău, s-ar schimba lucrurile. Ştiu că există oameni care nu pot fi scoşi din amorţire şi atunci ţie îţi aparţine alegerea de a rămâne alături de un asemenea om sau de a-ţi vedea mai departe de viaţa ta.

Dragă Adela,

Am o relaţie de aproape 3 ani, o fată de 5 ani din alta, şi una de un an din asta. El le iubeşte pe amândouă la fel, dar are probleme cu alcoolul. Mă loveşte. Am trecut peste toate pentru fete. Acum am aflat că mă înşală. Când l-am confruntat mi-a zis că e singur mereu, căci mă ocup numai de fete.

Locuim în Belgia, el este belgian. Are un restaurant unde lucrează şi când e cu prietenii devine o altă persoană, când suntem doar noi este atent, romantic. Nu ştiu ce să fac, pentru că de câte ori i-am zis că plec a încercat să se sinucidă…

Dragă Alexandra,

Când ai intrat în această relaţie, aveai deja un copil pentru care erai responsabilă, acum ai doi. Ar fi şi mai greu pentru tine să renunţi la el şi să te descurci singură cu doi copii. Ai putea să-i explici asta, când îl prinzi într-un moment în care este romantic şi atent, aşa cum ai spus că e uneori. Întreabă-l dacă are de gând să se comporte responsabil ca un bărbat, pentru că altfel poţi şi tu să-l ameninţi că te sinucizi şi îl laşi pe el să se descurce.

Sigur, tu nu o să faci asta, pentru că eşti mamă şi nu ţi-ai părăsi niciodată copiii. Ce fel de tată e el? Poate îşi dă seama şi se îndreaptă. Dacă zici că te înşală, aici e mai complicat. Evident că nu recunoaşte. Dacă te încălzeşte cu ceva, o să se poarte şi cu cealaltă/celelalte la fel ca şi cu tine, sau poate chiar mai rău, de vreme ce cu ea/ele nu are copii. Iar cu tine va rămâne întotdeauna legat datorită fetiţei voastre.