Anamaria Vasile

S-a terminat! Premierul Tudose dă lovitura de grație Casei Regale! E informația momentului în România! Ce le ia premierul:

Premierul Mihai Tudose dă o lovitură dură Casei Regale. Guvernul a decis, miercuri, să dea un aviz negativ iniţiativei legislative referitoare la reglementarea statutului juridic al Casei Regale, au declarat, pentru agerpres, surse guvernamentale.

Poziția lui Tudose nu surprinde. Acesta a mai declarat și în alte rânduri că nu este de acord cu propunerea PSD-ALDE, subliniind că Palatul Elisabeta a fost dat în folosinţă regelui Mihai în calitate de fost şef al statului, nu şi urmaşilor acestuia.

„Tot respectul pentru regele Mihai, pentru ce a reprezentat în istorie, pentru ce a fost până la moarte. El a fost şef de stat. De aici până la a da drepturi urmaşilor unui şef de stat… Iertaţi-mă, dar mai avem foşti şefi de stat care au urmaşi în viaţă. (…) Noi nu suntem monarhie. România, constituţional, este o republică. Noi am recunoscut anumite merite fostului şef de stat regele Mihai. Să mă apuc acum să recunosc că există nu ştiu ce coroană pe aici… Iertaţi-mă, dar nu prea îmi vine, că nu am nici temei legal. Casa Regală este o fundaţie. Domniile lor doresc ca această fundaţie să capete statutul de fundaţie de interes naţional. Cu asta sunt de acord. Şi Camera de Comerţ şi Industrie a României este o fundaţie, tot un ONG de interes naţional”, a precizat premierul.

Liviu Dragnea îl ameninţă cu demiterea pe premierul Mihai Tudose. Avertismentul vine prin vocea unuia dintre apropiaţii liderului PSD, Dumitru Buzatu.

Liderul PSD Vaslui a declarat despre ruptura de la vârful partidului: „Dacă nici preşedintele Liviu Dragnea, nici premierul Mihai Tudose nu vor aborda în mod constructiv această chestiune, probabil se va ajunge din nou la demiterea prim-ministrului, iar efectele le vom vedea”, potrivit mediafax.ro.

Potrivit acestuia, ministrul de Interne Carmen Dan riscă să cadă victima înfruntării de forţe dintre Liviu Dragnea şi Mihai Tudose.

Dumitru Buzatu este considerat un apropiat al președintelui PSD, Liviu Dragnea. Rămâne de văzut dacă și șeful social-democraților se va exprima public, privind o eventuală demitere a șefului Guvernului.

Liviu Dragnea este în turneu în filialele din Moldova, pentru a-şi căuta susţinere, în vreme ce Mihai Tudose îi cere demisia lui Carmen Dan.

”De ce sunt supărat pe doamna ministru: Am întrebat-o dacă e adevărat că acel om refuză (Cătălin Ioniță, propus ca șef al Poliției – n.r.). Mi-a spus că nu este adevărat. L-am sunat pe domnul chestor. Discuția a fost următoarea: „Bună ziua, sunt premierul, doriți această funcție?” „Domnul prim-ministru, m-am prezentat la doamna ministru cu un raport, prin care refuz această funcție”. Domnul Bogdan Chirieac a auzit acest lucru.

Eu nu mai am ce să discut cu doamna ministru după ce m-a mințit. Dacă își dă demisia, eu o accept. Dacă domnia sa va fi lăsată, își va da demisia”, a declarat premierul Mihai Tudose, miercuri, la Antena 3.

Comentează