Scandal! Război între fiica Israelei și Liviu Arteni

La două zile de când Israela a murit, au ieșit la iveală detalii neștiute din viața ei, dar și despre fostul ei soț, Liviu Arteni, cu care a fost căsătorită timp de zece ani. Potrivit click.ro, fiica decedatei și Liviu nu își vorbesc de ceva timp și asta din cauza comportamentului violent pe care acesta îl avea.

Israela este una dintre autoarele cărţii „Abuz în familie. Ficţiune sau realitate?”, volum pe care l-ar fi scris în urma unui incident care a marcat-o.

După ce s-au despărțit, el şi-a înecat amarul în băutură şi a plecat de acasă, fiind văzut vara trecută cerşind la Cannes, iar ea s-a retras din viaţa publică, fiind mai mult preocupată să le ajute pe femeile, victime ale violenţei domestice.

Cartea pe care Israela a scris-o a apărut când ajunsese deja la capătul puterilor, fiind de mai multe ori agresată fizic şi verbal. În filele publicaţiei, Israela povesteşte un episod mai puţin ştiut.

Femeia de afaceri susţine că alcoolul i-ar fi luat minţile lui Liviu Arteni, care ar fi agresat-o şi pe fiica ei, Hilla, nu doar pe ea. Totul s-a petrecut cu ani în urmă sub ochii clienţilor de la pensiunea Livisra din Vişeul de Sus, pe care cei doi o administrau.

Un pasaj din carte

„Fiica mea Hilla este o femeie puternică, o mamă extraordinară, director de firmă care se mândrea că îmi seamănă. Nu a ştiut şi nu a văzut niciodată violenţa domenstică până ce încercând să-l liniştească pe abuzatorul băut (n.r. Liviu Arteni), care urla în timp ce oaspeţii se odihneau la pensiune, a fost împinsă peste mine şi am căzut amândouă.

Ea era gravidă în luna a cincea. Nepoţica mea Sol s-a născut prematur la şapte luni, după ce mama ei a stat atunci la pat o lună de la incident. Sol a avut un kilogram la naştere. Greu, dar Slavă Domnului este bine. Hilla a pus punct şi nu a mai acceptat să vorbească cu el„, spune Israela într-un pasaj din carte.

Ceea ce în 2008 începuse ca o poveste desprinsă din romane s-a încheiat tragic vineri, 9 martie, ziua în care Israela Vodovoz şi-a dat ultima suflare. În urmă 10 ani, povestea ei de dragoste cu mai tânărul Liviu Arteni ţinea prima pagină a ziarelor, însă acum subiect de interes a devenit moştenirea afaceristei.

Vestea că mama lor a murit la 68 de ani, departe de ţara natală, Israel, a căzut ca un trăsnet în familiile celor doi copii ai afaceristei, scrie click.ro. Noi i-am cunoscut în vara lui 2008, la nunta de pomină a Israelei şi a lui Liviu, eveniment care a avut loc la Complexul Tâncăbeşti, din Snagov.

Fiica Israelei, Hilla (42 de ani), cele două nepoate ale ei, Ziv şi Iuval, care la vremea aceea aveau 6, respectiv 10 ani, dar şi fiul Ianiv (44 de ani) s-au implicat total în organizarea nunţii şi s-au bucurat până la lacrimi că mama lor îmbrăcase rochia de mireasă pentru bărbatul de care era îndrăgostită-lulea, chiar dacă acesta avea cu 22 de ani mai puţin în buletin.

Mai mult, pe 5 iulie 2008, fiul Ianiv a fost cel care a condus-o pe Israela la altar, la cununia religioasă care a avut loc Biserica Anglicană din Bucureşti. Copiii au fost alături de Israela şi atunci când mama lor a decis să divorţeze de Liviu Arteni, despărţirea fiind parafată anul trecut, la notar. Iată că acum Hilla şi Ianiv, cei doi copii ai afaceristei, sunt aşteptaţi să vină de urgenţă în România, pentru a se ocupa de repatrierea trupului neînsufleţit al mamei lor.

„În prezent, desfăşurăm procedurile pentru obţinerea actelor pentru transportul corpului neînsufleţit al Israelei Vodovoz în Israel, unde familia doreşte să o înmormânteze, ea având dublă cetăţenie, română şi israeliană. Trupul neînsufleţit al Israelei se află în prezent la INML şi încă nu se ştie cauza decesului”, a declarat avocatul Israelei, Rodica Bucur.

Comentează