Scene infioaratoare surprinse in fata unui spital. Un maidanez a luat un nou-nascut și a plecat cu el în gură…

Scene desprinse parca dintr-un film de groaza au fost surprinse in fata unui spital.

Un maidanez a parasit unitatea medicala cu un bebelus in gura, cu care si-a hranit apoi puii care il asteptau in fata spitalului.

Imaginile au fost surprinse in fata unui spital din provincia indiana Pradesh.

In acestea se observa cum animalul duce nou-nascutul sub un copac, acolo unde il asteapta puii sai. Acestia incep apoi sa sfasie ramasitele bebelusului si sa le manance.

In timp ce un copil primeste de la stat o alocatie lunara de 40 de lei, un maidanez „incaseaza” de la autoritati intre 400 si 750 de lei pentru aceeasi perioada.

Desi locuitorii de la oras platesc lunar bani grei pentru strangerea cainilor vagabonzi, primariile ii irosesc, fara ca problema sa fie rezolvata.

La Bucuresti, ca si la Focsani, costul unui caine comunitar cazat intr-un adapost este de peste 400 de lei pe luna.

Potrivit declaratiilor Simonei Panaitescu, sefa Administratiei pentru Supravegherea Animalelor din Capitala (ASA), suma acopera hrana zilnica – 7,9 lei, utilitatile – 99 lei, sterilizarea – 66,18 lei, anestezia patrupedelor, plus alte materiale sanitare si medicamente, scrie Adevarul.

„Anul trecut, lucrurile stateau altfel. Daca dupa zece zile cainii nu erau adoptati, ii eutanasiam. Asa aveam loc in adaposturi. Anul acesta, legea s-a schimbat, dar e mai rau. Adaposturile sunt pline, iar cainii adoptati de catre ONG-uri ajung iar in strada”, ne-a declarat Simona Panaitescu.

Panaitescu spune ca din luna iulie si pana acum organizatiile nonguvernamentale au adoptat 1.000 de maidanezi. „Unde sunt aceste patrupede? Cu totii ii vedem pe strazi. Sunt acei catei cu cercelusi in ureche. Noi ii ridicam de pe strazi, la sesizarea cetatenilor.

ONG-urile ii adopta, dupa care nu se mai stie unde ajung”, a subliniat Simona Panaitescu, sefa ASA.

In Radauti localnicii platesc 750 de lei pe luna pentru intretinerea unui caine comunitar intr-un adapost.

Cel putin asa reiese din facturile eliberate de societatea „Servicii Comunale” pentru primaria din localitate.

Astfel, ingrijirea celor 80 de caini aflati la padoc este taxata cu 60.000 de lei lunar, ceea ce inseamna in medie 750 de lei pe cap de maidanez.

Primarul Aurel Olarean spune ca s-a speriat de facturile primite si a refuzat sa le achite. „Pentru caini n-am bani. Sunt pensii de 500 de lei, si eu sa dau 150 de euro pentru un caine? Nu-mi permit luxul asta!”, a declarat Olarean.

Comentează