Se dau bani de la stat in fiecare luna pentru elevi, pe toata durata liceului

Guvernul a lansat un nou program numit „Bani de liceu”, prin care elevii pot primi un ajutor financiar in anul scolar 2017 – 2018.

Este vorba despre 180 de lei lunar, care se acorda elevilor ce indeplinesc anumite conditii: este vorba despre cei ce provin din familii defavorizate, care au un venit lunar brut pe membru de familie de maxim 150 de lei.

Eligibili sunt si elevii care se afla sub tutela sau sub o masura de protectie sociala. Ajutorul se acorda pe toata durata cursurilor in cadrul anilor de liceu, inclusiv in clasa a XII-a, pe timpul pregatirii pentru examenul de bacalureat.

Nu vor putea beneficia de aceasta masura elevii care acumuleaza mai mult de 20 de absente nemotivate intr-o luna.

Pe de alta parte: SE DAU Bani de la stat dacă angajează elevi

Patronii sunt încurajați de stat ca să angajeze cu acte elevi și studenți pe perioada vacanței de vară.

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov, aceștia primesc un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, pentru fiecare tânăr. Banii sunt acordați din bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic și reprezintă practic o parte din salariul tinerilor.

Pentru a beneficia de stimulent, angajatorii trebuie să încheie o convenţie în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor. În plus, trebuie să le facă acestora contract de muncă. În cazul tinerilor de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră cu normă întreagă.

Comentează